czwartego września złożyłem zamówienie w TowerHobbies.
zamówiłem Revo, Aparature i inne drobiazgi typu filtr powietrza, paliwa czy świece
zamówienie złożył mój dobry znajomy w Kanadzie za pomocą swojej karty kredytowej. a stało sie tak poniewaz moj tata ma dosyc duze doswiadczenie w zamawianiu przez internet (od jakis 5 lat zamawia plyty i filmy z Amazona) i nie lubi podawac numeru swojej karty. w amazonie zarejestrowal sie tylko i wylacznie ze mozna bylo przefaksowac swoje dane a nie trzeba bylo sie rejestrowac na stronie tak jak jest to teraz.
ale nie o tym mowa

wiec wracając do żeczy to robiac zamowienie wybralem "International Suface". zrobilem tak poniewaz moj tata zamawiajac zawsze z Amazona tez wybieral ta opcje i mimo wszystko zawsze przychodzilo po 2-3 tygodniach bo lecialo samolotem. niestety nie wzialem pod uwage ze paczki mojego taty sa duzo mniejesze i sa w nich 3-4 plyty i 3-4 filmy wiec nie oplaca sie wysylac ich statkiem. no ale juz trudno... stwierdzilem ze juz i tak nic nie zrobie wiec pozostaje mi czekać... kazdego dnia zaraz po szkole sprawdzalem skrzynke na listy czy nie dostalem zawiadomienia w Urzędu Celnego ze paczka jest do odebrania... niestety niczego takiego nie dostalem :/ po 5 tygodniach wyslalem do TH maila z prosba o " Estimated time of arrival" czyli krotko mowiac kiedy przyjdzie moja paczka

niestety nie dostalem odpowiedzi wiec powtorzylem maila... i znowu nic...
i tak minęło już 6 tygodni a paczki jak nie bylo tak niema... i teraz pytanie czy mozliwe ze paczka siedzi u celnikow i czeka na swoja kolei? czy moze TH nie wyslalo mojej paczki :/ w co szczerze watpie... czy moze zostala ona gdzies zgubiona...
chcialem poczekac z tym tematem do konca tego tygodnia ale juz nie moglem wytrzymac bo juz nie moge sie doczekac mojej paczki!

a wy chyba to najlepiej rozumiecie... a biorac pod uwage ze jest to moje pierwsze zamowienie z TH i w ogole z ameryki (podkreslam: MOJE! nie mojego ojca ;p) to nie wiem co robic itp.
wiec prosze o pomoc
Pozdrawiam
Marcin Mann