Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 4:45 am

Autor
PostNapisane: Pn paź 17, 2005 2:18 pm 

czwartego września złożyłem zamówienie w TowerHobbies.

zamówiłem Revo, Aparature i inne drobiazgi typu filtr powietrza, paliwa czy świece

zamówienie złożył mój dobry znajomy w Kanadzie za pomocą swojej karty kredytowej. a stało sie tak poniewaz moj tata ma dosyc duze doswiadczenie w zamawianiu przez internet (od jakis 5 lat zamawia plyty i filmy z Amazona) i nie lubi podawac numeru swojej karty. w amazonie zarejestrowal sie tylko i wylacznie ze mozna bylo przefaksowac swoje dane a nie trzeba bylo sie rejestrowac na stronie tak jak jest to teraz.

ale nie o tym mowa :) wiec wracając do żeczy to robiac zamowienie wybralem "International Suface". zrobilem tak poniewaz moj tata zamawiajac zawsze z Amazona tez wybieral ta opcje i mimo wszystko zawsze przychodzilo po 2-3 tygodniach bo lecialo samolotem. niestety nie wzialem pod uwage ze paczki mojego taty sa duzo mniejesze i sa w nich 3-4 plyty i 3-4 filmy wiec nie oplaca sie wysylac ich statkiem. no ale juz trudno... stwierdzilem ze juz i tak nic nie zrobie wiec pozostaje mi czekać... kazdego dnia zaraz po szkole sprawdzalem skrzynke na listy czy nie dostalem zawiadomienia w Urzędu Celnego ze paczka jest do odebrania... niestety niczego takiego nie dostalem :/ po 5 tygodniach wyslalem do TH maila z prosba o " Estimated time of arrival" czyli krotko mowiac kiedy przyjdzie moja paczka :P niestety nie dostalem odpowiedzi wiec powtorzylem maila... i znowu nic...

i tak minęło już 6 tygodni a paczki jak nie bylo tak niema... i teraz pytanie czy mozliwe ze paczka siedzi u celnikow i czeka na swoja kolei? czy moze TH nie wyslalo mojej paczki :/ w co szczerze watpie... czy moze zostala ona gdzies zgubiona...

chcialem poczekac z tym tematem do konca tego tygodnia ale juz nie moglem wytrzymac bo juz nie moge sie doczekac mojej paczki! :) a wy chyba to najlepiej rozumiecie... a biorac pod uwage ze jest to moje pierwsze zamowienie z TH i w ogole z ameryki (podkreslam: MOJE! nie mojego ojca ;p) to nie wiem co robic itp.

wiec prosze o pomoc :)

Pozdrawiam
Marcin Mann

Samochód: Traxxas Revo
Aparatura: Sanwa MX-3S

Peace All ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 17, 2005 2:41 pm 

Problem z tym, że często adres dostawy musi być identyczny jak adres właściciela karty, często na stronach sklepów internetowych jest napis : nie wysyłamy pod adres inny niż adres podany z banku, dlatego albo paczkę dostanie twój wujek, albo tez paczka nie została wysłana, musisz zalogować się na soje konto i sprawdzić status przesyłki.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 17, 2005 2:44 pm 

tyle ze na TH jest opcja zeby wyslac paczke do kogos innego tzn. w innym miescie czy kraju... przynajmniej tak mi sie wydaje i tak mowil mi moj znajomy

moze niech wypowie sie tez ktos kto zamawia czesto z TH i wie na czym dokladnie polega ich "polityka" :P

i mimo wszytsko dzieki :)

Samochód: Traxxas Revo
Aparatura: Sanwa MX-3S

Peace All ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 17, 2005 3:05 pm 

z tego co pamietam to wybrales droge morska,wiec masz jeszcze czas.

i jeszcze jedno-jesli zamowienie poszlo dobrze dostales maila "Your Tower Hobbies Order has shipped"

poza tym sprawdz w banku czy TH pobral kwote zamowienia z banku.

I sprawdz w TH w Your Account" status Twojego zamowienia.

Nastepnym razem popros kogos aby zrobil wszystko za Ciebie-bedzie pewniej i taniej

a jesli Twoj tata boi sie ,ze go okradna w necie moze zrobic po prostu limit na karcie. wtedy bedzie wiedzial ze cos jest nie tak i nie straci duzo.