Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 9:11 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lip 16, 2005 9:12 am 

Michal przeciez ja jeszcze w zeszlym roku jezdzilem w E-10. Jak byl srednio przyczepny tor to bylem troche szybszy od DTM-Open. Jak byl bardzo przyczepny to DTM nie mial szans. Problem sie pojawial jak tor byl kiepskiej przyczepnosci.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lip 16, 2005 4:40 pm 

Kowal też wielokrotnie był na pudle w MP. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 3:34 pm 
DO WSZYSTKICH PISZACYCH. NIe wiem czemu najlepiej wychodzi Wam kłócenie się na forum, jeżeli tak ma wyglądać dysksja to MI nie odpowiada.W związku z tym jeżeli Ktoś z WAS będzie miał propozycję zmiany klasy lub terminu zawodów to proszę o przekazanie na adres modelarskie @ lok-zg.org.pl (oczywiście mam na myśli sezon 2006 zaczynający się od 8-9 10 2005) Będe raczej czytał to oczym piszecie nie chcę zamieniać Forum na ........

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 29, 2005 10:39 pm 

W podsumowaniu dyskusji o klasie Top Stock proponuję ostatecznie ukonkretyzowane przepisy krajowe.
Uważam, że zawody w klasach z logiem tylko jednej firmy, powinny być rozgrywane wyłącznie w randze GP, Challenge lub Cup.
Projekt przepisów przedstawiam w konsultacji z komandorem sekcji Panem Tadeuszem Bernadym.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 30, 2005 2:57 pm 

Już dość dawno zostało ustalone że Sprint2 będzie dopuszczony do TOP Stock i zostało to przez Panów sędziów i LOK zaakceptowane. Podstawowym powodem był fakt że niedopuszczalne jest aby w Mistrzostwach Polski występowała jakakolwiek klasa zabraniająca dostępu modeli innych producentów. Z oczywistych względów jest to niezgodne z zasadą równości. Poza tym pisze Pan o tym w powyższym poście.
Rozumiem że Sprint będzie mógł jeździć w klasie Top Stock na silniku jaki będzie obowiązywał w tej klasie. W związku z powyższym prosimy o dopisanie w przepisach modelu HPI SPRINT 2 który został Państwu udostępniony w celu dokonania oględzin.
Mam nadzieję że będziemy mogli wspólnie organizować imprezy stwarzając korzystne warunki do rozwoju modelarstwa samochodowego bez konieczności organizowania niezależnych imprez firmowych.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 9:16 pm 

Jan Matukin napisał(a):
W podsumowaniu dyskusji ........

Cytuj:
Model może być napędzany tylko jednym silnikiem Mabuchi RS540 Sport Tuned nr katalogowy 53063.

czy nie chodzi o numer katalogowy 53068 ???
53063 wg. tamiya sa to zebatki :shock:
natomiast 53068 jest to silnik Sport Tuned
cena tego silnika bedzie okolo 76zl

[url=http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=959/]TA53068 TAMIYA silnik RS540 Sport Tuned Motor
[/url]

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 01, 2005 1:41 pm 

Oczywiście chodzi o 53068 - przepraszam za błąd palcówki.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 9:09 am 

Chciałbym do końca wyjaśnić temat Sprinta w Top Stock.
Mam wrażenie ze jestem trochę zwodzony przez sędziów i LOK.
Od dawna było jasne, że nie ma technicznych oraz merytorycznych przeciwwskazań, aby Sprint jeździł w Top Stock-u. Taka również był opinia Sędziów i Pana Zbyszka Ciećwierza.
Na forum stworzono ankietę, która miała pomóc w decyzji. http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=8426&highlight
Na dzień dzisiejszy jej wyniki są na korzyść dopuszczenia Sprinta.
Nie rozumiem na co czekamy ?
Nie rozumiem, co wstrzymuje lub zmieniło Panów decyzję ?
Docierają do mnie informacje, że naciski ze strony przedstawicieli firmy Tamya są skuteczniejsze niż kierowanie się zdrowym rozsądkiem i chęcią rozwoju klasy. Jeśli tak jest będzie mi bardzo przykro.

We wcześniejszej publicznej dyskusji przedstawiłem wszystkie obiektywne korzyści wynikające z wprowadzenia Sprinta do Top Stocka zarówno dla zawodników, rozwoju samej klasy jak i pozyskania nowych zawodników i sponsorów.

Po raz drugi nasze starania i chęć wsparcia zawodów zostają przez LOK odrzucone. Mając nadzieję na stworzenie przez LOK warunków sprzyjających rozwojowi klas elektrycznych zgłosiliśmy do kalendarza eliminacji MP chęć organizowania 4 imprez halowych do końca 2005r. Kolejna podobna propozycja może dotyczyć początku przyszłego roku.
Niemniej w tej sytuacji zastanawiamy się poważnie czy jesteśmy tym zainteresowani.
Stworzyliśmy w Łodzi i Zgierzu stabilne warunki do rozwoju modelarstwa samochodowego. Organizacja zawodów (szczególnie halowych) to ogromny wysiłek i koszty. Każdy, kto tego nie robił może tego nie rozumieć i nie doceniać. Położenie naszego miasta w centralnej Polsce, niskie koszty noclegów oraz infrastruktura na najwyższym poziomie daje wszystkim zawodnikom możliwość udziału w fajnych zawodach przy minimalnych kosztach.
Jak widać nie zależy wam na tym.

Swoją wypowiedź i wyjaśnienie kieruję głównie do zawodników Top Stock aby uświadomić wam oraz wszystkim oponentom, że nie dopuszczając innych firm do klasy tracicie wielka szansę na rozwój, fajne nagrody i dużą ilość startów w przyzwoitych warunkach i niskich kosztach. Mam nadzieję ze jest to dla wszystkich zrozumiałe i proszę abyście nie mieli w przyszłości pretensji do nas ze w tej sytuacji nie będziemy zainteresowani wspieraniem klasy w której dopuszczone sa modele jednej firmy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 3:42 pm 

Dla sprinta przecież jest stworzona klasa DTM-540 :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 4:50 pm 

Piszemy w temacie Top Stock, więc skupiam się na właściwym problemie. Co będzie z klasa 540 dopiero zobaczymy, nikt dzisiaj nie jest w stanie przewidzieć, jakie będą jej dalsze losy?
W swoim poście chciałem jedynie wyrazić rozczarowanie.
Obrońcy klasy Top Stock uważają, że dotychczasowa sytuacja daje im jakąś gwarancję równości i stabilności. Nic bardziej błędnego. Narzekacie ze nie macie części i żadnej pomocy od producenta a mimo to brniecie w zaparte.
Uważam, że bez wsparcia firm stanie się niebawem to samo co z klasą Formuła i 12. Sytuację może uratować jedynie jakaś deklaracja ze strony dystrybutora.
A ja po prostu nie widzę powodu, aby brać na swoje barki organizację zawodów dla Tamiya i jasno pisze o tym, aby ktoś nie był rozczarowany jak na naszych zawodach nie będzie klasy Top Stock.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 7:25 pm 

Witam Panów z HPI. To brnięcie w zaparte i szukanie części chociażby u Naszych sąsiadów z południa jest ciekawym doświadczeniem. Może na tym ma polegać modelarstwo , bo gdy wszystko będzie pod ręką to może będzie za nudno. Ale nie o tym. Sam się zastanawiam własnie co dalej z TS, jestem po powiedzmy udanym zakończeniu MP w Rudzie S, i nie zamierzam rezygnować z tej klasy, ale Powtarzam Jeśli Panowie z Łodzi zaczną organizować zawody typu HPI CHALeNGE (nie będę szukał jak się pisze to słowo) własnie w Łodzi to oświadczam że napewno SPRINTA2 czy nawet PRO4 kupię i będę startował w klasach jakie przewidujecie. Chciałem już dawno kupić model od Was bo bardzo przypadł mi w ustawieniach i jeździe PRO2 który posiadałem , ale nie mogę pozwolić kupić sobie w tej chwili SPRINTA2 który będzie leżał na półce. Do Łodzi mam blisko bo 100km a jak narazie najbliższe zawody dla mnie to była trasa rzędu 330km. Zacznijcie robić jakieś treningi, zawody, jak to wszystko wypali to sprzedam TT,ke.

PS. Jaka jest cena w.w modelu Sprin2 dla zawodnika II v-ce MP. może śmieszne ale tyłuł mam,. hi.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 9:18 pm 

Nie rozumie:/ to chyba przecież przez sprinta jest tworzona klasa DTM-540 żeby nie startował z tamiykami :/ :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 9:38 pm 

Azapytam gdzie sprint 2 jeżdził razem z tl i tt na zawodach ?
Może głupie pytanie ale ktoś się o to bił pare postów temu ;/
Zeby zobaczyć jak bedzie się zachowywał z tamyi TL i TT.??

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 09, 2005 6:49 am 

Już widać różnicę między TL a TT a co dopiero Sprint

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 09, 2005 7:28 am 

W Tarnowie Sprint2 jeździł w TS, ale nic nie pokazał, poza nieukończonymi biegami. CZemu nie wiem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona