Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 5:15 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 2:59 pm 

Bugi napisał(a):
czy zawody np. jakieś GP tak jak bedzie GP Nowego Targu, czy w Zgierzu GP Malinka licza sie jak eliminacje do MP, aby wejść w sklad grupy zawodników ??

jeśli chodzi o moje zdanie - tak, jak najbardziej - zawody w randze GP, to również pełnoprawne zawody, a emocje na nich są takie same, jak na eliminacjach MP :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 3:46 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
jeśli chodzi o moje zdanie - tak, jak najbardziej - zawody w randze GP, to również pełnoprawne zawody, a emocje na nich są takie same, jak na eliminacjach MP :wink:

thx za odp.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 4:34 pm 

Bugi napisał(a):
Rafał Piesio @ work napisał(a):

odkąd wprowadzone zostały zmiany forum stało się miejscem gdzie dyskutją praktycznie wszyscy zawodnicy i działacze związani z zawodami, co w poprzedniej sytuacji nie byłoby możliwe, bo utonęłoby w powodzi postów nie związanych z tematem, których autorzy mają kilkudniowy staż na forum, ale już chcieliby zaistnieć w większości wątków...

..tak ale glównie na forum dla zawodników (choc jak je czytam to niektorzy pytaja i pytaja, a odpowiedzi brak...), nie neguje ze takie fora powstaly, choc nie mam tam dostepu (ale jeszcze jedna impreza tylko :mrgreen:) to nie mam co narzekac, aha mam takie pytanie czy zawody np. jakieś GP tak jak bedzie GP Nowego Targu, czy w Zgierzu GP Malinka licza sie jak eliminacje do MP, aby wejść w sklad grupy zawodników ??

Jestem bardzo zdziwiony że nie masz statutu zawodnika, jeżeli jest możliwość poręczenia to ja bardzo chętnie za Ciebie poręczę.
Prawdą jest że dostęp dla pewnych osób jest bardzo ograniczony , ale historia tego forum nas do tego zmusiła. Może weryfikujmy wiek , to także o czymś świadczy. 20 latek nie będzie pisał głupot bo ..... no właśnie ...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 5:56 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Może weryfikujmy wiek , to także o czymś świadczy. 20 latek nie będzie pisał głupot bo ..... no właśnie ...

Arytr, mysle, ze to nie ma sensu. Trzeba by bylo weryfikowac wiek za pomoca sprawdzania jakiegos dokumentu torzsamosci a to byloby raczej trudne. A zdziwilbys sie jakie to rzeczy wypisuja 20- i wiecej-latkowie na tym forum :wink: Niektorzy zachowuja sie jak kompletne dzieci.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 8:35 pm 

Problem "segregacji" też mnie dotyczy, więc obserwuję dyskusję na ten temat z zainteresowaniem i jedno co mi się nasuwa, to to, że wszyscy mają rację i chyba nie ma "złotego środka".
"Zwykły" modelarz, bez chęci (bądź możliwości) współzawodnictwa często ma wielkie doświadczenie, wynikające z codziennych kontaktów z "zawodnikami", chociaż chyba nigdy nie dojdzie do ich poziomu, bo największą szkołą są zawody. Tam naprawdę można zobaczyć co się dzieje "w środowisku". Jednak moim zdaniem często może z nimi dyskutować jak równy z równym.
I odwrotnie: "zawodnik", czyli ktoś, kto dopiero co kupił model, zaliczył 2 imprezy (skutek nieistotny), może być zielony jak szczypiorek na wiosnę w porównaniu z "normalnym" forumowiczem.
Wniosek: taka ilość zaliczonych zawodów o niczym nie świadczy.
Myślę, że o przynależności do jakiejś grupy (jeśli już muszą być podziały) powinna świadczyć jakość wypowiedzi, która najczęściej jest pochodną i doświadczenia i wieku :-) (o tym drugim mogę coś powiedzieć ;-) - "dobry rocznik" '63) jednak to wymusza na moderatorach bardzo intensywną obserwację wszystkich postów :-(.

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 9:01 pm 

Wiek do tego nic nie ma. Przykładowo ktoś ma 28 lat, a dopiero zaczyana. Trzeba mieć staż, żeby być doświadczonym w tych sparawach. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 9:10 pm 

keczalop napisał(a):
Problem "segregacji" też mnie dotyczy, więc obserwuję dyskusję na ten temat z zainteresowaniem i jedno co mi się nasuwa, to to, że wszyscy mają rację i chyba nie ma "złotego środka".

zgadzam się, że trudno jest wszystkich zadowolić - wydaje mi się, że obecny system zadowala większość i dobrze robi naszemu forum

keczalop napisał(a):
"Zwykły" modelarz, bez chęci (bądź możliwości) współzawodnictwa często ma wielkie doświadczenie, wynikające z codziennych kontaktów z "zawodnikami", chociaż chyba nigdy nie dojdzie do ich poziomu, bo największą szkołą są zawody. Tam naprawdę można zobaczyć co się dzieje "w środowisku". Jednak moim zdaniem często może z nimi dyskutować jak równy z równym.
I odwrotnie: "zawodnik", czyli ktoś, kto dopiero co kupił model, zaliczył 2 imprezy (skutek nieistotny), może być zielony jak szczypiorek na wiosnę w porównaniu z "normalnym" forumowiczem.

również zgadzam się co do doświadczenia modelarskiego, ale:

1. ktoś kto jest starym weteranem modelarstwa, ale nigdy nie był na zawodach i nie poznał ich atmosfery nie może wypowiadać się na sprawy zawodnicze - dla niego najlepszą grupą są Forumowicze,

2. Zawodnicy nie są lepsi od Forumowiczów, to, że tylko Zawodnicy mają dostęp do niektórych for wynika z punktu 1,

3. To forum mimo, że z pełnym szacunkiem podchodzi do wszystkich form modelarstwa samochodowego RC, promuje jednak ideę śgigania się i uczestnictwa w zawodach, dlatego właśnie spośród różnych grup to właśnie Zawodnicy otrzymali osobny kącik

keczalop napisał(a):
Wniosek: taka ilość zaliczonych zawodów o niczym nie świadczy.
Myślę, że o przynależności do jakiejś grupy (jeśli już muszą być podziały) powinna świadczyć jakość wypowiedzi

tak też staramy się aby było - każdy użytkownik piszący z sensem zostaje Forumowiczem, o przydziale do Zawodników (dokładnie tak: o przydziale, a nie o dożywotnim pobycie w tej grupie) decyduje dwukrotny start w zawodach, ale jeszcze raz chciałbym podkreślić, że Zawodnicy nie są wyżej niż Forumowicze, można powiedzieć, że są nieco obok, są to tacy Forumowicze, którzy posiadają jedną wspólną, wyróżniającą ich cechę, na podstawie której zostały dla nich stworzone osobne fora: otóż startują oni na zawodach...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 10:13 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Jestem bardzo zdziwiony że nie masz statutu zawodnika, jeżeli jest możliwość poręczenia to ja bardzo chętnie za Ciebie poręczę.

Dziękuje, miło mi to słyszeć, co prawda byłem jak pisałem wyżej na jednych zawodach jako zawodnik (taka dostałem plakietkę ;) ), a na drugich byłem jako mechanik Tornado-Teamu i nie tylko :), ale szykuje się na kolejne, szkoda ze nie będą to zawody w Zgierzu i Murowanej (praca), ale na GP Nowego Targu już się wybieram. Pozdrawiam i do zobaczenia na zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 11:07 pm 

Przepraszam że się wtrącę ale może wszyscy będą na tym samym poziomie, a ci co "rozrabiają" (robia burdel) to dla nich grupa jakaś i za karę ich tam "wtrącac" a tak po zatym to wszyscy będą mieli dostęp do wszystkiego, taskie jest moije zdanie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2