Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:56 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 10:12 pm 

Marek, jesteś jedną z niewielu osób, która nie tylko mówi, ale i robi. Marzenia mamy podobne, tylko może drogi do ich zrealizowania trochę odmienne. Rozdzielenie nastąpiło właśnie w tym celu żeby nas przybywało. Nowego zawodnika spalinowego łatwo zniechęcić, dając mu pięć minut do startu…
Moje słowo show oznaczało „imprezę”, której głównym celem jest zysk, z Twoją interpretacją show całkowicie się zgadzam.

Do zobaczenia w Kłodzku
Norbert

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 1:26 am 

Podzielam opinie Marka i Norberta, aczkolwiek trudno wybrać złoty środek.
Jednak wrócę do tematu.
Cyt. "...moge zaproponowac laptopa Toshiba z legalnym oprogramowaniem systemowym..." - zawody obsługiwane są właśnie na laptopie Toshiba z legalnym oprogramowaniem systemowym. Dodam, że są dwie takie Toshiby z hologramami.
Cyt. "...to co obecnie sie dzieje to smiechu warte...zdać pchełki..." - rzeczywiście śmiechu warte jest to, że zawodnicy zapominają zdać pchełki. Jeszcze przed laty nikomu nie przeszkadzało, że pobiera się i zdaje pchełki, a teraz - nawet najlepsi zawodnicy zapominają o tym - pobieranie i zdawanie pchełek nie powinno absorbować sędziów, zależy jedynie od samodyscypliny zawodników i „nowe” AMB nie ma nic tu do rzeczy. Z w/w cytatu wynika, że winne niezdawania pchełek jest LOK-owskie AMB, a nie zawodnicy.
Cyt. "...dość mydlenia oczu..." - Zarząd Sekcji wielokrotnie monitował koniecznośc zakupu nowego AMB wyprzedzająco, jednak jest jedynie ciałem społecznym i jak pokazała rzeczywistość, de facto nie ma wpływu na pozytywną decyzję ZG LOK, pomimo kokretnego i rzetelnego wyliczenia ceny przez Pana Tadeusza Bernadego, przekazanego przedstawicielowi ZG LOK jak i deklarowanej pomocy Pana Jacka Ochocińskiego.
Cyt. "...najwyższy czas wyjaśnić ta sprawę z PKMS, zwłaszcza że starsi stażem modelarze dobrze pamiętają swój wkład w zakup tego urządzenia..." - bardzo słuszny postulat, jednak w innej części forum (http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... ght=#61089)
poruszyłem tę kwestię, w zamian za co zasugerowano, by nie mieszać się w AMB PKMS-u.
Uważam, że AMB zawłaszczone przez PKMS jest własnością wszystkich modelarzy w Polsce i nie jest argumentem to, że LOK-owi nic do „tego” AMB, tylko to, że WSZYSTKIM modelarzom w Polsce „jest wiele do tego właśnie AMB”, bo ONI dali na nie pieniądze. Mają ONI prawo domagać się również udziału tegoż AMB w obsłudze ICH zawodów i to nie raz w roku (zawody w Pisecznie w tym roku), ale w całym sezonie.
Artur podniósł kwestię rozliczenia LOK-u z AMB, ale rozliczenie PKMS-u ze składkowego AMB traktuje nadal jako temat tabu. Co jest przyczyną takiego milczenia????
Kluby zrzeszające modelarzy dostały od PKMS-u dowody wpłat, natomiast nie wiadomo czy dowody takie otrzymali indywidualni modelarze (a wielu z nich składało się na AMB) - takiego dowodu nie mam, choć przekazałem kwotę 100 zł a później 50. Modelarze, partycypujący w tamtym czasie w zakupie AMB, mają więc prawo dopominać się o to AMB lub postawić zarzut, że ICH pieniądze zostały zdefraudowane przez PKMS. Dlaczego żaden modelarz nie podniósł wcześniej tej kwestii???
Do nikogo nie trafia powszechnie znany fakt, jak ISTNIENIE drugiego sprawnego AMB, zakupionego przez modelarzy, którzy TU na forum stawiają teraz jednostronnie tylko jednej organizacji zarzuty i nie do końca rzetelnie uzasadnione. Wiek AMB i sporadyczne awarie spowodowane wadliwą siecią zasilającą, nie mogą byc jedynym argumentem, tak jak to, że jest „tylko jedno” AMB w Polsce.
W temacie podniesiono nieprawdziwy zarzut, że „stare AMB” jest niesprawne, nie znając przedmiotu sprawy, a konkretnie przyczyny przypadkowej awarii, która może dotknąć również to „nowe” AMB, zresztą każde inne.
Nie uwzględniono też faktu, że problemu nie rozwiążą nawet indywidualne pchełki, bo do nich niezbędne jest też nowe AMB, a i nie wszyscy modelarze (zwłaszcza ci młodsi) pozwolą sobie na ich zakup. Nie neguję potrzeby docelowego zakupu nowego AMB, bo taki jest syndrom czasu, ale w realizacji tej inwestycji trzeba oprócz pieniędzy, jeszcze rozwagi i czasu.
I jeszcze jedno – wielokrotnie na posiedzeniach CKM ZG LOK poruszana była kwestia współpracy między tą instytucją a PKMS-em – efekt widać tu na forum – niepotrzebne emocje, żale i obelgi tylko w jedną stronę. Kiedyś poprosiłem PKMS o wydanie AMB na obsługę zawodów – odmówiono mi, twierdząc, że urządzenie jest własnością PKMS-u i może być wydane tylko jego członkowi, stąd moje trzy pytania:
– KTO z dyskutujących tu na forum jest członkiem PKMS-u,
– KTÓRZY czynnie startujący zawodnicy są członkami PKMS-u,
– ILU członków liczy obecnie PKMS.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 7:18 am 
Odpowiedż dla Rafała M. jeżeli zabirasz to nie pisz nie prawdy albo bzdur.Jan Matukin napisał że urządzenie AMB jest sprawne TYLKO MUSI MIEĆ OSOBNĄ LINJE ZASLAJĄCĄ 220 volt jeżeli tego warunku nie spełnia organizator to chociaż kupimy nowe AMB to KŁOPOTY nie znkną.ZGLOK wydając zgodę na organizcję będzie musiał zstrzec Warunki na 2006r.Z poważaniem Zbigniew C.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 9:48 am 

Życzę Panu Norbertowi jak najwięcej dzieci i to takich normalnych nie z dużej litery.To naprawdę jest fajnie popatrzeć na własne pociechy.
Prosze uwierzyć dzieci nie są złem koniecznym,gdyby nie one to nas też by nie było.
Pozdrawiam wielokrotny ojciec.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 11:49 am 

Pożyczenie AMB od PKMSu bedzie rozwiazaniem "tymczasowym na stale",do poki bedzie dobrze dzialac ucichnie cala sprawa.Albo mi sie wydaje,albo niektorzy nie rozumieja czemu domagamy sie nowego AMB.Kazdy wydaje na model bardzo duze pieniadze i napewno wiekszasc modelarzy bedzie stac na prywatna pchle.Chcemy miec ta wygode,zeby zamontowac urzadzenie raz w modelu i nie martwic sie juz o nie.Czy jest to jakas nowa moda z zachodu jak to niektorzy chcieli powiedziec?raczej nie!Po za tym pchly ktore sa razem z urzadzeniem mozna wydac podczas zawodow kazdemu ktory nie ma swojej prywtanej i bedzie on mogl uzywac jej przez caly dzien.Moze na poczatku nie bedzie jeszcze to realne ale z czasem jak ludzie zaczna kupowac prywatne pchly bedzie to juz na pozadku dziennym.
I jeszcze jedno,albo mi sie wydaje albo nadal nie padla odpowiedz kiedy moglo by nastapic zakupienie nowego urzadzenia jesli zawodnicy spelnia wszystkie rzadania?!Potwierdza to tylko,ze po raz kolejny bedziemy czekac w nieskonczonosc..

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 11:54 am 

Jasiu , masz rację . Poruszałem parokrotnie sprawę pchełek PKMS-u , odzew był mizerny. Dla mnie jest to instytucja która wykorzystała sytuację ( odpowiednie miejsce i czas) by zmydlić oczy modelarzom którzy wsparli finansowo zakup AMB. Były wielkie plany i nic....
Temat ten założyłem by uzmysłowic niektórym osobom jak bardzo jest nam ono potrzebne.
Jeszcze jedno pytanie. Czy jest na forum osoba która była na zawodach na których ,,pracowało,, urządzenie PKMS-owskie i byli inni sędziowie jak znani nam z Warszawy Państwo S.
Gdzie mogę przeczytać statut prawny ,skład zarządu i członków PKMS-u ?
Zajmijmy się także tym tematem po raz kolejny, może przy tej okazji czegoś się dowiemy.

P.S. dziękuję za statut , Janku M. figurujesz na stronie jako osoba kontaktowa PKMS-u więc powinieneś wiedzieć znacznie więcej od nas. To prawda że życie strony zatrzymało sie w 2003 r ale urządzenie działa nadal i może działac nadal

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 1:22 pm 
Raflee

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Odpowiedż dla Rafała M. jeżeli zabirasz to nie pisz nie prawdy albo bzdur.Jan Matukin napisał że urządzenie AMB jest sprawne TYLKO MUSI MIEĆ OSOBNĄ LINJE ZASLAJĄCĄ 220 volt jeżeli tego warunku nie spełnia organizator to chociaż kupimy nowe AMB to KŁOPOTY nie znkną.ZGLOK wydając zgodę na organizcję będzie musiał zstrzec Warunki na 2006r.Z poważaniem Zbigniew C.

Wiem, ze to byla wina spadku napiecia, ale z tego co wiem to jedna pchelka nie liczyla... ale nie mam zamiaru sie teraz o to klucic. Wiecej nie bede pisal w tym temacie, bo chyba to ejst jednym sposb, zebym nie musial sie denerwowac...

Pozdrawam wszystkich - zycze powodzenia :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 1:49 pm 

Mysle ze odpowiedz na pytanie "kiedy zostanie zakupione AMB "???? chyba nikt nie odpowie na to pytanie bo ktos caly czas pruboje nam mydlic oczy. .Zawodnicy wywiazuja sie z wszystkiego co chce LOK ale LOK nie potrafi wywiazac sie z prosb zawodnikow

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 3:11 pm 
Do załatwienia zostało; Opinja sekcji w sprawie opłat 10 zł od pchełki oraz zakupienie licencji przez zawodników .I nie będzie problemu.Na dziś zakup urządzenia dla 30 zawodników tylko tylu zapłaciło - jest pod znakiem zapytania DLA KOGO TEN ZAKUP.POZDRAWIAM Zbigniew C.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 4:13 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
...Wiem, ze to byla wina spadku napiecia, ale z tego co wiem to jedna pchelka nie liczyla...

Z uporem maniaka powtarzasz wierutną bzdurę - skąd Ty to wiesz - napisałem wcześniej, że przy spadku napięcia maleje czułość stopnia wejsciowego pętli i wtedy nie jedna ale kilka pchełek jest źle zliczanych. W każdym AMB jest pokrętło regulacji czułości - to potwierdza tylko moją diagnozę. Jesli nie znasz się na prawach fizyki i nie znasz podstaw elektroniki to znajdź sobie inne miejsce do jeżdżenia modelami lub ukończ porządną szkołę, a na zawody nie przyjeżdżaj i nie praw głupot. Sędziowie nie są winni awarii urządzenia i zawsze mają możliwość ustalenia i usunięcia jej przyczyny - tak zrobili w Tarnowie, ale to do Was nie dociera.

Ostatnio edytowano Śr cze 08, 2005 7:44 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 4:32 pm 
Raflee

Jan Matukin napisał(a):
...Wiem, ze to byla wina spadku napiecia, ale z tego co wiem to jedna pchelka nie liczyla...

Z uporem maniaka powtarzasz wierutną bzdurę - skąd Ty to wiesz - napisałem wcześniej, że przy spadku napięcia maleje czułość stopnia wejsciowego pętli i wtedy nie jedna ale kilka pchełek jest źle zliczanych. W każdym AMB jest pokrętło regulacji czułości - to potwierdza tylko moją diagnozę. Jesli nie znasz się na prawch fizyki i nie znasz podstaw elektroniki to znajdź sobie inne miejsce do jeżdżenia modelami lub ukończ porządną szkołę, a na zawody nie przyjeżdżaj i nie praw głupot. Sędziowie nie są winni awarii urządzenia i zawsze mają możliwość ustalenia i usunięcia jej przyczyny - tak zrobili w Tarnowie, ale to do Was nie dociera.

ok, w takim razie przepraszam - moj blad. ja w szkole na fizyce jeszcze nie doszedlem do takich rzeczy :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 4:38 pm 

Jan Matukin napisał(a):

Z uporem maniaka powtarzasz wierutną bzdurę - skąd Ty to wiesz - napisałem wcześniej, że przy spadku napięcia maleje czułość stopnia wejsciowego pętli i wtedy nie jedna ale kilka pchełek jest źle zliczanych. W każdym AMB jest pokrętło regulacji czułości - to potwierdza tylko moją diagnozę. Jesli nie znasz się na prawch fizyki i nie znasz podstaw elektroniki to znajdź sobie inne miejsce do jeżdżenia modelami lub ukończ porządną szkołę, a na zawody nie przyjeżdżaj i nie praw głupot. Sędziowie nie są winni awarii urządzenia i zawsze mają możliwość ustalenia i usunięcia jej przyczyny - tak zrobili w Tarnowie, ale to do Was nie dociera.

Janku , nikt nie obarcza winą sędziów tylko dyskutujemy nad koniecznością zakupu nowego urządzenia.
Widze , że część postów jest nie w temacie ,lub ucieka od odpowiedzi na zadane pytania. Ktoś mi odpowie na moje poprzednie pytania?

Tytuł: pchełki
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 5:18 pm 

a może ktoś kupi to AMB i będzie je wynajmował na zawody zawodnikom .
Jak będzie prywatne będzie o to dbał i egzekfował kasę za zniszczoną pchełkę.
ps:z moich wiadomości wiem ze 3 AMB z 2kpl. pchełek było w Szczecinie ,używane może z dwa razy. Kto je ma,starsi modelarze może sobie przypomną,może ta osoba odsprzeda je albo wynajmie?

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 5:49 pm 
Administrator forum

A może tak:

Po zakupie nowego AMB zawodnicy którzy mają wykupione licencje w LOK-u korzystają z pchełek na zawodach tak jak dotychczas, czyli bez dodatkowych opłat. Organizator nie przyjmowałby wytłumaczenia pt. mam licenję ale zapomniałem. Przy opłatach wpisowego zawodnik okazuje swoją licencję.

Natomiast Ci co nie będa mieli licencji - płacą za wypożyczenie pchełki 10zł dodatkowej opłaty oprócz wpisowego.

ps. Sprawę AMB trzeba rozwiązać bardzo szybko, bo sprawa może sie okazać gardłowa.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 7:09 pm 

Krzysztof Trella napisał(a):
to jest ostatni moj post na tym forum
pozdrowienia dla kolegi Piesia
widzialem tu wiele niecenzuralnych zwrotow ale widze ze jak zaczolem sie udzielac to zaraz wzieto mnie pod lupe .
Artur trzymaj tu na tym "giga-forum" ( gdzie sie pisze 100 postow na godzine) porzadek i nie daj sie :)
pozdrawiam wszystkich juz niebawem zrobie Wam niespodzianke :)
sam odchodze z tego forum nikt mnie nie zdazy zabanowac

Kolego Krzysztofie - skoro już wywołałeś mnie do tablicy - pozwolę sobie na dwa zdania polemiki...

Po pierwsze - cieszę się, że jednak nie dotrzymałeś słowa i nadal cieszysz nas swoją obecnością na forum (mam na myśli twoje dzisiejsze posty).

Po drugie - twoje odejście z tego forum byłoby oznaką zawziętości i małostkowości, a wiemy, że taki nie jesteś... Byłoby ono również dla Ciebie odmrożeniem uszu na złość mamie... Ale również dla forum strata doświadczonego zawodnika i człowieka, który zna się na wielu rzeczach byłoby sporą stratą.

Po trzecie wreszcie - twoje odejście byłoby wyrazem nadmiernej podejrzliwości - to forum to nie "z archiwum X" gdzie "oni" namierzają cię, śledzą, i w końcu uprowadzają (tzn. blokują) - na tym forum z blokowania korzysta się niezwykle rzadko i z dużą rozwagą, zawsze też po uprzednich, kilkukrotnych kontaktach z zainteresowanym (niestety, a może stety, nie wszyscy mają wśród Administratorów i Moderatorów swoich ludzi, którzy na bierząco ich informują o tym, o czym dyskutuje się na tamtym zamkniętym forum i z takimi właśnie użytkownikami kontaktujemy się na pm) Dopiero jeśli to nie pomaga - korzystamy z blokowania.

Jednak wszelkie przypadki ataków na innych użytkowników forum (a do takich można zaliczyć nazywanie ich inaczej, niż brzmi ich nazwa użytkownika) są jak najbardziej przyczyną wzmożonej obserwacji delikwenta, który tego się dopuszcza - ot, tyle....

Może właśnie dzięki temu, że:
1. na tym forum na prawdę trzeba się postarać, aby zostać zablokowanym/wyrzuconym,
2. wszelkie przypadki ataków na innych są na bieżąco wyłapywane i spotykają się z odpowiednią reakcją
to forum stało się właśnie "giga-forum", na którym pisze się 100 postów na godzinę

Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę - raz jeszcze gratuluję mądrej decyzji o pozostaniu wśród nas.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona