Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 5:24 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 4:46 pm 
Dla p.Krzysztofa Trelli

Dobrze by było abyś czytał moje poprzednie posty.Więc powtarzam jeszcze raz: zostały zawodnikom do spełnienia dwa warunki, 1. wykupienie licencji sportowych oraz, 2. przedstawienie opinii Sekcji o akceptacji wniesienia opłaty w wysokości 10 PLN za wypożyczenie transpondera (pchełki) na zawodach jako amortyzacja urządzenia AMB.
Wyjaśniam że, oddzielenie modeli spalinowych nastąpiło w uzgodnieniu z Sekcją na wniosek Roberta Rękawka. Punkty z tych startów są liczone do rankingu Mistrzostw Polski których, organizatorem jest ZG LOK.
Z poważaniem Zbigniew C.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 4:51 pm 

przypuscmy ze zawodnicy spelnia te 2 warunki - to kiedy mozemy sie spodziewac nowego AMB ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 5:15 pm 

Do Pana Zbigniewa.Proszę sprawdzić listę tych 22 osób z Sącza czy ja jestem.Bo zapłaciłem godnie ,jak pokorny zawodnik wobec LOK-u,a dopiero w trakcie dyskusji dowiedziałem się że miałem odebrać licencję w Łodzi.Ale ja się nie zakwalifikowałem do mistrzostw Polski.Może zapłacę w Kłodzku za karę jak trzeba będzie.Przepraszam że poruszyłem ten temat.Czy w regulaminie LOK-u jest też poruszona kwestia co wolno,a czego nie wolno mówić godnemu zawodnikowi.Bo jak się słyszy gwarę w boksach to ja jeszcze długo tak nie będę mówić.
Jak ktoś chce się odgryżć to jeszcze w poprzednim poście zrobiłem błąd ortograficzny,myślę że to też jest niegodne.
A czy gdzieś tu na forum była informacja o licencjach w Łodzi.
Może skożystać z tego forum i być bliżej zawodników skoro nie można być na zawodach.
Pan Marek napewno nie będzie miał nic za złe.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 5:16 pm 

Dokładnie tak , warunki sa do spełnienia, część zawodników zainwestuje w pchełki indywidualne , inni będą wnosić takową opłatę. Jaki termin zakupu wchodzi w rachubę? Czy będziemy na Mistrzostwach pracowali na nowym urządzeniu? Na co czeka sekcja w sprawie drugiego warunku?
Nie jest to nic egzotycznego i nowego. Wszędzie płaci sie za użytkowanie AMB czy to w postaci dodatkowej opłaty, lub wliczone to jest do startowego.
Proszę wszystkich zawodników o wpłacenie opłaty licencyjnej na najbliższych zawodach, ja również nie będę dłużej czekał i przyjadę do Kłodzka tylko po to, żeby uiścić taką opłatę. Zróbmy wszystko by przyspieszyć , lub umożliwić ZG LOK zakup nowego urządzenia AMB które jest nam niezbędne. Przecież takie warunki możemy spełnić. Potrafiliśmy złożyć się na wykładzinę , to postarajmy się i teraz.
Jeszcze jedno. Dlaczego tylko parę osób wypowiada się w tym temacie. Czyżby nie mieli odwagi napisać tego o czym mówią w boksach na zawodach? Przecież dotyczy to nas wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 5:40 pm 

Artur

mysle ze musimy poznac termin zakupu AMB - bo to najwazniejsze przeciez - wydatki pewnie sa zaplanowane na ten sezon

kazdy zawodnik ktory chce uczestniczyc w MP oplaci licencje itp.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 6:27 pm 

Jeśli zobaczę zobowiązanie co do terminu zakupu AMB to do Kłodzka prześlę pieniądze przez "posłańca" i jeszcze powalczę, żeby namówić kilku chętnych/niechętnych.

P.S. Na pchełkę indywidualną zbieram już od dłuższego czasu.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 6:35 pm 

Nieaktualne.

Ostatnio edytowano Pn lis 13, 2006 12:14 am przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 7:38 pm 
Administrator forum

Krzysiek, pozwól że odniose sie do jednego - a mianowicie rozdzielenia klas elektrycznych od spalinowych a raczej odwrotnie - spalinowych od elektrycznych.

Coś co miało być REWELACJĄ stało się niestety utrapieniem organizatorów i zawodników. Kilka osób uciekło z on-road do off-road, częśc w spalinie nie jeździ i oto mamy kilku - kilkunastu zawodników w spalinach na zawodach. Nawet nie ma po jednej pełnej grupie. Wstyd i hańba. No cóż. Ja powiem tylko tyle że po sezonie wniosę o połączenie zawodów spalinek i elektryków, z zazanaczeniem możliwości rozgrywania zawodów dla spalin w NIEDZIELE po sobotnich zawodach ELEKTRYKÓW.

Co do indywidualnych pchełek i licencji: za licencję zapłacę przy najbliższej zbiórce kasy, a jak będzie AMB to dla własnego spokoju kupię sobie indywidualną pchłę.

Sorki że część postu była może nie w temacie tego wątku, ale nie mogłem się powstrzymać widząc słowo "ROZDZIELENIE" :D

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 7:56 pm 

Marek nie panikuj - klasy zostaly dlatego rozdzielone by poziom zawodow wzrosl - by bylo duzo czasu do teronowania i pojezdzenia do woli .

Musisz przyjac zasade ze zawodnicy nie beda sponsorowac zawodow ze startowego bo pewnie o to chodzi :)

Teraz juz nikt sie nie zgodzi na polaczenie spalinek z elektrykami.

P.S.
napewno sie ktos jeszcze zglosi

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 8:13 pm 
Raflee

I oto wlasnie chodzi... jesli chodzi o zawody to podobal mi sie program z nowego sacza - codziennie inna klasa :) elektryki maja spokoj od spalinowcow i spalinowcy od elektrykow... a pozatym nie trzeba jechac 2x w to samo miejsce po np. 500 km z odstepem meidzy zaowodami 5 dni :) Ja juz mialem chwile zwatpienia i chcialem mugean sprzedac, ale widze ze chyba go zosstawie :D a co do off-roadow - jakos tak wyszlo ze troche osob sie obudzilo i zaczelo jezdzic w terenie... i torche osob kupilo sobie IC-8T :) normalnie co zawdy to sa 2 grupy :D mnie w sumie tez wzielo... ;)

A co do AMB - nie moge napsiac, ze niechcialbym zeby bylo nowe... mialem juz spokoj z pchelka itp :) a pozatym po zakupie nowego mogloby ono spokojnie sluzyc przez kolejne 15 lat... problem z tym AMB co ejst minie dopiero jak bedzie nowe, bo to moze zawiesc... co by sie np. stalo, jakby przestalo dzialac na samym koncu finalu np. IC-8? zawodnicy museliby poniesc dodatkowe koszty tupu- nastepny kompelt kol na powtorke finalu i litr paliwa... podbnie bylo na finale IC-8T - kolo 11 min wyscig musial zostac przerwany...a zostalo juz tylko 9 min do konca :? Wtedy prowadzilby Artur, jakby liczyla jego pchalka :D pozniej 2 Arek G. i 3 Krzysiek T.... a w powtorce wyscigu padlo Arkowi serwo i stracil miejsce na ktore mial sznase... wiem ze to przypadek, ale jednak.

Moim zdaniem to jest najlepszy moment, zeby cos z tym zrobic... zeby wkoncu nei wyszlo tak, ze zawody zostana przedwczesnie zakonczone przez awarie AMB :?

PS. Nie szukam dziory w calym, ale takie jest moje zdanie na ten temat... :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 8:44 pm 
Administrator forum

Krzysiek,

Nie panikuje. Najmniej mi chodzi o to aby na wpisowym zarabiać. Przykładem może być to że częśc wpisowego idzie np. na grilla (w Kłodzku). Chodzi mi o to że - chociaż poziom wzrasta i spalinówki słychac w obrebie pół kilometra od toru - to jednak cięzko mi przekonać sponsora żeby dał kasę za zawody na których będzie 10-15 osób.

Co innego na elektrykach - tam kasa sama włazi do łapy od sponsorów i jest z czego kupić puchary, zadbać o otoczkę zawodów.

Ale spoko - mam nadzieję że dojada niezgłoszeni maruderzy w sobotę rano :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 9:12 pm 

Marek, tak jak napisał Krzysiek, klasy zostały rozdzielone, aby wzrósł poziom zawodów i zawodników. Tu nie chodzi o jakieś "rewelacje", zawody modeli samochód rc to nie SHOW, tu nie sprzedaje się biletów.
Dotychczasowe „rozdzielone” zawody były bardzo udane zarówno dla organizatorów jak i ich uczestników i mam nadzieję, że tak też będzie w Kłodzku. Zawody się jeszcze nie odbyły, a Ty już pesymistycznie wyrokujesz. Zawody robi się dla zawodników, a nie dla frekwencji czy po to, żeby koledzy z modeli elektrycznych mogli sobie popatrzeć na spalinówki. To prawda, że pewna część zawodników przeszła do off-roudu – każdy broni swoich interesów. Zapewniam Cię, że zawodnicy klas spalinowych nie dopuszczą do ich ponownego połączenia z elektrycznymi.

Przepraszam za zmianę tematu, ale nawet Leszek Miler nie wytrzymał ośmiogodzinnego przesłuchania przez Leszka Ziobro. Dlaczego do tematu „rozdzielenia” ciągle wracają te same osoby: zawodnicy modeli elektrycznych, DZIECI i „niedzielni” od spalinowych (ci, którzy przyjeżdżają na jedną imprezę w sezonie)?

PS.
Marek proszę nie poruszaj kwestii finansowych na forum, zawodnikowi wystarczy czysty tor, jeden sędzia oraz sprawna organizacja i urządzenie AMB.

Pozdrawiam
Norbert

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 9:17 pm 

to jest ostatni moj post na tym forum

pozdrowienia dla kolegi Piesia

widzialem tu wiele niecenzuralnych zwrotow ale widze ze jak zaczolem sie udzielac to zaraz wzieto mnie pod lupe .

Artur trzymaj tu na tym "giga-forum" ( gdzie sie pisze 100 postow na godzine) porzadek i nie daj sie :)

pozdrawiam wszystkich juz niebawem zrobie Wam niespodzianke :)

sam odchodze z tego forum nikt mnie nie zdazy zabanowac

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 9:46 pm 
Administrator forum

Norbercie, może sie zagalopowałem z tym wszystkim - ale marzą mi sie zawody gdziekolwiek w Polsce aby w spalinach on-road było 40-50 albo i wiecej osób. Chociaz z drugiej strony i 30 osób starczy :)

Ale z jednym się nie zgodzę - właśnie zawody to nie tylko frajda dla zawodników ale również show dla widzów, którzy nigdy na oczy nie widzieli modeli. To możliwośc dla tych młodych którzy marzą o modelach aby z bliska zobaczyć jak taki model jeździ. Przecież sami byliśmy dziećmi i to jeszcze w czasach gdzie samochód starowany radiem to było marzenie wiekszości chłopaków.

Uważam że im bedzie nas więcej tym więcej do naszego grona będzie dołączać ludzi którzy zaczną jeździć na zawody. Im więcej zawodników na zawodach tym łatwiej o sponsora, tym łatwiej jest przekonać na zawieszenie reklamy na zawodach - a to już jest zysk dla klubu który organizuje zawody.

To wszystko jest połączone w jedną wielką całość.

A tak apropo pesymizmu z mojej strony :) - jak to mówia wolę pesymistyczne nastawienie a potem radosne rozczarowanie :)

Ale spoko: czekam na wszystkich w Kłodzku, a po eliminacjach zapraszam na grilla :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 07, 2005 10:07 pm 
Raflee

Norbert Rękawek napisał(a):
Dlaczego do tematu „rozdzielenia” ciągle wracają te same osoby: zawodnicy modeli elektrycznych, DZIECI i „niedzielni” od spalinowych (ci, którzy przyjeżdżają na jedną imprezę w sezonie)?

Hehe, rozumiem ze to teraz o mnei chodzi, bo slowo "dzieci" jest najbardziej podkreslone :lol: - moze dlatego sie "wtracaja" ze tez sa zawodnikami, ktorzy maja spalinki i maja inne zdanie od reszty? Ja rozumiem, ze dla niektorych takie stanowisko jak moje jest niewygodne, ale bez przesady juz...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona