Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 11:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 12, 2005 9:19 pm 

Od blisko 2 lat wszystkie zawody odbywają się z jednym kompletem pchełek. Na początek na pewno wystarczy jeden komplet. Żeby zmobilizować do kupna pchełek indywidualnych wykorzystywanie tych zakupionych z urządzeniem może być obarczone niewielką (podkreślam niewielką) opłatą. Jeśli byłoby to np 5 zł, to już wypożyczenie pchełki dla 60 zawodników (w NS w niedzielę było mniej więcej tylu zawodników) pozwala zakupić kolejną. Po jednym sezonie jest już drugi komplet.
To są pchełki indywidualne więc można kupić ich np. 12. Będą 2 zapasowe i nie będzie konieczności przerywania zawodów.
Nie jestem tego pewien, ale wydaje mi sie, że istnieje wersja tych pchełek z własnym zasilaniem. Nawet jeżeli nie to dorobienie takiego zasilania nie nastręcza problemów nie do pokonania. Wydaje mi się to rozwiązanie konieczne w przypadku wypożyczania.
Sprawy organizacyjne związane z wypożyczaniem pchełek można z powodzeniem podpatrzeć w Jelczu. Jak na początek to doskonały wzorzec.
Może jeszcze dla formalności dodam, że w 100% zgadzam się z Arturem co do tego, czym powinni zajmować się modelarze: przygotowywaniem modeli, trenowaniem, zarabieniem pieniędzy i płaceniem podatków z których to pieniędzy utrzymywany jest między innymi LOK.

Tomek Massalski

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 13, 2005 7:17 am 
No nie to jest nie doprzyjęcia zeby każda dyskusja kończyła się pretensjami lub puczaniem.Informuję że LOK jest Stowarzyszeniem utrzymującym się z własnych wypracowanych środków.A dla modelarzy pełni rolę Związku sportowego jest członkiem NAVIGI w modelarstwie pływającym oraz EFRY w modelarstwie samochodowym.Jeżeli są jakieś wątpliwości zapraszam do biura ZGLOK na ul.Chocimską 14. Zbigniew Ciećwierz

Tytuł: Co z Rudą .
PostNapisane: Pt maja 13, 2005 9:09 am 

A póki co , czekamy na oficjalne potwierdzenie o zawodach w Rudzie Śląskiej .(nieoficjalne już było ) : D Trzeba rezerwować noclegi . Zarządzie Główny LOK obudż się .

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 13, 2005 12:27 pm 

Całkiem zapomniałem, że zakup oprogramowania do nowego systemu pchełkowego nie jest koniczny. Obniża to koszty o kolejne 3500 zł. Jest na rynku dostępne całkiem darmo (http://www.rctiming.com/) doskonałe oprogramowanie. Było już zresztą testowane na zawodach. Znam przynajmniej dwie osoby, które z chęcią pomogą przy jego przetestowaniu i uruchomieniu.

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Informuję że LOK jest Stowarzyszeniem utrzymującym się z własnych wypracowanych środków.

Jest to całkowita prawda, że LOK w znacznym stopniu (w większości) utrzymuje się z wypracowanych przez siebie środków (szkolenia, kursy itp.). Jednocześnie wykorzystuje dotacje celowe różnych instytucji (w tym jednostek samożądu terytorialnego), które opierają swoje finansowanie na budżecie państwa.

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Jeżeli są jakieś wątpliwości zapraszam do biura ZGLOK na ul.Chocimską 14.

Mimo braku wątpliwości z chęcią się spotkam. Może uda nam się popchnąć sprawę do przodu.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 13, 2005 3:08 pm 
Panie Lechu nie słuchałeś dobrze tego co mówiłem na odprawie w N Sączu.Iformator z Rudy będzie najpóżniej 16 05
Pozdrawioam

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 13, 2005 3:18 pm 

Panie Zbigniewie . Nie byłem na odprawie w Nowym Sączu , Ale czytałem Twoją wypowiedż pare linijek wyżej . Tutaj nie chodzi o informator . Chcemy wiedzieć , czy są zawody w Rudzie , czy Tarnowie . Ale nie pięć minut przed zawodami .

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 13, 2005 10:12 pm 

Oficjalny komunikat!!!!!!!
Zawody w Rudzie Ślaskiej odbeda się w przewidywanym terminie.
Sprawa Pana R.P. sprzed kilku lat została załatwiona ostatecznie w dniu 10.05.2005 na co posiadamy odpowiednie potwierdzenie z P.Bernadym.
Do zobaczenia w Rudzie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 13, 2005 11:50 pm 

Post przeniosłem do działu dla zawodników.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania dlaczego zapraszam na rozmowę w cztery oczy na Targach w Łodzi.
.
p.s.
Jeszcze niedawno Zbyszek na zawodach się chwalił, że ma w LOKu nowe urządzenie.
Mam nadzieje, że to co jest stare szybko się rozleci i LIGA OBRONY KRAJU będzie zmuszona kupić nowe.
W przeciwnym razie nie będzie mogła organizować zawodów, chyba, że okrążenia będą liczone na palcach.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 14, 2005 8:03 am 

Albo wszystkie zawody przeniesie się do Jelcza bo tu jest aparatura własna.....

Tytuł:
PostNapisane: So maja 14, 2005 8:46 am 

Za drobną oplatą klub jelczański może byc zainteresowany wypozyczaniem urządzenia razem z ludźmi je obsługującymi.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 15, 2005 8:07 pm 

Dawid Głowacki napisał(a):
Za drobną oplatą klub jelczański może byc zainteresowany wypozyczaniem urządzenia razem z ludźmi je obsługującymi.

Mam następujące pytania.
Jaka jest wielkość opłaty za wypożyczenie urządzenia razem z ludźmi je obsługującymi?
Jakie są zalety "tego urządzenia" w porównaniu z AMB - pomijam fakt że jest nowe i że ma możliwość podłączenia zewnętrznego zasilania.
Proszę o nie odsyłanie do linku producenta, tylko o informację z praktycznego zastosowania na zawodach w Jelczu. Słyszałem różne opinie, jednak proszę o informację z najbardziej wiarygodnego źródła, jakim jest przedstawiciel jelczańskiego klubu Pan Dawid Głowacki. Dodam, że chodzi mi również o możliwości oprogramowania, obsługującego to urządzenie.
Nadmieniam, że po zawodach jakie odbyły się w Jelczu, otrzymałem wyniki z tych zawodów w postaci pliku excela, w którym wymieniono jedynie kolejność zajętych przez zawodników miejsc - bez podania kategorii wiekowej (co nie jest to wymogiem, bo w klasach spalinowych nie obowiązuje taki podział), bez nazwy klubu lub miasta zawodnika i bez podania liczby okrążeń.
pozostali uczestnicy dyskusji w tym temacie napisał(a):
.........
AMB jest kompletne - 20 pcheł plus kilka dodatkowych.
Nawet jeśli kupi się nowe urządzenie, to stare nie ma sensu sprzedawać. Aktualnie są dwa urządzenia AMB - lokowskie i zakupione ze składek modelarzy - co "zamożniejsi" modelarze składali sie nawet po 150 zł. Dlaczego nikt nie pyta o to drugie co się z nim dzieje?
Proponuję więcej rozwagi i rzetelności w ocenie stanu faktycznego.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 15, 2005 8:18 pm 

O nie - nie dam sie sprowokować. Jednoczesnie przyznaję rację wszystkim, którzy uważają, że urządzenie AMB, pomimo swego wieku i stanu jest lepsze. Chciałbym także nadmienić, że w Polsce mamy niewielu sędziów, którzy znają się dobrze na komputerach i oprogramowaniu, a jednym z najbardziej wykwalifikowanych jest pan Jan M. (bez reklamy). Przyznaję rację także wszystkim, którzy uwarzają, że rzeczy, jakie dzieją się w polskim świecie modelarstwa są ok. Wyłączam sie z tej dyskusji, bo jeszcze ktoś mógłby się poczuć urażony.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 15, 2005 9:42 pm 

Ja też nie dam się sprowokować , ale co LOK -owi do urządzenia zakupionego z dobrowolnych datków modelarzy . A jaki jest stan pchełek lokowskich , widzieliśmy na zawodach w Nowym Sączu . :D :D

Ostatnio edytowano Pn maja 16, 2005 7:10 am przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N maja 15, 2005 10:13 pm 
Administrator forum

Dwie wieści dla wszytskich zainteresowanych:

Zawody w Rudzie Śląskiej odbęda się w 100% w zaplanowanym terminie - zarówno modele spalinowe jak i elektryczne. Formulerze jak również informatory dostepne sa na RC-AUTO

Co do stanu pchełek w urządzeniu AMB LOK-u: pchełki sa wyremontowane i są ich 2 komplety. Na HMP w Łodzi jeździliśmy eliminacje na komplecie pchełek żółtych a finały na komplecie niebieskim. Co niektózy nie wiedzą że pchełki przeszły więcej niż generalny remont u Tomka Rajdusa w Czechach.

Co do nowego urządzenia AMB jestem za. Na 100% kupię pchełkę aby na zawodach mieć spokój.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 16, 2005 9:18 am 

Dawid Głowacki napisał(a):
O nie - nie dam sie sprowokować...

Zadałem dwa proste i konkretne pytania dotyczące obsługi urządzenia i opinii o nim osobie, która w moim przekonaniu, zabierając w tej kwestii głos, jest kompetentna. Czy pytania o parametry urządzenia, jego oprogramowanie i koszt jego wypożyczenia wraz z obsługą są prowokacją???
lech pepliński napisał(a):
Ja też nie dam się sprowokować...

Co w moim poście jest prowokacją?
...ale co LOK -owi do urządzenia zakupionego z dobrowolnych datków modelarzy...

Nigdzie nie napisałem, by cokolwiek było LOK-owi do w/w urządzenia, bo jest to oczywiste - poruszyłem kwestię jedynie po to, by zwrócić uwagę, że są dwa urządzenia wyłącznie dla potrzeb modelarzy i w razie problemów z jednym, można skorzystać z drugiego - też wyłącznie dla potrzeb modelarzy. Bardzo łatwo jest krytykować nie swoje AMB, nie zakupione przez modelarzy, eksploatowane intensywnie przez wiele lat, używając jego jako pretekstu i narzędzia ataku na LOK nie wymieniając konkretów, natomiast chowa się głowę w piasek, kiedy kwestia dotyczy urządzenia, zakupionego przez modelarzy. Proponuję więcej obiektywizmu w ocenie stanu rzeczy - chodzi mi wyłącznie o sprzęt - póki co żadne zawody nie zostały odwołane z powodu braku lub awarii urzadzenia i na żadnych zawodach okrążenia nie były liczone ręcznie. W ocenie stanu rzeczy trzeba wskazać na fakty, a nie kierować się emocją i ślepą nienawiścią do LOK-u.
...A jaki jest stan pchełek lokowskich , widzieliśmy na zawodach w Nowym Sączu.

Proszę o konkrety - czy okrążenia były liczone ręcznie, czy któraś pchełka była uszkodzona i czy program nie działał? Czasami jest "awaria" AMB i wynika ona z tego, że do sieci 220V podłącznych jest wiele urządzeń, z których korzystają też modelarze - jest to czynnik obiektywny.
To, że używamy wyłącznie jednego kompletu 10 pcheł, dało taki efekt, że przestały one ginąć - wielu zawodników zapomina o zdawaniu pchełek - dyskutanci w tym temacie również.
Uważam, że najlepszym rozwiązaniem problemu jest posiadanie przez zawodników indywidualnych pchełek.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona