Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz lip 23, 2015 7:42 am 

A ja Panowie mam i Sakurę 3D i Sprinta na Fluxie i mam porównanie - różnicy aż takiej nie ma.
A musicie wziąć jeszcze pod uwagę, iż jak ktoś zaczyna przygodę z RC, to ciężko mu poskładać Sakurę dlatego nadal uważam, że lepszym rozwiązaniem jest Flux.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lip 23, 2015 8:58 am 

RCTRAX napisał(a):
A musicie wziąć jeszcze pod uwagę, iż jak ktoś zaczyna przygodę z RC, to ciężko mu poskładać Sakurę dlatego nadal uważam, że lepszym rozwiązaniem jest Flux.

Jeśli ktoś nie ma wystarczających zdolności manualnych, żeby kroczek po kroczku, razem z instrukcją poskładać parę części ze sobą, to niech się lepiej nie pcha w to hobby.

PostNapisane: Cz lip 23, 2015 12:36 pm 

Nie wiem jak Sakura 3D, ale Sakura D3 jeździ o niebo lepiej niż Sprint. Wiem to bo w klubie są Sprinty, które były zakupione dawno temu i czasami można sobie nimi pośmigać, albo dać spróbować jak się pojawi jakiś świeżak, ale głównie służą za atrapę.
Nawet zaczynając przygodę z RC - nie jest sztuką złożenie modelu który posiada wszystkie części i załączoną instrukcję. Dodatkowo poznaje się dobrze budowę modelu, ale jeżeli ktoś nie potrafi się tego podjąć to tak jak Mrozio napisał - lepiej nie pchać się w to hobby.

@EDIT: Zgadzam się z kolegą poniżej. Został doradzony model do driftu i jest to podwozie RTR.

- RS4 Micro 1969 Ford Mustang
- RS4 Micro Drift Nissan Silvia S13
- Asso RC8.2e FT
- Durango DEX210

Ostatnio edytowano Cz lip 23, 2015 12:57 pm przez Phazie, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lip 23, 2015 12:37 pm 

Phazie napisał(a):
RCTRAX napisał(a):
Co potrzeba do Sprinta, to mamy opisane na naszej stronie: http://www.rctrax.pl/tuning-cs-hpi-spri ... rift/4/32/
Akurat jeśli chodzi o stajnię HPI Racing, to w PL masz największa dostępność części zamiennych.

Na sam początek dla świeżego dryftera, to takiego surowego HPI wystarczy obciążyć ołowiem wędkarskim na przednim zderzaku i już można śmigać. Sam tak kiedyś zrobiłem i radocha była. Później powoli podmieniałem pozostałe części.

Nasz klient, który kupił nowego Sprinta z silnikiem 5900kV bez przeróbek na parkiecie i gumowych oponach śmigał bokiem - więc spoko już można :)

Jak dla mnie to dwie opcje:
1. Pan powyżej ma przedawnione informacje i po prostu nie do końca zdaje sobie sprawę z tego co pisze.
2. Pan powyżej świadomie plecie bzdury i próbuje naciągnąć nowicjusza.

No więc... Dawniej tak było, że przerabiało się modele, m.in. Sprinta, ale odkąd firmy jak 3racing, Eagle Racing i MST wprowadziły podwozia specjalne do driftu to już się tego nie praktykuje. Dlaczego? Sprint Flux po wszystkich przeróbkach i zakupie potrzebnych części wyjdzie tyle samo jak i nie drożej niż taka Sakura D3 i dodatkowo będzie gorzej się nim driftowało. Amen.

Przepraszam, że ja sobie nie zdaje sprawy z tego co pisze :?: :!: Doradzam koledze podwozie które po wyjęciu z pudełka ma gotowe do jazdy bo jak wyżej pisał takie chce. MST MS-01 RTR takie jest więc nie wiem w czym problem (dodatkowo pakiet i ładowarka ale wie kolega o tym). Mimo wszystko i tak znalazł się ktoś kto chcę "wepchnąć" nowicjuszowi Sprinta w którym trzeba trochę przerobić żeby jakoś driftował więc już nie jest to podwozie takie jak chce kolega kupić. Kupi co będzie chciał. Chciał od nas porady w sprawie podwozia to takie dostaje, ale nie próbujmy mu na siłę wpychać, wybór należy do niego :)

PostNapisane: Pt lip 24, 2015 7:19 am 

Ktoś pyta na forum o zdanie osób, które używają modeli żeby wyrobić sobie zdanie i na koniec podjąć swój wybór. Jak widzę wyboru mu nie pozostawiasz bo tylko Twoja opinia jest tutaj jedyna i niepodważalna :) A zapytam dlaczego nie w preorderze Sakura 4D ? Przecież za namową kupi starszy model i będzie "wdzięczny" jak na maila przyjdzie mu info za np. tydzień o nowej wersji :)

Z RC jest tak samo jak z każdym innym hobby - nie sprzęt jest tak istotny tylko umiejętności. I nie można wszystkich mierzyć swoją miarką.
Mamy bardzo duży kontakt z wieloma modelarzami zaczynającymi jak i "wyjadaczami". Sporo jest ludzi, którzy chcą się zająć modelarstwem i zajmują ale manualnie zdolności nie mają - i nie muszą. Ta zabawa jest dla każdego.

Dajcie chłopakowi podjąć jego wybór.

PostNapisane: Pt lip 24, 2015 9:39 am 

Przepraszam że się wtrącę ale też jestem za MST ewentualnie Sakurą (można łatwo przerobić na RWD). Tyle ile widziałem modyfikacji sprinta to głowa boli, a i tak ludzie po czasie przesiadali się na coś dedykowane do driftu.

ps. Kolego ze sklepu RCTRAX nie Sakura 4D tylko D4.

PostNapisane: Pt lip 24, 2015 1:13 pm 

RCTRAX napisał(a):
Ktoś pyta na forum o zdanie osób, które używają modeli żeby wyrobić sobie zdanie i na koniec podjąć swój wybór. Jak widzę wyboru mu nie pozostawiasz bo tylko Twoja opinia jest tutaj jedyna i niepodważalna :) A zapytam dlaczego nie w preorderze Sakura 4D ? Przecież za namową kupi starszy model i będzie "wdzięczny" jak na maila przyjdzie mu info za np. tydzień o nowej wersji :)

Z RC jest tak samo jak z każdym innym hobby - nie sprzęt jest tak istotny tylko umiejętności. I nie można wszystkich mierzyć swoją miarką.
Mamy bardzo duży kontakt z wieloma modelarzami zaczynającymi jak i "wyjadaczami". Sporo jest ludzi, którzy chcą się zająć modelarstwem i zajmują ale manualnie zdolności nie mają - i nie muszą. Ta zabawa jest dla każdego.

Dajcie chłopakowi podjąć jego wybór.

Proponuję przeczytać ostatnie zdanie w mojej poprzedniej wypowiedzi ;) Dodam też, że temat dotyczy najlepszego podwozia do driftu, czyli już przystosowanego do driftu, a nie o podwoziach w których musimy zrobić co nie co by driftował ;)

PostNapisane: Pt lip 24, 2015 11:58 pm 

No dokładnie, bo kolega poprosił o model do DRIFTU i RTR, więc najlepiej tutaj się sprawdzi podpowiedź G00ral'a. Jak nowy RTR to MST MS-01D, jeśli używany to rozglądać się za innymi MST, Sakurą, ostatecznie Eagle Racing.

PS. Dodatkowo Pan z RCTRAX opisywał, że Sakura nie będzie dobrym wyborem, ponieważ będzie trzeba ją złożyć co może sprawić problemy nowicjuszowi. A kupno Sprinta i późniejsze kombinacje i przeróbki to łatwiejsze rozwiązanie rozumiem?? :).

Edit:
@Michał Głąb: Dokładnie się z Tobą zgadzam, lepiej samemu złożyć i wiedzieć co się z czym je. Właśnie to wciskanie Sprinta najbardziej mnie razi, bo tak się nierobi...

- RS4 Micro 1969 Ford Mustang
- RS4 Micro Drift Nissan Silvia S13
- Asso RC8.2e FT
- Durango DEX210

Ostatnio edytowano N lip 26, 2015 1:25 am przez Phazie, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So lip 25, 2015 11:03 am 

Phazie napisał(a):
PS. Dodatkowo Pan z RCTRAX opisywał, że Sakura nie będzie dobrym wyborem, ponieważ będzie trzeba ją złożyć co może sprawić problemy nowicjuszowi. A kupno Sprinta i późniejsze kombinacje i przeróbki to łatwiejsze rozwiązanie rozumiem?? :).

Sakurę nie wiele drożej też można sprowadzić już złożoną co akurat moim zdaniem nie jest dobrym rozwiązaniem bo złożenie samemu modelu daje wiedzę o jego budowie i później jakieś naprawy są łatwe i przyjemne.
Co tu się dziwić lepiej wciskać coś na czym się łatwo zarobi. Często modele od HPI nawet nie widzą sklepu tylko lecą bez pośrednio z magazynu.

PostNapisane: So lip 25, 2015 11:26 am 

Ja kupiłem podwozie MST FXX-D S .
Poskładałem dołożyłem napęd , sterowanie , bude , zmieniłem płytę podłogowa na Alu i inne elementy .
I okazało się że nie mam kiedy tym jeździć . Wyjezdzilem jeden pakiet i model stanął jako ozdoba na półce.
Dlatego przed zakupem modelu do drift u trzeba
przemyśleć czy będziemy mieli gdzie tym jeździć .
Podblokiem się nie da bo Asfalt przypomina tarkę a na tor to już dłuższa wyprawa .
Nie jest to odpowiednie miejsce na to ale jak coś to sprzedam lekko przykurzonego MST .

VATERRAAscenderGarbi
StradaRally
HPIRS4
...

PostNapisane: So lip 25, 2015 12:34 pm 

Święte słowa, ja mam to samo z moją Sakurą ale mimo wszystko ładna jest i jej nie sprzedaje :D

PostNapisane: So lip 25, 2015 12:46 pm 

za ile sprzedasz mst ???

PostNapisane: So lip 25, 2015 12:50 pm 

Michał Głąb napisał(a):
Święte słowa, ja mam to samo z moją Sakurą ale mimo wszystko ładna jest i jej nie sprzedaje :D

Mi też jakoś bardzo nie zależy na sprzedaży .
Ładnie wygląda , jeść nie wolą . Tylko żona marudzi że tyle tego stoi :)

Misiek200 poszło PW

VATERRAAscenderGarbi
StradaRally
HPIRS4
...

PostNapisane: So lip 25, 2015 4:26 pm 

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5539646490

A coś takiego z tym że trzebaby było wymienić silnik ze szczotki na bezszczotkowca?

PostNapisane: So lip 25, 2015 6:49 pm 

Mlody_ha napisał(a):
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5539646490

A coś takiego z tym że trzebaby było wymienić silnik ze szczotki na bezszczotkowca?

To nie jest model do driftu.
Dokladzasz 2 stówki i masz MST ful RTR.

VATERRAAscenderGarbi
StradaRally
HPIRS4
...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona