RCTRAX napisał(a):
Co potrzeba do Sprinta, to mamy opisane na naszej stronie:
http://www.rctrax.pl/tuning-cs-hpi-spri ... rift/4/32/Akurat jeśli chodzi o stajnię HPI Racing, to w PL masz największa dostępność części zamiennych.
Na sam początek dla świeżego dryftera, to takiego surowego HPI wystarczy obciążyć ołowiem wędkarskim na przednim zderzaku i już można śmigać. Sam tak kiedyś zrobiłem i radocha była. Później powoli podmieniałem pozostałe części.
Nasz klient, który kupił nowego Sprinta z silnikiem 5900kV bez przeróbek na parkiecie i gumowych oponach śmigał bokiem - więc spoko już można

Jak dla mnie to dwie opcje:
1. Pan powyżej ma przedawnione informacje i po prostu nie do końca zdaje sobie sprawę z tego co pisze.
2. Pan powyżej świadomie plecie bzdury i próbuje naciągnąć nowicjusza.
No więc... Dawniej tak było, że przerabiało się modele, m.in. Sprinta, ale odkąd firmy jak 3racing, Eagle Racing i MST wprowadziły podwozia specjalne do driftu to już się tego nie praktykuje. Dlaczego? Sprint Flux po wszystkich przeróbkach i zakupie potrzebnych części wyjdzie tyle samo jak i nie drożej niż taka Sakura D3 i dodatkowo będzie gorzej się nim driftowało. Amen.
Doradzam koledze podwozie które po wyjęciu z pudełka ma gotowe do jazdy bo jak wyżej pisał takie chce. MST MS-01 RTR takie jest więc nie wiem w czym problem (dodatkowo pakiet i ładowarka ale wie kolega o tym). Mimo wszystko i tak znalazł się ktoś kto chcę "wepchnąć" nowicjuszowi Sprinta w którym trzeba trochę przerobić żeby jakoś driftował więc już nie jest to podwozie takie jak chce kolega kupić. Kupi co będzie chciał. Chciał od nas porady w sprawie podwozia to takie dostaje, ale nie próbujmy mu na siłę wpychać, wybór należy do niego