Witam. Na forum jak i w dziedzinie RC jestem nowy i proszę o pomoc w wyborze części do mojego E-Revo 1/16.
Niedawno wymieniałem w nim zębatki tylnego dyfra ponieważ się skończyły po jeździe w piasku(20 minut). Był to dla mnie lekki szok po tym jak widziałem jak śmigają Reviwaki po pustyniach itd. a tu nagle całkowita blokada kół. Mówie sobie dobra trzeba zobaczy co się stało. Rozebrałem tylny dyfer i okazało się że było dużo piasku bo obudowa słabo spasowana i leci syf do środka. Moje pytanie brzmi czy kupno aluminiowych obudów dyfra coś pomoże? Dzisiaj po 40 minutach śmigania znowu dobiega odgłos kończącej się zębatki ale jeszcze nie wiem czy przedniej czy znowu tylnej.
1.Czy te zębatki dyferencjałów można kupic jakieś mocniejsze czy tylko traxxasowe?
2.Co wymienic na aluminiowe lub inne żeby nie było luzów na kołach i się prosto prowadził? Zwrotnice i te czerwone drążki ale czy coś jeszcze? Jakie polecacie?
3.Jakie polecacie opony i felgi do tego modelu żeby fajnie prowadził się w terenie i jakie żeby dobrze jeździł po asfalcie?
4. Jakie polecacie amortyzatory lub na chwilę obecną same sprężyny bo fabryczne które mam są za miękkie wg mnie.
5. Co sobie kupic na zapas żeby nie miec przerw w jeździe przez czekanie na części?
I teraz z innej beczki.
1. Gdzie się zaopatrujecie zagranicą w części do tego auta?
2. Jakie tuningowe firmy możecie polecic?
3. Jaki macie zasięg aparatury? (u mnie max 31m) Zauważyłem że po skokach zasięg jeszcze zmalał :/
4. Jaką polecacie aparaturę niezbyt drogą do tego modelu?
Na tę chwilę to wszystkie moje pytania. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam