No trochę mnie nie było i proszę lokowscy bojówkarze atakują...
No to po kolei...
Łukasz Potępa napisał(a):
... Czekamy na off-roadowe zawody "wielkiej" federacji. Bo narazie elektryki onroady halowe zostały po prostu podzielone. Zamiast ścigać sie tak jak zawsze, cała Polska, gdzie konkurencja była coraz większa, to kończy sie na tym ze niektóre klasy są nieobstawione.
Off-Road nie został podzielony i proszę, frekwencja super. Poziom coraz wyższy, szkoda ze nie ma tak w on-roadach.
Szatan także dzieli.
Błyskotliwa obserwacja... Ale zadaj sobie pytanie,dlaczego i na jakie ośrodki jest podzielone ? Ja Ci podpowiem ,że na takie miejsca gdzie ludzie przejrzeli na oczy i postanowili działać dając zawodnikom konkretną ofertę.
Tak poziom coraz wyższy,ale źródłem tego poziomu ni jak nie jest LOK.Duży wkład do tego poziomu ma ATA.
Podział Off-road to tylko kwestia czasu. Ale po wstępnym podziale nastąpi zjednoczenie. Podziały leżą w interesie LOK. Kiedy proponowaliśmy zmiany oni byli przeciwni.
Teraz kolej na następnego bojówkarza...
[quote= "Michał Karpiński"]
No to teraz powiem tak
w pierwszym zdaniu napisałeś całą prawdę - różnica między organizacją zawodów off road na powietrzu a zawodami na hali jest tak wielka że aż trudno mi o tym napisać, nie masz pojęcia ile czasu, pracy, kasy, zaangażowania osób trzeba aby zorganizować zawody OFF ROAD na takim poziomie jakim robi to Szczecin. Jakiego wysiłku trzeba aby utrzymać taki tor. Tak chamskie traktowanie organizatorów na tym jedynym słusznym forum jest brakiem poszanowania ich pracy, wysiłku, zaangażowania, i kasy którą włożyli. Ja na to nie mogę patrzeć spokojnie jak niszczysz zaangażowanie tych osób. [/quote]
Michał zastanawiam się czy wiesz co piszesz i czy rozumiesz o czym ja piszę.
Ludzie ze Szczecina mają tor i to jest 80% procent sukcesu.Ja ubolewam jedynie nad faktem,że ci ludzie nie mają szacunku do swojej pracy i do zawodników. Jeśli Pan r.podkalicki napisał,że LOK daje gwarancję frekwencji dla mnie jest to prostytuowanie się w LOK-owskim makijażu w celu omamienia zawodników. Ja uważam,że celem nadrzędnym jest stworzenie oferty dla zawodników takiej,która ich skusi. Przykład ,zawody w Łodzi. Jeśli przeczytałbyś mojego pierwszego posta i zrozumiał byś może jakie są moje intencje. W Szczecinie mają wspaniałe możliwości,jest ich dużo i powinni się dogadać. Mogą zorganizować zawody np.Mistrzostwa ziem odzyskanych czy inne. Powinni szukać porozumienia z innymi "mocnymi" ośrodkami. Zaraz padnie stwierdzenie o odwiecznym problemie AMB.Dzisiaj LOK w tej kwestii nie jest monopolistą. W każdym dużym mieście jest tor kartingowy i z reguły posiadają AMB.Można spróbować się z nimi dogadać za cenę np.reklamy. Można też próbować z innymi ośrodkami w Polsce.Chłopcy z Poznania dogadali się z ATA ,a teraz z Nami w tej kwestii.
Szczecin ma jeszcze jeden ogromny potencjał,niedaleko Niemców. Można z nimi próbować się dogadać o współpracę.Na pewno mają AMB.
To mogło by zagwarantować obecność zagranicznych zawodników i podnieść poziom zachęcając naszych rodzimych "ścigantów" do konfrontacji.
A taka współpraca to już pierwszy krok do ewentualnego projektu unijnego.
To Ty Michał chcesz zniszczyć ich zaangażowanie,sugerując ,że jedna imprezka pod patronatem LOK załatwi i zrekompensuje ich nakłady.
Po dwóch ,trzech zawodach zorganizowanych dla zawodników nie dla LOK,szczecińscy działacze poczuli by wiatr w żaglach . To naprawdę działa.
Podstawa to jedność lokalnego środowiska.
Michał Karpiński napisał(a):
...To co niżej napisałeś w swojej wypowiedzi jest śmieszne - Lesław ja Tobie nie pomogę bo robiłem to przez 13 lat z chłopakami z klubu (i nadal pomagam tutaj), jak piszesz że jeszcze mam do ciebie przyjechać pomachać łopatą u ciebie to pytam się gdzie są osoby z Twojego klubu, pewnie zawsze lepiej rozłożyć dywanik i bawić się jeden dzień niż latać z kosiarką co 2 tyg i paplać się w glinie. gdzie Ty wtedy byłeś kiedy my organizowaliśmy zawody, takie teksty to możesz pisać ale nie do mnie.
Nie Michał gdybyś poprosił to ja może bym przyjechał do Ciebie pomachać łopatą i to swoja... pomimo 6 dych na karku.
Zresztą byliśmy w Murowanej Goślinie i w Czerwonaku z Ligą Mikro.A Ty.
Nomen Omen to właśnie w Murowanej Goślinie Romek Bieleżewski jako pierwszy poznał się na LOK-u. Znasz go? Przy okazji serdecznie pozdrawiam.
Ja na swoich kolegów mogę liczyć. Michał 13 lat temu latałeś z gilem u nosa i może nie wszystko pamiętasz. Ile tych imprez się odbyło?
Zawody na hali to kupno wykładziny i osprzętu do toru. To rozkładanie i składanie toru ,ale i koszty związane z wynajęciem sali.
Teksty nie piszę do Ciebie tylko do tych co do których mam jeszcze nadzieję. Ty zatwardziały znawca patologii w modelarstwie jesteś jak opoka dla LOK. A drukarkę mamy już swoją,a księgowa nie jest z rodziny.
Widzę,że bieganie z kosiarką i taplanie się w błocie w imię LOK jest dla Ciebie łatwiejsze...
Przypomnij sobie Michał jedyne zawody jakie zorganizował LOK w Michałowicach...nie pomogli sami sobie.
Michał Karpiński napisał(a):
Forum RC auto schodzi na psy !!! takimi zakazami które sami robicie strzelacie sobie w stopę ! a już tak was powoli boli
tylko należy się modlić Marek aby nie powstała konkurencja ['quote]
Nie z zakazami ,a z zakazem... Tak jak napisałem.Nie będzie to forum promowało działań nie zgodnych z prawem zawartym w ustawie,a także działań, które wykorzystują naiwnych ludzi dla własnych zysków.
Co do stanu forum to na opinii takiego autorytetu nam nie zależy. Jedno jest pewne,że "słuszne forum" tak padło,że nawet Ty i Łukasz nie chcecie tam pisać. Czy o tej konkurencji piszesz?
Michał nie chcesz pomóc przy torze ,a czy możemy liczyć chociaż na modlitwę ?
Łukasz Potępa napisał(a):
Chodzi Marku o wolność wypowiedzi. Dyktujecie warunki co jest dobre i słuszne, a co nie.
Poza tym możemy mówić źle, to pozwólmy mówić tez dobrze. A jeżeli tak was to razi, na wręcz żądam uniejscowienia takiego punktu w regulaminie. Niech będzie jasność. Jeżeli nie będzie takiego punktu ja nie widzę przeszkód w pisaniu o zawodach lokowskich.
Bo wyglada to trochę jak cenzura. Mówią źle o loku - super post zostaje. Mówią dobrze - natychmiast usuwamy!
Łukasz gdybym Ciebie nie znał,uznał bym że to wypowiedzi jakiegoś mało kumatego małolata...
Który to już Twój post w tym temacie,a ile zostało usuniętych?
Jest wszystko prawidłowo,my mówimy źle ,wy mówicie dobrze .I o co chodzi ?
Co do Twojego uznania w kwestii promocji zawodów LOK to jest takie powiedzenie :jeden lubi pomarańcze ,drugi...coś tam z nogami.
Ta strona jest stroną prywatną i jeśli właściciel uznaje ,że coś jest nieprawidłowe to ma prawo nie zgadzać się na to.
Na tej samej zasadzie nie znajdzie się tutaj promocja wódki,papierosów ,a nawet cudownego,uzdrawiającego napoju z plastikowej buteleczki P.Janka.