Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:11 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz maja 30, 2013 12:32 pm 
Administrator forum

Michał,

Po co reklamować LOK, który za rok nie będzie robił (za dużo powiedziane) żadnych zawodów jakiejkolwiek rangi i polski off-road zostanie z palcem w nocniku.

W Kłodzku mieliśmy tor off-road i zrobienie go na dobry poziom kosztowało 400zł i trochę winka dla miejscowych ludków żeby zebrać to co ciągnik rolniczy z broną kłową zrobił. Zapewniam Cię, że taki sposób jest mniej pracochłonny niż prace ręczne przy wyrównywaniu terenu.

Kolejna sprawa - zieleń na torze. Znajdź gdzieś hutę szkła kryształowego i załatw trochę wody pokwasowej. Lejesz takie coś na tor i na 2-3 lata masz spokój - kosisz tylko dookoła toru.

Michale, szanujemy pracę ludzi ze Szczecina, tylko nie rozumiemy dlaczego pchają się do LOK-u zamiast dogadać się z kilkoma ogniskami off-road w Polsce i robić niezależny cykl. Ręczę Ci, że poziom byłby zdecydowanie wyższy niż na zawodach EMP, a zawodników też byłoby znacznie więcej.

Jak nie zrozumiecie że LOK to głano, to daleko nie zajedziecie na wspólnym z nimi wózku.

Michał, kasuję posty reklamujące zawody pod egidą LOK, ale nie banuje ludzi, którzy komentują zawody :)

A tak na marginesie: czy forum schodzi na psy bo nie pozwalam na reklamę zawodów pod egidą LOK?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 3:38 pm 

Chodzi Marku o wolność wypowiedzi. Dyktujecie warunki co jest dobre i słuszne, a co nie.

Poza tym możemy mówić źle, to pozwólmy mówić tez dobrze. A jeżeli tak was to razi, na wręcz żądam uniejscowienia takiego punktu w regulaminie. Niech będzie jasność. Jeżeli nie będzie takiego punktu ja nie widzę przeszkód w pisaniu o zawodach lokowskich.

Bo wyglada to trochę jak cenzura. Mówią źle o loku - super post zostaje. Mówią dobrze - natychmiast usuwamy!

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 4:34 pm 
Administrator forum

Mówisz - masz - kliknij -> NIE REKLAMUJEMY IMPREZ LOK

To jest właśnie DEMOKRACJA, czy się to komuś podoba czy też nie.

Łukasz, czy teraz wszystko gra?

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 5:06 pm 

Dziękuję. I czyn teraz różni sie wasze forum od lokowskiego?

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 5:09 pm 

I oczywiście w myśl nowego punktu proszę o usunięcie tematu.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 5:38 pm 
Administrator forum

Łukasz, czytaj regulamin ze zrozumieniem.

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 5:53 pm 

Reklama może zachęcać, a może tez zniechęcać. Także jak najbardziej te posty łamią regulamin.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 8:07 pm 

Pisze na tym forum ostatni raz, bo poziom nienawiści, głupoty, zazdrości, ilość kłamstw i oszczerstw wypisywana przez paru sfrustrowanych panów przestała minie bawić, a jakakolwiek konstruktywna dyskusja nie ma tu sensu. I tak większość zawodników z off-road tu nie zagląda. Temat „ ocena zawodów”, a tu Pan Lesław ze swoją fobią do LOK i jakoś administrator nie ingeruje.

Panie Lesławie, do Pana na koniec parę słów. Złożyłem Panu propozycje wspólnych zawodów ( bez LOK) i co cisza – taki świetny organizator i nic? Pisać bzdety każdy dupek potrafi i niech pisze dalej, ja tych bzdur czytać nie muszę, mamy demokracje. Niech Pan mi jeszcze odpowie, czy plotki, że był Pan „funkcjonariuszem” LOK, to prawda?

Panie Marku, prowadził Pan kiedyś świetne modelarski forum, z którego poznawałem ten temat od podstaw, było to najlepsze miejsce, w którym było mnóstwo ciekawych informacji. Teraz robi się z tego forum kloaka, miejsce gdzie kilku frustratów staje się na chwilę wszystkowiedzącymi bohaterami, szkoda, że tylko przy klawiaturze. Tak bezpośrednio do Pana, niech się Pan nie ośmiesza i nie pisze, że tor off-road można zbudować za 400,00zł, ta kwota ledwie wystarczy na 40m rury (u nas na torze jest ponad 500m).

Michale, Łukaszu i inni – szkoda czasu na te dyskusje, o czy i z kim, szkoda czasu. Mamy inne formy komunikacji i inne możliwości dyskusji. Jest FB, część środowisk ma swoje profile np.: RC SPORT LODZ; TEAMMODELARNIA; KLUB MODELARSKI PIRAT; SMK Auto-Klub Szczecin. Tam może się wymieniać doświadczeniami, jeśli jesteście przywiązani do forum, to możemy zrobić własne, bez frustratów, a na razie zapraszam na http://ak.szczecin.pl/forum/index.php dział modele, tam będzie można swobodnie pogadać, bez wyskakujących upiorów z przeszłości.

Wszystkich serdecznie żegnam i polecam ten ruch innym. Jestem ciekawy jak długo mój post na tym jedynie słusznym forum się utrzyma?

gg: 26666129

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 8:22 pm 

No trochę mnie nie było i proszę lokowscy bojówkarze atakują... :D :D
No to po kolei...
Łukasz Potępa napisał(a):
... Czekamy na off-roadowe zawody "wielkiej" federacji. Bo narazie elektryki onroady halowe zostały po prostu podzielone. Zamiast ścigać sie tak jak zawsze, cała Polska, gdzie konkurencja była coraz większa, to kończy sie na tym ze niektóre klasy są nieobstawione.
Off-Road nie został podzielony i proszę, frekwencja super. Poziom coraz wyższy, szkoda ze nie ma tak w on-roadach.
Szatan także dzieli.

Błyskotliwa obserwacja... Ale zadaj sobie pytanie,dlaczego i na jakie ośrodki jest podzielone ? Ja Ci podpowiem ,że na takie miejsca gdzie ludzie przejrzeli na oczy i postanowili działać dając zawodnikom konkretną ofertę.
Tak poziom coraz wyższy,ale źródłem tego poziomu ni jak nie jest LOK.Duży wkład do tego poziomu ma ATA.
Podział Off-road to tylko kwestia czasu. Ale po wstępnym podziale nastąpi zjednoczenie. Podziały leżą w interesie LOK. Kiedy proponowaliśmy zmiany oni byli przeciwni.
Teraz kolej na następnego bojówkarza...
[quote= "Michał Karpiński"]
No to teraz powiem tak
w pierwszym zdaniu napisałeś całą prawdę - różnica między organizacją zawodów off road na powietrzu a zawodami na hali jest tak wielka że aż trudno mi o tym napisać, nie masz pojęcia ile czasu, pracy, kasy, zaangażowania osób trzeba aby zorganizować zawody OFF ROAD na takim poziomie jakim robi to Szczecin. Jakiego wysiłku trzeba aby utrzymać taki tor. Tak chamskie traktowanie organizatorów na tym jedynym słusznym forum jest brakiem poszanowania ich pracy, wysiłku, zaangażowania, i kasy którą włożyli. Ja na to nie mogę patrzeć spokojnie jak niszczysz zaangażowanie tych osób. [/quote]
Michał zastanawiam się czy wiesz co piszesz i czy rozumiesz o czym ja piszę.
Ludzie ze Szczecina mają tor i to jest 80% procent sukcesu.Ja ubolewam jedynie nad faktem,że ci ludzie nie mają szacunku do swojej pracy i do zawodników. Jeśli Pan r.podkalicki napisał,że LOK daje gwarancję frekwencji dla mnie jest to prostytuowanie się w LOK-owskim makijażu w celu omamienia zawodników. Ja uważam,że celem nadrzędnym jest stworzenie oferty dla zawodników takiej,która ich skusi. Przykład ,zawody w Łodzi. Jeśli przeczytałbyś mojego pierwszego posta i zrozumiał byś może jakie są moje intencje. W Szczecinie mają wspaniałe możliwości,jest ich dużo i powinni się dogadać. Mogą zorganizować zawody np.Mistrzostwa ziem odzyskanych czy inne. Powinni szukać porozumienia z innymi "mocnymi" ośrodkami. Zaraz padnie stwierdzenie o odwiecznym problemie AMB.Dzisiaj LOK w tej kwestii nie jest monopolistą. W każdym dużym mieście jest tor kartingowy i z reguły posiadają AMB.Można spróbować się z nimi dogadać za cenę np.reklamy. Można też próbować z innymi ośrodkami w Polsce.Chłopcy z Poznania dogadali się z ATA ,a teraz z Nami w tej kwestii.
Szczecin ma jeszcze jeden ogromny potencjał,niedaleko Niemców. Można z nimi próbować się dogadać o współpracę.Na pewno mają AMB.
To mogło by zagwarantować obecność zagranicznych zawodników i podnieść poziom zachęcając naszych rodzimych "ścigantów" do konfrontacji.
A taka współpraca to już pierwszy krok do ewentualnego projektu unijnego.
To Ty Michał chcesz zniszczyć ich zaangażowanie,sugerując ,że jedna imprezka pod patronatem LOK załatwi i zrekompensuje ich nakłady.
Po dwóch ,trzech zawodach zorganizowanych dla zawodników nie dla LOK,szczecińscy działacze poczuli by wiatr w żaglach . To naprawdę działa.
Podstawa to jedność lokalnego środowiska.
Michał Karpiński napisał(a):
...To co niżej napisałeś w swojej wypowiedzi jest śmieszne - Lesław ja Tobie nie pomogę bo robiłem to przez 13 lat z chłopakami z klubu (i nadal pomagam tutaj), jak piszesz że jeszcze mam do ciebie przyjechać pomachać łopatą u ciebie to pytam się gdzie są osoby z Twojego klubu, pewnie zawsze lepiej rozłożyć dywanik i bawić się jeden dzień niż latać z kosiarką co 2 tyg i paplać się w glinie. gdzie Ty wtedy byłeś kiedy my organizowaliśmy zawody, takie teksty to możesz pisać ale nie do mnie. :lol:

Nie Michał gdybyś poprosił to ja może bym przyjechał do Ciebie pomachać łopatą i to swoja... pomimo 6 dych na karku.
Zresztą byliśmy w Murowanej Goślinie i w Czerwonaku z Ligą Mikro.A Ty.
Nomen Omen to właśnie w Murowanej Goślinie Romek Bieleżewski jako pierwszy poznał się na LOK-u. Znasz go? Przy okazji serdecznie pozdrawiam.
Ja na swoich kolegów mogę liczyć. Michał 13 lat temu latałeś z gilem u nosa i może nie wszystko pamiętasz. Ile tych imprez się odbyło?
Zawody na hali to kupno wykładziny i osprzętu do toru. To rozkładanie i składanie toru ,ale i koszty związane z wynajęciem sali.
Teksty nie piszę do Ciebie tylko do tych co do których mam jeszcze nadzieję. Ty zatwardziały znawca patologii w modelarstwie jesteś jak opoka dla LOK. A drukarkę mamy już swoją,a księgowa nie jest z rodziny.
Widzę,że bieganie z kosiarką i taplanie się w błocie w imię LOK jest dla Ciebie łatwiejsze...
Przypomnij sobie Michał jedyne zawody jakie zorganizował LOK w Michałowicach...nie pomogli sami sobie.
Michał Karpiński napisał(a):
Forum RC auto schodzi na psy !!! takimi zakazami które sami robicie strzelacie sobie w stopę ! a już tak was powoli boli
tylko należy się modlić Marek aby nie powstała konkurencja ['quote]
Nie z zakazami ,a z zakazem... Tak jak napisałem.Nie będzie to forum promowało działań nie zgodnych z prawem zawartym w ustawie,a także działań, które wykorzystują naiwnych ludzi dla własnych zysków.

Co do stanu forum to na opinii takiego autorytetu nam nie zależy. Jedno jest pewne,że "słuszne forum" tak padło,że nawet Ty i Łukasz nie chcecie tam pisać. Czy o tej konkurencji piszesz?
Michał nie chcesz pomóc przy torze ,a czy możemy liczyć chociaż na modlitwę ?
Łukasz Potępa napisał(a):
Chodzi Marku o wolność wypowiedzi. Dyktujecie warunki co jest dobre i słuszne, a co nie.
Poza tym możemy mówić źle, to pozwólmy mówić tez dobrze. A jeżeli tak was to razi, na wręcz żądam uniejscowienia takiego punktu w regulaminie. Niech będzie jasność. Jeżeli nie będzie takiego punktu ja nie widzę przeszkód w pisaniu o zawodach lokowskich.
Bo wyglada to trochę jak cenzura. Mówią źle o loku - super post zostaje. Mówią dobrze - natychmiast usuwamy!

Łukasz gdybym Ciebie nie znał,uznał bym że to wypowiedzi jakiegoś mało kumatego małolata...
Który to już Twój post w tym temacie,a ile zostało usuniętych?
Jest wszystko prawidłowo,my mówimy źle ,wy mówicie dobrze .I o co chodzi ?
Co do Twojego uznania w kwestii promocji zawodów LOK to jest takie powiedzenie :jeden lubi pomarańcze ,drugi...coś tam z nogami.
Ta strona jest stroną prywatną i jeśli właściciel uznaje ,że coś jest nieprawidłowe to ma prawo nie zgadzać się na to.
Na tej samej zasadzie nie znajdzie się tutaj promocja wódki,papierosów ,a nawet cudownego,uzdrawiającego napoju z plastikowej buteleczki P.Janka.

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 8:44 pm 

r.podkalicki napisał(a):
...

Panie Lesławie, do Pana na koniec parę słów. Złożyłem Panu propozycje wspólnych zawodów ( bez LOK) i co cisza – taki świetny organizator i nic? Pisać bzdety każdy dupek potrafi i niech pisze dalej, ja tych bzdur czytać nie muszę, mamy demokracje.

Panie r.podkalicki nie bardzo zauważyłem jakąkolwiek propozycję z Pańskiej strony.Ostatnia propozycja jaką dostałem była od chłopaków z Poznania. Ale to była propozycja i chętnie na nią przystałem...
To ja zaproponowałem rolę negocjatora w kwestii lokalnego porozumienia.Ale Pan to przemilczał.A od tego trzeba zacząć Panie r.podkalicki.
Ja dzisiaj uczestniczyłem w zawodach,a Pan.Pewnie zastanawiał się Pan jak dowalić Zarembie .I udało się Panu.
r.podkalicki napisał(a):
Niech Pan mi jeszcze odpowie, czy plotki, że był Pan „funkcjonariuszem” LOK, to prawda?...

Podczas kilkuletniej obecności na tym forum,i zmaganiem się z różnymi działaczami nie tylko z LOK ,musiałem przełknąć różnej maści obelgi skierowane pod moim adresem,a nawet mojej żony.Nikt jednak nie dotknął mnie tak do żywego jak Pan nazywając mnie funkcjonariuszem LOK.
Miecz ten jest jednak obosieczny bo to też uwłacza LOK-owi mam nadzieję. Jestem w posiadaniu wszystkich możliwych odznaczeń i medali nadawanych przez LOK .Od brązowych po złote. Nie chcieli mnie wybrać na prezesa i teraz się mszczę.
A tak poważnie to tłumaczę sobie jednak to pańską "głupotą" wynikającą z nieznajomości tematu i całej mojej "martyrologii" związanej z LOK .Walkę z kolesiostwem,układami.Sprawa była poruszana nawet w TVN.
Co do działalności LOK to czy wiecie panowie,że podkładając się pod patronat LOk dajecie argument do dojenia kasy z Ministerstwa,a i tak beneficjentami tych pieniędzy są łódkarze .
ps."Dupkiem" to Pan jest w stosunku do siebie pisząc nazwisko z małej litery.A może to na polecenie LOK.
ps.

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 8:56 pm 
Administrator forum

Panie Robercie (mam nadzieję że trafiłem z imieniem :) ),

Post pozostanie - demokracja :)

Proszę mi napisać, jak mamy gonić LOK z modelarstwa i organizować się sami w normalnie działającą organizację, jak nie poprzez działania takie jak na tym forum?

Mam nadzieję, że za najpóźniej 2 lata zobaczy Pan, że takie dyskusje się opłaciły. Zarówno OFF-ROAD jak i ON-ROAD będzie miał swoje cykle na które będą przyjeżdżali zawodnicy również z innych krajów.

Wiem że fajnie by było pogadać, na spokojnie, bez nagonki na LOK - niestety nie da się. Miarka dawno się przebrała i czas wykończyć modelarstwo made in LOK jak najszybciej. Od Was tylko zależy czy i jak szybko przejrzycie na oczy.

400zł - tyle bierze rolnik za swoja prace na torze, na którym można zrobić prawdziwe zawody. Nie trzeba od razu kłaść rur, robić stałych podestów itp. Wszystko w swoim czasie.

To co każdy z nas pisze o działaniach LOK na imprezach nie oznacza że nie szanujemy Waszych działań. Jesteśmy naprawdę pod wrażeniem, że macie tor który utrzymujecie i na którym robicie zawody. Ale zacznijcie robić je bez LOK-u. Nie dajcie im szansy na organizowanie imprez waszym kosztem.

Co wam LOK daje oprócz urządzenia i sędziego? NIC.

Zorganizujcie własny, lokalny cykl. Dla zabawy. Dla popularyzacji modeli terenowych na waszym terenie. Dla ściągnięcia zawodników.

Co do AMB. Dawno temu, w Kobierzycach, odbyły się zawody,na których liczono okrążenia ręcznie. Jest LapsFree, który umożliwia liczenie z klawiatury. Na Waszym torze ogarnąć np. 6 modeli (robić sobie takie grupy) to żaden problem dla 2 osób przy kompie. Jest rywalizacja, jest zabawa, jest fajnie spędzony czas. AMB przyjdzie z czasem. Dorobicie się i tego. A jak się nie dorobicie to zawsze można się dogadać ze środowiskiem które je ma. Środowiskiem innym niż LOK.

Na koniec: Nagonka na LOK na tym forum będzie trwała do czasu, aż ktoś w ministerstwie sportu przejrzy na oczy i zweryfikuje ilość organizowanych prze LOK zawodów do ilości dojonej kasy.

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 9:29 pm 

r.podkalicki napisał(a):
Pisze na tym forum ostatni raz, bo poziom nienawiści, głupoty, zazdrości, ilość kłamstw i oszczerstw wypisywana przez paru sfrustrowanych panów przestała minie bawić, a jakakolwiek konstruktywna dyskusja nie ma tu sensu. I tak większość zawodników z off-road tu nie zagląda. Temat „ ocena zawodów”, a tu Pan Lesław ze swoją fobią do LOK i jakoś administrator nie ingeruje.

Panie Lesławie, do Pana na koniec parę słów. Złożyłem Panu propozycje wspólnych zawodów ( bez LOK) i co cisza – taki świetny organizator i nic? Pisać bzdety każdy dupek potrafi i niech pisze dalej, ja tych bzdur czytać nie muszę, mamy demokracje. Niech Pan mi jeszcze odpowie, czy plotki, że był Pan „funkcjonariuszem” LOK, to prawda?

Panie Marku, prowadził Pan kiedyś świetne modelarski forum, z którego poznawałem ten temat od podstaw, było to najlepsze miejsce, w którym było mnóstwo ciekawych informacji. Teraz robi się z tego forum kloaka, miejsce gdzie kilku frustratów staje się na chwilę wszystkowiedzącymi bohaterami, szkoda, że tylko przy klawiaturze. Tak bezpośrednio do Pana, niech się Pan nie ośmiesza i nie pisze, że tor off-road można zbudować za 400,00zł, ta kwota ledwie wystarczy na 40m rury (u nas na torze jest ponad 500m).

Michale, Łukaszu i inni – szkoda czasu na te dyskusje, o czy i z kim, szkoda czasu. Mamy inne formy komunikacji i inne możliwości dyskusji. Jest FB, część środowisk ma swoje profile np.: RC SPORT LODZ; TEAMMODELARNIA; KLUB MODELARSKI PIRAT; SMK Auto-Klub Szczecin. Tam może się wymieniać doświadczeniami, jeśli jesteście przywiązani do forum, to możemy zrobić własne, bez frustratów, a na razie zapraszam na http://ak.szczecin.pl/forum/index.php dział modele, tam będzie można swobodnie pogadać, bez wyskakujących upiorów z przeszłości.

Wszystkich serdecznie żegnam i polecam ten ruch innym. Jestem ciekawy jak długo mój post na tym jedynie słusznym forum się utrzyma?

no masz wyszło szydło z worka ........................w stylu Podkalickich jak zawsze kto nie jest z nami można go zbluzgać

czyżby teraz marzenia o własnej org. ogólnopolskiej?

Ostatnio edytowano Cz maja 30, 2013 9:33 pm przez Krzysztof Skrzypiec, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 9:32 pm 

r.podkalicki napisał(a):
Krzysztof Skrzypiec napisał(a):

możemy poznać z imienia i nazwiska tego pierwszego zawodnika który odmówił opłacenia licencji bo drugi to patryk

Oczywiście, że możesz, to Aleksander Orczykowski, chciał brać udział w zawodach, a na miejscu w EMP mu nie zależało.[/quote]

czyżby ten który stoi na zdjęciu obok podium i otrzymuje puchar dla najmłodszego ( zreszta należny mu)........................co za nie konsekwencja

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 9:49 pm 

Tak na chłodno.Panie r.podkalicki jesteście "nieudacznikami".
Macie tor,macie w Szczecinie dwóch sędziów, macie :http://www.gokart.pl/index.htm z piękną tablicą (polecam okienko "ELEKTRONICZNY POMIAR CZASU"),macie za ścianą Niemców. I czego Wam jeszcze potrzeba do szczęścia? Nikt nie ma tak dobrze ,tylko zazdrościć.
Zawody powinniście robić pod patronatem Auto Klubu Szczecin. Np.Zachodniopomorskie Mistrzostwa Polski z wypiętą piersią .

Ostatnio edytowano Cz maja 30, 2013 9:51 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 9:50 pm 

Michał & Łukasz ja was poczęści rozumiem bo w sumie jak nie LOK to gdzie jeździć tylko powiem wam jedno jestem mniej niż wy w modelarstwie i zamiast to się rozwijać to upada i to coraz mocniej ( patrz off road) i dlatego ten post po Szczecinie rzeczy które się tam działy dla mnie są nie do pomyślenia na normalnych zawodach............a może za dużo wymagam

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona