Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 9:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lip 02, 2012 11:50 am 

czujniki niedlugo beda gotowe jednak niemoge ich wystawic w dziel sprzedam ponieważ moderator tomek lipert kasuje mi ciagle posty .. za to ze prowadzona jest dyskusja w temacie....... masakra takze tutaj wrzuce foki etc

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lip 02, 2012 7:33 pm 

widze ze masz dosc głowe do takich rzezcy, ty studiujesz cos zwiazanego z twoim hobby czy cos innego a modelarstwo to w wolnym czasie?

PostNapisane: So lip 07, 2012 8:16 pm 

Dziś polutowałem wszystko tak, że jak jeżdżę na 6s to mam 10000mah :P Grzebałem w ustawieniach regla żeby się mniej grzał, zamontowałem też dwa radiatorki i wentylator. Odczucia z jazdy: SUUUUPEEEER!!! Ma trochę mały kąt skrętu i wysoki środek ciężkości (dwie przewrotki na dach) ale i tak bardzo fajnie mi się jeździ (Jeździłem na 6s, na 4s nie miałem jeszcze okazji). Mimo wagi (7kg) i napędu 4x4 kilka razy wpadłem w poślizg, a i tak ani razu nie depnąłem gazu do końca XD Niestety po około 10minutach znów zaczął się silnik grzać :/ Ale nie jest źle, wcześniej zagrzał się po niecałych 5minutach więc idę w dobrym kierunku :) Ostatnio też studził się pół godziny, dziś z systemem chłodzenia w większości roboty własnej zajęło mu to 5minut ;)

Niestety poza tym mam jeszcze problem z zębatką. W sklepie miała być już tydzień temu, a nie ma jej nadal... Jak zamówię z innego miasta, to mam zębatkę za 35zł + 18zł przesyłka :x Jeszcze gdybym wiedział że taka zębatka wytrzyma rok, w tedy mogę kupić. Ale jak będzie się kończyć tak szybko jak teraz ta 14t? Razem z 15minut jeździłem, a już połowy zębów nie ma :/ Zastanawiam się, czy nie spróbować dopasować jakiegoś dyfra z modułem zębatki 0.8, do takiego modułu więcej jest zębatek do wyboru, bo są jakiekolwiek, a z modułem 1 żaden sklep ani jednej nie ma (przynajmniej w moim małym miasteczku jakim jest Kraków). Cóż, spróbuję znaleźć jakiś dyfer, a puki co powalczę trochę z chłodzeniem

PostNapisane: So lip 07, 2012 8:24 pm 

W jakiej konfiguracji masz 10Ah? 2x rownolegle po 5Ah?

PostNapisane: So lip 07, 2012 8:38 pm 

MasterB napisał(a):
W jakiej konfiguracji masz 10Ah? 2x rownolegle po 5Ah?

Tak :)

PostNapisane: So lip 07, 2012 8:46 pm 

Kup z za granicy. Dobra zębatka np. integy z wysyłką kosztuje ok 10$ czyli 35zł...
A co do combo to nie wróżę mu długiego życia...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So lip 07, 2012 9:16 pm 

Z powodu regla czy silnika? Silnik też mi się wydaje, że długo nie porządzi, nierozbieralny i dość mocno się grzeje. Przed chwilą moc na reglu ograniczyłem aż o 40% ale przetestować to będę mógł dopiero jutro. Kąt wyprzedzenia mam najmniejszy jaki się da :P Posmarowałem przed chwilą radiatorki mazią poprawiającą przewodzenie ciepła, powinno być trochę lepiej z grzaniem się.
Mam też pytanie odnośnie chłodzenia, dużo by dał drugi wiatrak umieszczony z tyłu silnika? Bo ten pierwszy i tak już mocno go chłodzi, radiatorki można dotknąć, ale rotor wciąż jest gorący (wiatrak zamontowałem 5cm 12V, skubaniec na 6s chodzi :D zawieruche robi jak się patrzy). Z drugiej strony rotor ma niewielką powierzchnię do chłodzenia, dlatego się was pytam czy miałoby to sens, bo nie widziałem modelu z wiatraczkiem wiejącym na silnik od tyłu.

PostNapisane: So lip 07, 2012 9:24 pm 

Sttigg napisał(a):
nie widziałem modelu z wiatraczkiem wiejącym na silnik od tyłu.

Ja też nie.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So lip 07, 2012 10:57 pm 

Za 30zł możesz kupić zębatki Robinson Racing na ebayu. Z przesyłką wyjdzie około 50zł
Nic dziwnego że silnik się grzeje skoro tak go obciążasz - 7kg to już waga ciężka... Wyrzuć jeden pakiet 6S to obniżysz wagę o ponad pół kilo...

PostNapisane: So lip 07, 2012 11:22 pm 

W tedy pakiet będzie mógł oddać 100A a silnik jak mnie pamięć nie myli bierze około 110 :P

PostNapisane: N lip 08, 2012 6:57 pm 

Hej i czołem kluski z rosłem, spaliłem silnik i jest zajebiście!!! Dzięki Ralf, wykrakałeś, myślałem że przynajmniej przez wakacje podziała, a nie przez 15minut. Jeszcze się ham nie spalił przy katowaniu, tylko przy włączeniu na kilka sekund, nawet z niego dymek nie poszedł ani nie czuć spalenizną, po prostu nie działa...

PostNapisane: N lip 08, 2012 7:19 pm 

Od dawna pisałem że silniki 3674 (obojętnie jakie kv) są za małe i za słabe do ósemek truggy (ew do buggy można wsadzić), a co dopiero do 7kg kloca...
Jak nic nie działa to może być regiel, moje silniki nawet jak im rotory popękały to kręciły...
Sprawdź też połączenia, może jakiś lut puścił.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N lip 08, 2012 8:06 pm 

No to sprawdzę. Ale regiel chyba nie, nigdy się nie grzał za bardzo, co najwyżej robił się ciepły, poza tym chyba jak regiel by padł to nic by nie działało, ani wiatraczek od regla ani serwo, a działają. No i świeci się czerwona lampka w reglu, jak na złość nie ma wyjaśnienia w instrukcji co to znaczy :?

PostNapisane: N lip 08, 2012 9:07 pm 

Jak mi padł regiel 120A to też tak miałem; serwo działało, wiatrak się kręcił i świeciła czerwona dioda...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N lip 08, 2012 10:04 pm 

No nie strasz. Mam go na gwarancji więc jak coś to mi powinni dać nowy albo kase oddać, no ale jak ten nie wytrzymał to jaki k**na wytrzyma? Jak moge sprawdzić czy to regiel czy silnik padł?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna strona