Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 8:55 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna strona
Autor
PostNapisane: So maja 19, 2012 7:24 pm 

Konwersja prawie zakończona, muszę jeszcze tylko zamontować regulator i... i czekać na pakiety :( 4s będę miał prawdopodobnie za ponad tydzień, a 6s może się okazać, że dopiero prawie za dwa miesiące :cry: :cry: :cry: fak...
Zdjęcia: https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/ElectricMTA4
Sorki za jakość zdjęć, ale zdjęcia robiłem przed chwilą (czyli wieczór = słabe oświetlenie), a w aparacie nie wiem czemu lampy błyskowej nie mogę włączyć :/
To co podtrzymuje silnik z tyłu dodałem dla pewności, coby silnik nie odleciał przy dachowaniach i skokach, i jest to przykręcane śrubą 5 lub 6mm :P Podkładka między silnikiem, a jego mocowaniem musiała tam być wsadzona, bo by się inaczej nie zmieściła zębatka atakująca :P (przy okazji, nie wie ktoś może co to za moduł zębatki?) Co ciekawe podkładka jest spoooraa i twarda jak aluminium czy inny metal, a waży kilka lub kilkanaście gram :D To większe mocowanie, na wszelki wypadek zamontowałem na 4 śruby. Można teraz podnosić model za silnik bez problemu, a on ani drgnie ;) A między wałami, a kielichami dałem podkładki z węża paliwowego, który dostałem dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So maja 19, 2012 9:29 pm 

A tak w ogóle, to lepiej jak jest cięższy przód, czy tył? Bo chciałbym żeby na szutrowych zakrętach się ślizgał, ale chciałbym też żeby robił wheele z miejsca :) No i nie wiem gdzie dawać baterie :P
Jako że na razie nie mogę moim cudeńkiem jeździć, kąbinuje co w nim jeszcze zrobić i wpadłem na pomysł odpalania z trzeciego kanału klaksonu. Nie chciałem zwykłego, tylko takiego jak czasem w meksykańskich autach mają, o taki: http://www.youtube.com/watch?v=nRZ4Vi-4qMQ. Ma ktoś pomysł jak to zrobić? Ew. myślałem też nad czymś takim: http://www.youtube.com/watch?v=uXL-pmqwE4k&feature=related
Z tyłu mam też w karoserii brzydką dziurę, mam zamiar wstawić tam dwa wentylatory, coś w tym stylu: http://www.google.pl/imgres?hl=pl&gbv=2&biw=1920&bih=976&tbm=isch&tbnid=iCpA6ftUBjg0rM:&imgrefurl=http://www.off-roadweb.com/features/0602or_robby_gordon_custom_dual_purpose_sand_car_prerunner/photo_03.html&docid=HkEwER22Zl5UuM&imgurl=http://image.off-roadweb.com/f/28858376%252Bw750%252Bst0/0602or_03_z%252Brobby_gordon_motorsports_prerunner%252Bfan.jpg&w=640&h=480&ei=ZwS4T7XfAebi4QTPwL3TCQ&zoom=1&iact=rc&dur=348&sig=113637400318338227369&page=1&tbnh=139&tbnw=180&start=0&ndsp=45&ved=1t:429,r:39,s:0,i:152&tx=60&ty=91 tylko że więęęększe :P

PostNapisane: N maja 20, 2012 12:26 am 

po co Ci 6 s? ja kupilem zamontowalem i spalilo mi silnik :/ modelcrafta i powiem CI ze w mta 6s ogolnie w modelach jest zabojcze - tylko na dlugiej prostej mozna sie pobawic.
co do tej podkladki z tylu silnika to ona jest zbedna ja jezdze bez - niema prawa nic sie ruszac - mocowanie masz z 6 mm aluminium :)

ładnie to wyglada - powiedz mi skad masz ta podkladke pod silnik?
mam tensam problem i to nie tylko w tym modelu a niemam teraz zabardzo dostepu do maszyn :/ do tego czasu brak

aha i tak wogole to z tego co pamietam to masz regiel 120 amper czyli do 4s max:) ja bym nie radzil wsadzac wiecej -
silnik ten Twoj wytrzyma 6s ale z monitorowaniem temperatury i na malej zebatce atakujacej

PostNapisane: N maja 20, 2012 9:39 am 

Regiel obsługuje do 6s, a z silnikiem to nie wiem... Mówiłeś przecież, że jeździłeś już na nim, chyba na 5s jak dobrze pamiętam (?) A zębatkę to bym kupił mniejszą, ale nie wiem gdzie i jaką :/ Co do podkładki pod silnik to tak jak Ci pisałem na pw, znaleziona w piwnicy :P Z jakiegoś dysku twardego nfm z kompa xt, czy jakuś tak :P A to wzmocnienie z tyłu silnika to nie w obawie, że to mocowanie silnika od Ciebie padnie, tylko żeby się te dwie śrubeczki trzymające silnik nie rozpadły. One mają 2 albo 3mm, więc przy mocniejszym uderzeniu by poszły.

PostNapisane: N maja 20, 2012 12:39 pm 

silnik pojdzie na 6s:) testowalem .Tylko szkoda modelu na 6s - 5 s to juz max jak dla mnie , zreszta zrozumiesz o co mi chodzi jak pojezdzisz na 4 s :)

PostNapisane: N maja 20, 2012 8:02 pm 

Mówiłeś że masz 4s, 5s i 6s, więc myślałem, że na wszystkich będzie dobrze :P Na 6s nie będę go za bardzo cisną. najwyżej mu moc na reglu ograniczę ;)

PostNapisane: N maja 20, 2012 10:01 pm 

obecnie mam 6x 2s , 2 x3s ,2 x 4s

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 5:56 pm 

Mniejszej zębatki szukam nadal, ale myślę, że 14t wytrzyma lipo 4s które w końcu mnie odwiedziło :D
Tu mam cztery pytania:
1. Jak Ty Torque montujesz swoje pakiety?
2. Ja chciałem zamontować na tych plastikach, po bokach aluminiowej ramy (za pomocą rzepów), ale wydaje mi się że się urwą (plastiki nie rzepy) podczas skoków i dachowań. Mogą się urwać?
3. Pakiety zamocować bardziej z tyłu czy z przodu? Teraz model ma cięższy tył i wydaje mi się, że nawet jak pakiety będą bardziej z przodu to tył i tak będzie trochę cięższy, może udałoby się wyrównać wagę 50/50. Więc jak lepiej rozmieścić masę żeby model dobrze jeździł po ziemisto trawiastym torze, a na asfalcie robił wheele (mile widziany byłby też backflip) :)
4. I trochę z innej beczki: widziałem też ostatnio wynalazek: nylonowe wahacze. Miał ktoś styczność z tym? Jakie są wytrzymalsze: Plastikowe, nylonowe, czy aluminiowe?

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 6:12 pm 

Nylonowe wahacze to żaden wynalazek - wszystkie modele tzw "plastiki" mają z nylonu. No chyba że jakieś tanie chińskie wynalazki, tam to nie wiadomo...
Z tym wheelie i backflipem - przecież zainstalowałeś centralny dyfer ;)

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 6:24 pm 

Ano chyba że tak :P
Centralny dyfer można zalać olejem tak gęstym, żeby się zblokował ;)

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 6:35 pm 

hej :) pakiety - mam mocowania juz prawiie zrobione - dosc fajnie to wyszlo -aluniuminiowe profile w ksztalcie litery ''C'' przyczepiane pod te plastiki :) a Stiggowi choidz i rpm'y:) sato chyba najmocniesze wachacze na rynku ,choc niewiem jak wypadaja przy aluminiowych - ja podczas testow mialem dzwona - udezylem w samochod kolem - auto mawgniecione drzwi a mi zwrotnicepolamalo awachaczesacale:)

a jak chcesz wheely to zalej centralny dyferencjal olejem silikonowym 50 k :)i bedziesz mial tak jakby go nie bylo tylko janie widze sensu :) najlepiek 10 k srodek przod 3 k tył 5 k i jezdzi super

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 6:48 pm 

Na tył to chyba coś o większym k wleje, żeby mi tył uciekał na szutsze :D A ten problem z zamontowaniem pakietów to dość irytujący, siedzę nad tym modelem i siedzę i nic nie mogę wymyślić :/ I jak teraz się nad tym zastanawiam, to rzepy chyba też nie wytrzymają.

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 9:26 pm 

Sttigg napisał(a):
Na tył to chyba coś o większym k wleje

"k" to jest skrót od "kilo" czyli "tysiąc" 50k to znaczy po prostu 50000 ;)
Jak boisz się że rzepy nie wytrzymają to może użyj plastikowych opasek zaciskowych. Są co prawda jednorazowe ale bardzo tanie i mocne...

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 9:39 pm 

rzepy spokojnie wytrzymaja niemasz sie czego obawiac :) ja mam rzepy w kyosho i jak spialem 6 s:) jakies 800 g wazyly pakiety ( 2 x nanotech 6000) i sie poturlal to nic sie nie wypielo poza kablami laczacymi silnik z regulatorem:) i zmielilo mi zebatke w dyferencjale .... cos to kyosho kiepskie jest ... zebatki nie sa przygotowane pod takie przeciazenia .

Pakiety 3 szerokie na 2 cm rzepy utrzymaja Ci bez problemu :) najpierw umocuj a pozniej sprawdz i zobaczysz ze mialem racje - zamontuj je wzdluznie na tych plastikach poboku tzn rownolegle wzgledem ramy . plastiki sa przykrecone na dosyc mosne srubki . Nie bedzie problemu - ja niedlugo bede mial 4 komplety mocowan z aluminium takie koszyczki - beda zrobione tak ze w razie zapalenia sie lipo nic nie stanie sie z modelem - z racji tego ze mam 2 pakiety ktore moga sie zapalic :)

PostNapisane: Śr maja 30, 2012 10:40 am 

MasterB dzięki ;)
Torque3, gdybyś mógł, zrobiłbyś jakieś zdjęcia jak to teraz montujesz pakiety byłbym wdzięczny :) I jak zrobisz te aluminiowe mocowania pakietów to też się nimi pochwal ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna strona