Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 10:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lut 01, 2011 12:25 pm 

uwazajcie na uzytkownika: zgredek11 !!!
chcialem kupic sobie pierwszy model no i malo sie znalem, wiec pomyslalem ze kupie model z forum,bo zawsze ktos doradzi i pomoze.znalazlem ogloszenie od tego uzytkownika no i wszysko fajnie,pisal mi ze wszystko sprawne i ze wogole bede zadowolony,przysylal mi zdjecia i mowil jak on duzo na tym straci,ale taka sytuacja.w koncu sie dogadalismy i wplacilem pieniadze na konto,paczka miala przyjsc szybko, a tu jej niema i niema,zaczolem pisac do niego, ale zero odpowiedzi:/ po pewnym czsie napisal, ze pieniadze doszly pozno i paczke już wyslal, napisal mi jeszcze, ze niestety,ale rozdeptal bude i wyslal paczke bez budy:/nieustalil ze mna czy dalej ja chce wziasc ten model nic tylko wyslal paczke bez budy i zadowolony,a pozniej napisal ze nieodebralem paczki i ze wyslal jeszcze raz(bylo to 25.01.2011), paczka w koncu przyszla, ale data nadania 27.01.2011, po otworzeniu paczki stwierdzilem, ze jest calkiem inny silnik,napisalem do niego i powiedzial mi ze jest zalozony lepszy, jeszcze były jakieś inne kola,a mialy być jakieś b.dobre nawet napisal w ogloszeniu jakie, naladowalem pakiet i podlaczylem wszystko, lecz model wcale niechcial jezdzic,jedynie serwo dzialalo i strasznie grzal sie rygiel,pisalem do uzytkownika i mi odpisywal,ale o godzinie 22 mial miec niby samolot i niby polecial do norwegii (byl to juz 28 styczen, a wczesniej pisal ze leci 25) .na drugi dzien poszlem do znajomego elektyka i sprawdzil mi rygiel i powiedzial,ze jest spalony i trzeba drugi:/ podsumowujac dostalem model bez budy,z silnikiem duzo slabszym niż w było napisane w ogloszeniu, inne kola i na dodatek spalony rygiel:(wyszlo jeszcze, ze kupil sobie drugi model,a twierdzil ze konczy z modelarstwem.niepolecam tego czlowieka nikomu!!!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 06, 2011 2:56 pm 

Witam.
Liczyłem na to, że mój post sie tutaj nie znajdzie, ale ta sytuacja wymaga opisania.
Uważajcie na tranzakcje z użytkownikiem lelek76. Sprzedwał on model mikro z wyposarzeniem. Umówiliśmy się na wymianę za moje podwozie z silnikiem, regulatorem i dopłatą z jego strony. Na początku wszystko wyglądao fajnie. Model dotarł w terminie. Ale po otwarciu pudełka zaczeły się problemy. W czasie wcześniejszych rozmów uważał on, że karoseria jest w świetnym stanie. Model przyszedł z OGROMNĄ dziurą w dachu, nieco mniejszą na szybie i podobnej wielkości po bokach. Było tam jeszcze kilka drobnych wad: Wygięty trzpień ośki, bicie zębatki atakującej- założenie zębatki do klasy silników 380 na silnik 280 bez adaptera, mocniejsze skręcanie w jedną stronę z podowu opieranie się popychaczy i kilka mniejszych niedoróbek. Największym problemem jednak był BRAK DOPŁATY. Lelek76 stwierdził, że żona pakowała model i zapomniała dołożyć koperty. Umówiliśmy się na wpłatę na konto. Czekałem na piniądze tydzień, dwa i nic. Napisałem do niego w tym czasie, aby w końcu dopłacił pieniądze, lecz nie odpowiadał. W końcu zadzwoniłem na jego telefon. Powiedział, że nie wchodził na komputer, nie mógł odczytać wiadomoći, a pieniądze prześle jutro. Trzy dni później dowiedzałem się , że pieniądze będą 10 stycznia. Trzynastego pieniędzy nie było cały czas, więc napisałem nieco ostrzej, że jest to swojego rodzaju ostatnia szansa. Do dziś nie mam pieniędzy. Jeśli użytkownik wpłaci je może jeszcze liczyć na komentarz neutralny na allegro. W przeciwnym przypadku będzie to mocno napisany negatyw. Podsumowując polecam uważać na tranzakcje z nim.
Edit: Użytkownik na allegro nazywa się "kroketnica"

PostNapisane: Pt lut 25, 2011 8:40 am 

Nie komentuj nic na allegro, tylko zgłos sprawe na policje, masz na pewno dokumenty w postaci listów E mail, konto i tranzakcje na allegro też sa takimi sladami. Nie piernicz się z gosciem bo się sprawa rozejdzie po kosciach a takim ludziom trzeba pokazac, że się właśnie nic nie rozejdzie. Zgłoszenie na policje o kradzierz, list polecony z numerem sprawy do Pana i pieniązki bedą za 3 dni na koncie. Sprawdzone działa.

PostNapisane: Pt lut 25, 2011 6:18 pm 

Ale allegro to serwis kup/sprzedaj. Nie ma tam działów do zamian, więc jedyne co możesz zareklamować allegro, to to, że model był niezgodny z opisem aukcji...

PostNapisane: Pt lut 25, 2011 7:24 pm 

Program Ochrony Kupujących -> http://allegro.pl/country_pages/1/0/edu ... /index.php

PostNapisane: Pt lut 25, 2011 7:50 pm 

Po dziś dzień nie mam pieniędzy. Kontaktu z nim nie ma, nie odbiera wiadomości z forum, maili... Minęło już kilka miesięcy i muszę zgłosić tą sprawę. Mam już tego dość. Dzięki również za zainteresowanie.

PostNapisane: Pn mar 14, 2011 4:25 pm 

Witam,
Niestety jestem zmuszony wystawić negatywną opinie na temat Krystian Franka nick z forum comrade13. Zakupił on ode mnie w dniu 16 lutego torbę do modelu Hudy za kwotę 900zł. Krystian zobowiązał się do przelania części pieniędzy (600zł) na moje konto w dniu 17 luty, a resztę kwoty do 23 lutego. Umowa była zawarta na allegro jak i na forum. Po terminie zapłaty urwał się z nim kontakt. Nie odpisuje na gg, forum, nie odbiera telefonu.. Kilka razy przedłużał termin zapłaty. Podsumowując nikomu nie polecam transakcji z tym użytkownikiem.

Ostatnio edytowano Śr mar 23, 2011 7:34 pm przez Adrian Łusiak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N mar 20, 2011 3:06 pm 

Krystian Franka to jest niezly cwaniaczek, juz mial nie jedno konto, sam wzialem kiedys od niego nowego hpi savage flux za 500zl :lol: Ale niestety modelu nie dostalem lecz zwrocil mi wplacona zaliczke. Caly czas zaklada nowe konta i leci w ch....., jego nick na allegro to Frankey lecz niestety konto juz mu zablokowali a teraz ukrywa sie pod innym nickiem.

PostNapisane: Pn mar 21, 2011 11:46 pm 

NIE POLECAM uzytkownika zgredek11 , koles w dziale sprzedam napisal tak:
Cytuj:
Sprzedam podwozie kyosho tf-5 po pięciu pakietach foto na maila, jak nówka pudło buda, koła, silnik w zestawie.

model dostalem, owszem, ale przedni dyfer bez kulek, zaklejony, kielichy w obu dyfrach wyjechane strasznie, z przodu dwa zlamane kardany, kiedy dostalem paczke i napisalem o tym do uzytkownika zgredek11, zmienil w poscie, ze ma uszkodzone kardany, niestety zle poszlo cwaniaczkowi, bo wczesniej zapisalem cala stronke z jego oferta... ZDECYDOWANIE NIE POLECAM uzytkownika zgredek11

na zdjeciu https://picasaweb.google.com/1151499351 ... 3242885314 z przodu sa kardany zainstalowane (zdjecie z oferty sprzedazy)

tutaj print screen tej zapisanej przezemnie strony http://i549.photobucket.com/albums/ii36 ... cauto2.jpg
http://i549.photobucket.com/albums/ii36 ... auto-1.jpg

nie bylo tam wzmianki o tym, ze model jest uszkodzony, kiedy odebralem paczke i wszystko sprawdzilem, napisalem ze chce zwrot pieniedzy za kardany lub takie kardany, to mi odpisal
Cytuj:
mam gdzies takie, było w ogłoszeniu, a jak niby kielichy ? obkleiłem je tasmą aby mocniejsze były bo były plastykowe

viewtopic.php?f=13&t=54497&p=359076&hilit=kyosho&sid=9e92cbf49d3522684c99cadf2f8b3840#p359076

Przeczytaj uważnie na samym dole

niestety zle mu poszla ta zmiana w temacie, bo ja wczesniej wszystko skopiowalem...

Uzytkownik, zgodzil sie oddac pieniadze za kardany, czekam na wplate.

Doszła wpłata, użytkownik zgredek11 wywiązał sie. mimo to calosc wygladala tak jak w opisie.

Maverick Strada MT Brushless
Turnigy TrackStar 3000KV
HobbyKing 120A
LiPo 5200mAh Turnigy

Ostatnio edytowano Śr mar 30, 2011 5:06 pm przez herayo, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Śr mar 23, 2011 7:35 pm 

Próbowałem dogadać się z Krystianem Franke lecz bez skutku. NIE POLECAM NIKOMU

PostNapisane: Wt kwi 05, 2011 4:12 pm 

Radzę zwrócić szczególną uwagę na interesy z użytkownikiem Mateusz Ś Kupił ode mnie używany silnik bezszczotkowy. Po ok tygodniu bombarduje mailami jakoby silnik był zepsuty (kompletna bzdura, silnik był sprawny) i do pewnego zakresu obrotów nie chciał działać, potem pisze że w ogóle nie działa, a w ostatnim mailu przeczytałem że to jednak jego Tata podłączał ten silnik na początku i mimo tego nie chce działać. Jak dla mnie to zwyczajnie ten silnik popsuł i teraz próbuje odwrócić kota ogonem.

Jednym słowem - co mail to inna kwestia, do tego straszy policją - konfliktowy człowiek, zalecam rozwagę przy robieniu z Nim interesów

PostNapisane: Wt kwi 05, 2011 4:37 pm 

Heh... silnik dostałem po tygodniu, bo wysłałeś "ekonomicznym" więc co się dziwić? Silnik podłączyłem i w ten sam dzień napisałem Ci, że jest niesprawny (nie rusza z wolnych obrotów) - na innym reglu to samo (na innym kablu sensorowym również). Ewidentnie silnik jest uszkodzony, a sprzedający usiłuje mi wmówić, że zepsułem ("przegrzałem"? Ciekawe jak, jak on nie rusza...). Pisałem, że silnik nie rusza, czyli nie działa - chyba jasne. Oczywiście pokazałem to uszkodzenie tacie i zgodził się ze mną, że musiał być wcześnie uszkodzony.

Cytuj:
W którym miejscu na aukcji było napisane że jest on w 100% sprawny? To rzecz używana a nie nowa, dlatego nie zawarłem takiej adnotacji

Uważajcie, dobry 'chwyt'..

Również nie polecam, człowiek ten ma problem oddać 100zł (!), bo sprzedał uszkodzony silnik, wmawiając oczywiście, że sam go uszkodziłem.

PostNapisane: Wt kwi 05, 2011 7:02 pm 

znam użytkownika oski84 osobiście i mogę potwierdzić że uczciwy z niego człowiek

Team Associated TC4
Kyosho TF-5
NANDA NRX-18
Mad fighter Tamiya

PostNapisane: Wt kwi 05, 2011 7:45 pm 

porkej napisał(a):
znam użytkownika oski84 osobiście i mogę potwierdzić że uczciwy z niego człowiek

Mamy rozumieć ze Mateusz Ś. jest nieuczciwy?

Sprzedam części do Jammina x1/x2 CRT ---> PW

PostNapisane: Wt kwi 05, 2011 8:08 pm 

Trochę nie rozumie, czy to ja jestem oskarżany, hm?
Pieniądze wpłaciłem od razu po dogadaniu szczegółów z oski84 (allegro oski777) wysłał silnik ... listem ekonomicznym. Czekałem 1.5 tygodnia, zdarza się. (mój błąd nie spytałem). Gdy silnik wreszcie dotarł (wtorek, 29marzec) następnego dnia (środa) zabrałem się do 'podłączenia'. I tu niestety silnik nie zadziałał (na innym regulatorze to samo). Gdy opisałem sytuacje i poprosiłem o zwrot nagle zaczęło się, że oski777 ma w stronie "O mnie": "* W wyniku nowych przepisów prawa Unii Europejskiej(01.08.03) " O zakupie
towaru od osób prywatnych INFORMUJE :
'Przedmioty wystawione na mojej aukcji nie podlegają : gwarancji, rękojmi ani
zwrotowi po dokonaniu transakcji'. Jeżeli bierzesz udział w aukcji, oznacza to że się z tym zgadzasz"

Niestety takiej ustawy nie ma (Jeżeli jednak uważasz dalej, że jest taki paragraf to bardzo proszę o podanie dziennika ustaw albo dziennika ustaw UE) - zresztą pisałem to już na maila, za to są takie:
Art. 558. § 1. (210) Strony mogą odpowiedzialność z tytułu rękojmi rozszerzyć, ograniczyć lub wyłączyć. Jednakże w umowach z udziałem konsumentów ograniczenie lub wyłączenie odpowiedzialności z tytułu rękojmi jest dopuszczalne tylko w wypadkach określonych w przepisach szczególnych.
§ 2. Wyłączenie lub ograniczenie odpowiedzialności z tytułu rękojmi jest bezskuteczne, jeżeli sprzedawca zataił podstępnie wadę przed kupującym.

oraz

Art. 560. § 1. (211) Jeżeli rzecz sprzedana ma wady, kupujący może od umowy odstąpić albo żądać obniżenia ceny. Jednakże kupujący nie może od umowy odstąpić, jeżeli sprzedawca niezwłocznie wymieni rzecz wadliwą na rzecz wolną od wad albo niezwłocznie wady usunie. Ograniczenie to nie ma zastosowania, jeżeli rzecz była już wymieniona przez sprzedawcę lub naprawiana, chyba że wady są nieistotne.
§ 2. Jeżeli kupujący odstępuje od umowy z powodu wady rzeczy sprzedanej, strony powinny sobie nawzajem zwrócić otrzymane świadczenia według przepisów o odstąpieniu od umowy wzajemnej.
§ 3. (212) Jeżeli kupujący żąda obniżenia ceny z powodu wady rzeczy sprzedanej, obniżenie powinno nastąpić w takim stosunku, w jakim wartość rzeczy wolnej od wad pozostaje do jej wartości obliczonej z uwzględnieniem istniejących wad.
§ 4. (213) Jeżeli sprzedawca dokonał wymiany, powinien pokryć także związane z tym koszty, jakie poniósł kupujący.

Sprzedający również napisał mi maila: "W którym miejscu na aukcji było napisane że jest on w 100% sprawny? ..."
-"Jeśli sprzedawca nic nie mówi to znaczy ze sprzęt jest w pełni sprawny „pozbawiony wad”."

Dzwoniłem do człowieka (niestety nie udało mi się dodzwonić) w celu załatwienia sprawy, maile i PW nie pomaga. Uparcie twierdzi, że silnik był sprawny i to ja go zepsułem.

Aha i zamieszczę jeszcze link do aukcji (na wszelki wypadek):
http://allegro.pl/show_item.php?item=1517748585

Pozdrawiam, Mateusz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 54  Następna strona