Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 11:46 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr gru 22, 2010 10:24 pm 

dobra już naprawdę ostatni post

Oczywiście że taka organizacja musi generować zyski bądź wychodzić na zero. Jeśli wygeneruje koszty bez pokrycia to jestem ciekaw kto za to zapłaci ;-) może szef tej organizacji ;-) teraz stało się jasne dlaczego nikt nie chce nim zostać ;-) tyle postów musiało upłynąć, ale nareszcie się udało ;-)

Co do ewentualnych zysków ;-) tak jak każdy PZ czegoś tam to robi, to tak i tutaj powinno się organizować sprawozdanie finansowe raz do roku i na tym sprawozdaniu podejmuje się decyzje na co przeznaczamy te środki np: doposażenie sprzętowe, zwiększenie ilości licencji Efra, dofinansowanie imprez lub zawodników na ME, przeszkolenie sędziów itd... potrzeb jest bardzo dużo i te co napisałem są tylko przykładowe.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 9:26 am 

Michał Karpiński napisał(a):
... i na tym sprawozdaniu podejmuje się decyzje na co przeznaczamy te środki np: doposażenie sprzętowe, zwiększenie ilości licencji Efra, dofinansowanie imprez lub zawodników na ME, przeszkolenie sędziów itd... potrzeb jest bardzo dużo i te co napisałem są tylko przykładowe.

...wino, kobiety i śpiew - to też potrzeby.

Ktoś tu usiłuje wmówić, że potrzebna jest taka firma, która zarobi na fundowanie garstce starty w zawodach międzynarodowych, zapłaci za nich licencje, zapłaci za wikt i opierunek,... i to jest oczywiście racja, taka firma by się każdemu przydała tylko nie ma to wiele wspólnego z organizacją zrzeszającą kluby w celu ich wspólnego reprezentowania, a to jest główne zadanie. Żadna z organizacji zrzeszonych w EFRA nie funduje zawodnikom absolutnie nic, a w Polsce LOK wmówił niektórym, że tak może być - a to jest absolutna bzdura.

Jak ktoś szuka sponsora to najpierw musi pokazać, że jego start np. na ME nie jest wycieczką turystyczno krajoznawczą. Jak tak się stanie to gwarantuję, że sponsor zgłosi się sam i nie będzie to żadna organizacja żyjąca ze składek członków.

KYOSHOblog

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 9:27 am 

:)

KYOSHOblog

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 10:27 am 

;-) Pan jednak nie rozumie co to znaczy przykład, ale już dobrze nic się nie stało ;-)

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 10:59 am 

;-) Pan jednak nie rozumie co to znaczy przykład, ale już dobrze nic się nie stało ;-)

Michał ale nie podałeś żadnego konkretnego przykładu.Czy znasz nową ustawę o sporcie?To o czym piszesz to są mrzonki.LOK już zna tą ustawę i kombinuje jak przetrwać te 1,5 roku wszak kilka osób jest w wieku przedemerytalnym,a potem będzie "róbta co chceta"

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 11:56 am 

Mnie nie interesuje LOK i nie o tym rozmawiamy. Rozmawiamy o przyszłości a moim zdaniem kierunek który pokazałem jest słuszny. Widzę że nie mamy wspólnego podejścia do rozwiązania tego problemu, więc nie ma sensu kontynuować tej rozmowy. Wolę porozmawiać z kimś, kto to rozumie i podejmie próbę.

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 3:23 pm 

Twój kierunek to PKMS,który zebrał kasę od modelarzy na AMB i wykładzinę,potem chciał 700 zł za prowadzenie zawodów i 1000 zł rocznej składki od "duszyczki".Tak, rozmawiaj z takimi co dadzą się tak omamić.
Bez społecznego ,bezinteresownego działania ,bez cioć i wujków nie zrobi się nic.A to niestety dla Ciebie patologia.
Ps.Przy okazji pozdrawiam wszystkich społecznych działaczy klubów modelarskich i pasjonatów.Ponieważ wg.Michała jesteśmy patologią to pozdrowienia jak przystało na margines społeczny:Życzę zajebistych Świąt i Nowego Roku. :D

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 4:02 pm 

Widzę że czytanie ze zrozumieniem tez nie jest Pana najlepszą stroną ;-) ale juz się z tym pogodziłem jak większość forumowiczów ;-)

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 4:57 pm 

Widzę że czytanie ze zrozumieniem tez nie jest Pana najlepszą stroną ;-) ale juz się z tym pogodziłem jak większość forumowiczów ;-)

Tak to jest problem,ale pisanie bez zrozumienia, tego co się pisze to już choroba...No rozumieją to podobni Tobie,ci z którymi robiłeś obliczenia.
Michał Karpinski napisał(a):
3. Kiedyś policzyliśmy jakie pieniądze są na to potrzebne, i nie mówimy tutaj o sytuacji, kiedy ktoś ma wujka który ma drukarkę, a ja mam ciotkę która jest księgową itd. To się nazywa patologia, a nie prężnie działająca struktura. Kwota jaką mogła dysponować teoretycznie taka organizacja zakładając powiedzmy 100 zł na osobę i 350 modelarzy to 35000 zł (i tak mocno moim zdaniem podkręcona bo kto zapłaci z młodzików taka kasę)

Każdy Klub ma ministrukturę Związku .Też potrzebna jest kasa i księgowość (choćby składanie Cit).Wiele klubów,a najlepszym tego przykładem tego jest OSM działa opierając się na działaniu społecznym.Tam właśnie działają rodzice ,wujkowie,ciotki i to działa.
Zastanawia mnie jak działa Wasz Klub.A może to po-prostu fikcja i tak nazwaliście się w gronie kolesi dla picu,a sprawa formalnego działania klubu jest Wam obca,bo to by tłumaczyło Twój materialny punkt widzenia oparty na doniesieniach TV na temat PZPN.A jest on chyba jedynym jak to nazywasz"prężnie"działającym w Polsce.

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 9:54 pm 

Jeśli chodzi o nasz klub, nie ma on osobowości prawnej ponieważ działa przy MGOKiR.

Ale ja mam pytanie chciałbym się dowiedzieć jak Pan tak chwali OSM jakie koszty ponieśli organizując w poprzednim sezonie ( 2009) zawody i z jakiego źródła je pokryli jeśli to nie jest tajemnica +- chciałbym zaznaczyć mamy 35000 zł w kasie ;-) ja wiem jak to była kwota :shock: , a przypomnę że organizowali imprezy bez imprez Off Road, których w poprzednim sezonie było 12

A co do cytatów które tak Pan uwielbia i czytania ze zrozumieniem bo widzę że nic się nie zmieniło, to proszę tutaj była moja odpowiedz, następnym razem proszę nie cytować części wypowiedzi wyrwanej z kontekstu, w tym jest Pan mistrzem, chylę czoła.

Ja nie mówię o organizowaniu zawodów tylko o ogólnopolskiej organizacji która skupia modelarzy z całej Polski a to jest zasadnicza różnica przynajmniej dla mnie.

a odnosiło się to do tego zdania,
Zaremba Lesław napisał(a):
Twojej teorii moje zaangażowanie w organizowanie zawodów to też patologia bo jestem rodziną zawodnika,tak samo zresztą jak i Adam.

A nagle :
Zaremba Lesław napisał(a):
Ps.Przy okazji pozdrawiam wszystkich społecznych działaczy klubów modelarskich i pasjonatów.Ponieważ wg.Michała jesteśmy patologią to pozdrowienia jak przystało na margines społeczny:Życzę zajebistych Świąt i Nowego Roku. :D

Powiem jeszcze na koniec, bo i tak wiem że zaraz będzie riposta na którą ja już nie mam czasu ani ochoty odpowiadać. Chciałbym aby został Pan prezesem takiej organizacji jak Pan sobie wymarzył, gwarantuje Panu że byłaby to krótka kadencja.

Dla niewtajemniczonych

viewtopic.php?f=22&t=47422&p=322519#p322519

PostNapisane: Pt gru 24, 2010 9:14 am 

Pytasz o OSM.Ale dlaczego? Zapytaj jakie koszty ponosimy organizując co miesiąc zawody w Ścinawce.O to nie pytasz bo to by było przykre dla Ciebie.Dlaczego nie zapytasz skąd RC Wrocław wzięło pieniądze na nowe AMB,skąd bierze pieniądze na upominki dla zawodników.Zdradzę Ci tylko,że jak zaczynaliśmy w kasie nie mieliśmy nic poza dobrymi chęciami.A w ideę zawodów włączyły się środowiska zrzeszone jak i indywidualne osoby.Stworzyliśmy taką Mini Federację.
Trudno z Tobą dyskutować bo nie prowadzisz "prawdziwego"klubu ,jesteś po-prostu przyklejoną kupą do okrętu,albo tą noszoną pieczołowicie na dłoni o czym pisałeś.To co można samemu zrobić nazywasz patologią bo jesteś przyzwyczajony dostawać.Taka maniera pseudo-Prezesa samozwańczego z Murowanej Gościny.No i do tego podparty tytułem Kadrowicza.Zobaczymy jak Cię dofinansuje Twoja prężna organizacja.A dostaje 1% od naiwnych.
Ps.OSM organizuje takie imprezy ,z takimi zawodnikami o których LOK nawet nie marzył ,chociaż w wykazach do Ministerstwa podpinał się nawet pod ME.
A które z imprez odbyły się tylko dzięki Twojej prężnej organizacji LOK.

PostNapisane: Pt gru 24, 2010 11:31 am 

Panie Zaremba,

zamiast się napinać i pisać ciągle, zrób Pan coś konkretnego w 2011 roku.

Dla zachęty powiem, że swój 1% podatku chętnie Wam podaruję, również jestem skłonny zapłacić skłądkę roczną w wysokości 100zł.

Ale zacznijże robić a nie ciągle ***** o tym i owym.

Wszystkiego najlepszego dla zaczynającej organizacji na Śląsku na 2011.

m.

PostNapisane: Pt gru 24, 2010 12:21 pm 

Nie chciało mi się czytać ale za wytrwałość w pisaniu macie u mnie po eurogąbce.
:lol:

PostNapisane: Pt gru 24, 2010 12:35 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
Panie Zaremba,

zamiast się napinać i pisać ciągle, zrób Pan coś konkretnego w 2011 roku.

Dla zachęty powiem, że swój 1% podatku chętnie Wam podaruję, również jestem skłonny zapłacić skłądkę roczną w wysokości 100zł.

Ale zacznijże robić a nie ciągle *****ć o tym i owym.

Wszystkiego najlepszego dla zaczynającej organizacji na Śląsku na 2011.

m.

Robimy, tylko Ty się chyba nie doczytałeś...zdecydowanie więcej niż LOK.Podaj mi przykład imprezy przy ,której któryś z działaczy kiwnął palcem...Tylko się ślizgają na kimś.Zresztą efekt już jest ,na razie nie ma za wielu chętnych do organizacji zawodów w lecie 2011.
Ps.Swój 1 % daj na LOK to może każą wszystkim,którzy wykupią licencje docierać dyfry pastą ścierną. :D ,bo nie sprecyzowałeś co byś oczekiwał za tą stówkę..., innej inicjatywy nie wykazujesz.Bez składki możesz przyjechać do Nas na zawody.
Ps.bis; *******isz to Ty często tutaj.Poznałem się na tym nie tylko ja.Jak chcesz to podam Ci linka.

PostNapisane: Pt gru 24, 2010 1:41 pm 

Ba!
Co do Scinawki dzieki za zaproszenie.

Co do mej oferty nic nie oczekuje, bedzie wam latwiej. Ale jak nie chcecie to juz wasz problem.

Roznym projektom pomagam na tyle ile moge, nie oczekujac nic w zamian.

Co do *****....nia o federacji to ostatnie dwa lata jakos tak ciagle o tym samym Pan Zaremba nawija, widac taka uroda.

M.

Ps: jak co roku czekam az Pan Zaremba przemowi ludzkim glosem ale jak zawsze spotyka mnie rozczarowabie. Co zrobic, pozostaje zyc nadzieja ze kiedys przemowi oraz ze federacje zrobi i bedzie cudnie :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona