Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 3:49 pm

Autor
PostNapisane: So gru 18, 2010 11:24 pm 

Siema 8) mam taki mały problem z baja,byłem z nią na śniegu i była strasznie oblepiona ale jechała.Po jakimś tam czasie musiałem ją przetrzymywać na obrotach bo by mi zgasła ale po za tym wszystko ładnie pięknie,Dobrze wkręcała się na obroty ale potem coś było nie tak,tak jak by bateria padała bo gdy wciskałem serwo to wyglądało by to na opóźnienie czasowe.Parę razy mi zgasła i ją odpalałem ale ona nie chciała,gdy bym nie dodał troszkę gazu to była by lipa wgl by nie odpaliła.Później jak już wracałem do domu to dałem jej full gaz jakoś się turlała ale tylko jak puściłem gaz bahhh,zgasła i juz potem wgl nie odpaliła.Była tak oblepiona że nie wiedziałem o co kaman.Więc pod pachę baje i marsz do domu...tam ją położyłem na kartony żeby ten cały śnieg/błoto po śniegowe się roztopiło i od razu wziąłem się za rozbieranie baji.Pierwsze co wywaliłem klatę i wyjąłem całego Radio boxa i otworzyłem a tam woda.. nie że nie wiadomo ile ale pod odbiornikiem było jej trochę więc wszystko wywaliłem z radio boxa i te gąbki które trzymają pakiet były mokre na dnie normalnie sama woda.potem rozebrałem serwa i tez pare małych kropelek wody w nich było więc wrzuciłem je na grzejnik i zobaczę co z tego będzie,bynajmniej jak baja była w śniegu to normalnie chodziły.jak rozebrałem radio boxa to zabrałem się za gaźnik,wyjąłem oba filtry i jeden i drugi był po prostu mokry.wywaliłem wszystko co trzeba i gołym okiem widziałem wodę w miejscu gdzie idzie ten plastik z o-ringiem.No dobra potem poleciałem wyczyścić filtry i teraz się suszą ale śmierdziały benzyną...nie wiem czemu.Teraz właśnie ściągnąłem gaźnik i go wyczyszczę bo przez ostanie 6 baków to w kurzu jeździłem itd.więc nie zaszkodzi go wyczyścić :D więc co mam dalej z tym robić ??? czy gaźnik ciągnął powietrze z wodą czy jakoś inaczej ??

Mam drugie pytanie,po jeździe w śniegu trzeba wyjąć łożyska z kół czy je zostawić ?? gdzieś czytałem kiedyś ze kolesiowi zardzewiały łożyska po jeździe w śniegu. suszarka załatwi sprawę czy zostawić je na noc przy grzejniku ???

Pozdrawiam,Adam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N gru 19, 2010 10:42 am 

Mi to wygląda na załatwienie elektroniki i zalanie gaźnika. Źle zrobiłeś że postawiłeś ją oblepioną w śniegu żeby się roztopił. Woda spenetrowała wszystko dokładnie i taki skutek. Na pewno lepiej by było gdybyś strzepał śnieg jeszcze na dworze. Objawy wynikały z zalanej elektroniki a i pewnie nie było łatwo serwom ruszać cięgnami obwalonymi śniegiem zwłaszcza jeżeli chodzi o cięgno gazu. Co do łożysk to koniecznie trzeba je dobrze wysuszyć bo zerdzewieją. Dlatego unikam jeżdżenia w śniegu bo więcej z tym kłopotu później niż zabawy.

Pozdr

PostNapisane: N gru 19, 2010 2:06 pm 

Witam,dużo śniegu się pozbyłem na podwórku ale tak dużo na niej zostało i kładłem gazety bo tak to bym pół pokoju miał zalanego :roll: tak jak wcześniej mówiłem,rozebrałem elektronikę i wszystko się wysuszyło.Serwa ładnie chodzą bez problemu teraz właśnie rozebrałem gaźnik przeczyściłem benzyną,paliwo błoto.Teraz wysuszę gaźnik i zamontuje go i zobaczę jak to będzie.A łożyska już zardzewiały :twisted: ale na szczęście od zewnętrznej stronie więc jakoś się pozbędę tej rdzy.