Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 3:00 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt sty 12, 2010 10:09 pm 

Siemka piszę ponieważ jestem nowy chce zacząć moją przygodę z modelami RC oraz Driftingiem :P Mam już upatrzony model dla siebie i nie wiem czy się go opłaca w ogóle kupić a mianowicie jest to Nismo Coppermix Silvia XB RTR TT-01D (LED) za 840zł. oto link do tego modelu : http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... ts_id=4769 moje pytanie jest takie. Czy jest warty tej ceny?? Czy jest wytrzymały?? I jaki pakiet akumulatora musiał bym dokupić żeby nim jeździć dłużej niż 15 minut?? I jaką ładowarkę do tego pakietu??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 9:35 am 

Zdecydowanie nie jest wart swojej ceny. Musisz kupić model nowy, czy może być używany?

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 9:48 am 

Jeśli chcesz coś do driftu to może być Maverick Strada TC(lub Flying Fish to to samo) jest to tani i dobrze zrobiony model :D

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 11:32 am 

Ale ja potrzebuje nowy model z dobrej firmy co są części do tuningowania. Mam kase.

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 4:58 pm 

Skoro kasę masz, to kup Xraya T2R Pro. ;)

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 5:55 pm 

Nie no tyle kasy nie dam za samo podwozie ja bym coś kupił do 800zł a jak bym wziął jakiś model z Nitroteka firmy FF1 to wiem ze tam są słabe pakiety akumulatora więc jaki dokładnie bym musiał kupić żeby był dobry i długo trzymał energie?? chce pojeździć więcej niż 15-20minut. Najlepiej dajcie linka do pakietu akumulatora i ładowarki.

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 6:01 pm 

a model chcesz tylko do zabawy czy myślisz o zawodach?
Może powiesz nam ile konkretnie masz pieniędzy na model?
edit więcej niż 15-20 minut na 1 pakiecie sobie nie pojeździsz...Kup sobie się w kilka pakietów

Do Zobaczenia na zawodach

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 6:13 pm 

przecież wiem ze da sie kupić jakiś mocniejszy pakiet. nie myślę o zawodach myślę ino o drifcie dla swojej satysfakcji. mam 900zł. dajcie jakies linki z propozycjami. Ale od razu mówię ze nie chce widzieć dziadostwa do którego się nie da dokupić części tuningowych i zapasowych. Z aparaturą i pakietem oraz ładowarką ma być.

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 6:55 pm 

Dareczek902 napisał(a):
Ale ja potrzebuje nowy model z dobrej firmy

Chcesz model dobrej firmy, a wybrałeś Flying Fisha HSP :/ FF to minimum do driftu, przynajmniej tak piszą inni forumowicze, tak samo jest z resztą z E10 lub TT-01.
Dobry sprzęt za 900zł dostaniesz, ale używany.
Ktoś z forum polecał to podwozie:
http://allegro.pl/item884621465_hb_cycl ... _modi.html
Podobno bardzo dobre, do tego kupił byś jakieś używane serwo, apkę, szczotkowy regiel z silnikiem i zostało by może jeszcze na ładowarkę Turnigy Accucell 6 i pakiet LiPo.
Jeżeli chcesz nowe to tylko FF/E10/TT-01 które szczytami techniki nie są, ale podriftować przyjemnie pewnie by się dało.

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 10:36 pm 

Ładowarka i pakiet zawarte w zestawie RTR nigdy nie będą dobre, podobnie jak i aparatura. Jednyna zaleta zestawu RTR to niska na pierwszy rzut oka cena, ale tylko na pierwszy rzut oka.

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 12:19 am 

Ja chciałem "tanio" złożyć model że tak powiem uniwersalny :) trochę driftu, trochę rally... oto co wyszło przy samym drifcie (gdyż jest troszkę taniej), a gdzie tam rally :twisted: (pewnych rzeczy nie da się oszukać i super tanio się nie da...)
300zł- TT-01 KIT
50zł- łożyska Yeah Racing
44zł- silnik HPI SATURN 20T
38zł- serwo SANWA 102
60zł- koła HPI T-drift
26zł- blokada tylnego mostu Yeah Racing
26zł- wał aluminiowy Yeah Racing
145zł- pakiet NOSRAM 5000 nimh (około 50 minut jazdy bokiem)
128zł- ładowarka
100zł- aparatura np. HPI TF-1
Wyszło 917zł nawet nie wiedziałem kiedy...(pewie z czasem jeszcze cosik dojdzie )o osobno z biegiem czasu... więc tego tak nie odczułem... z efektu jestem zadowolony, gdyż naprawdę fajnie to śmiga... dlaczego się zdecydowałem na TT-01? właśnie dlatego że wszędzie jest pełno tanich części, można sobie ją tuningować ot tak dla SWOJEJ satysfakcji w miarę aktualnego stanu finansowego mojej kieszeni... na zawody sie nie wybieram, jestem początkującym, który do walki z rutyną umila sobie życie nowym hobby (uwaga wciąga!) ktoś powie że w tej cenie mogłem sobie kupić używany dużo lepszy model, pewnie i tak, ale ja wtedy odpowiem... NIE chciałem używanego modelu... 8)

myślę że kolega Dareczek902 będzie zadowolony z TT-01D ak samo jak z E10 DRIFT czy Flying Fisha (ja z moim małym zasobem wiedzy miałem okazje widzieć wszystkie trzy modele w akcji i wybrałem TT-01 kierując się wypowiedziami innych użykowników oraz tym iż jest w miarę uniwersalnym podwoziem do innych technik jazdy, oraz powalająca dostępność wszytkich części jak i tuningu wedle uznania ) :D

TC5 + FLUX- drift

http://picasaweb.google.com/tytus180
YOUTUBE - tytus180
Michał Śmigiel
Dąbrowa Górnicza
Android! i wszystko masz pod kontrolą

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 7:07 am 

Właśnie w pierwszym moim poście wybrałem model z TT-01D i nie wiem co o nim myślicie. Ja bym dał to 840zł za niego ale jaki pakiet akumulatora i ładowarkę bym musiał dokupić dajcie linki :P

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 8:23 am 

PW odbierz :)

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 11:57 am 

Skoro nie słuchasz rad, to po co się pytasz? Nie warto tyle dawać za ten model. Jeśli chcesz coś nowego, kup HPI E10. Kosztuje mniej niż 500 zł. Do tego ładowarka za 200, pakiet za 100 zł i już masz fajny zestaw. Do E10 warto kupić łożyska, ok. 50 zł i alu wałek, ok. 30 zł. I masz wszystko, by cieszyć się driftem.

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 3:08 pm 

NIe wiem jak wy ale mi sie to E10 w cale nie podoba :) I jakoś nie jestem do niego przekonany.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona