Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 16, 2026 9:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: So sty 02, 2010 9:19 pm 

witajcie.

jestem poczatkujacym i planuje zakup samochodu spalinowego terenowego (obecnie posiadam tamiya falcon).
na oku mam :

SAVAGE XL 5.9

REVO 3.3 MONSTER TRUCK

T-MAXX 3.3

prosze o pomoc odnosnie dostepu do czesci, awaryjnosci itp.

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 02, 2010 9:35 pm 

Ludzie na forum piszą, że żeby Savage przyjemnie jeździło, trzeba włożyć w niego drugie tyle, ile kosztuje, Chociaż model bardzo popularny.
Zastanów się, czy będziesz jeździł w naprawdę trudnym terenie, jeżeli tak to T-Maxx albo Savage, jeżeli teren trochę lżejszy to Revo, które podobno bardzo dobrym modelem jest:)

PostNapisane: So sty 02, 2010 9:46 pm 

teren akurat nie jest skrajnie ekstremalny lecz nie jest tez lagodny - sa to hałdy kamienia, produkt uboczny kopalni obok ktorej mieszkam oraz tereny zwirowni. decyzja strasznie ciezka. ciekawi mnie jedna rzecz - mianowicie to iz mnostwo opini na temat sava jest negatywnych (awaryjnosc itp) , natomiast o revo rzadko kiedy mozna przeczytac cos zlego - prawda czy falsz...

PostNapisane: So sty 02, 2010 9:57 pm 

Żadnego z tych modeli nigdy nie miałem ale myślę, że DUŻO lepszy będzie Revo. Dlaczego??
Wiele razy widziałem na torze jak śmigają Revusy. Na std. silniku (TRX 3.3) ma wystarczająco dużo mocy i jest ekonomiczny.
Ma bardzo fajne zawieszenie, jedynie std. koła średnio nadają się w teren ;/.
Radzę ci poczytać o Revo na www.prorevo.pl.
Pozdrawiam Łukasz ;)

PostNapisane: So sty 02, 2010 10:00 pm 

A ten Savage 5.9 XL będzie strasznie paliwo żerny ;)

PostNapisane: So sty 02, 2010 10:15 pm 

Prosta Sprawa

TEREN - SAVAGE

ZAWODY - REVO

Wybieraj sam :D

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So sty 02, 2010 10:26 pm 

raczej teren, skoki. ciekawe jak bedzie wygladac zuzycie paliwka.... . pewnie lubi sobie golnac :) , ale to nie car na co dzień :). na chwile obecna przewaga savage tyle ze jeszcze rzekoma awaryjnosc . nie ma rzeczy niezniszczalnych byle by to sie nie zdarzalo zbyt czesto :)

PostNapisane: So sty 02, 2010 10:42 pm 

Miałem Savage i jest to awaryjny model !
Jeśli w tym momęcie miałbym wybierać monstera to byłoby to REVO 3.3 dużo info masz na stronie http://www.prorevo.pl strona Marcina Jasińskiego !
Uwierz mi , że naprawdę musiałem wydać dwa razy tyle na sava co kosztował żeby zaczął jeździć . Jak już zrobiłem go na tip top to go sprzedałem bo byłem już zmęczony ciągłymi naprawami tego modelu ...
Proponuję Revo - wyklucz sava

PostNapisane: So sty 02, 2010 11:26 pm 

Zastanów się na T-Maxxem 3.3 jest to na prawde fajny wozik. Popimo skali 1/8 ale dość małych gabarytów w porównaniu do np. Savage, mocy mu nie brakuje. Oczywiscie kwestia dobrej rególacji a przede wszystkim dobrze dotartego silnika :D
Miałem Savage X 4.6, przejezdziłem nim ok 20l. i NIC mi w nim nie padło, poza serwem od skrętu. Według mnie jak nie jesteś przekonany do Sava to kupuj T-Maxxa bo myślę że Revo nie będzie sobie tak dobrze radzić w cięzkim terenie jak T-Maxx, one jest bardziej na zawody :D
Pozdrawiam.

PostNapisane: So sty 02, 2010 11:42 pm 

tomekdraxx napisał(a):
witajcie.

jestem poczatkujacym i planuje zakup samochodu spalinowego terenowego (obecnie posiadam tamiya falcon).
na oku mam :
SAVAGE XL 5.9
REVO 3.3 MONSTER TRUCK
T-MAXX 3.3
Pozdrawiam

Proponuję zmienić kierunek obserwacji. Po pierwsze model SAVAGE XL jest najbardziej nieudanym podwoziem jakie HPI zrobiło od początku serii Savage. Model przez to że ma wydłużoną ramę a pozostałe części są praktycznie jak w standardzie jest o wiele słabszy konstrukcyjnie niż Savage X/SS/4,6. Silnik K5,9 porażka totalna i niewypał, żłopie paliwo jak dzik a model ledwie jeździ, miałem okazję przejechać się juz kilka razy świeżo co kupionymi modelami Savage XL i stwierdzam że są to słonie w składzie porcelany. Jako fanatyk modeli Savage mogę ci jedynie poradzić że jeśli kupisz zwykła wersję Savage SS/4,6 ze standardowym zadbanym lub nowym silnikiem K4,6 będzięsz zadowolony. Jeśli chodzi o awaryjność tego podwozia to jest ona taka sama albo mniejsza niż pozostałych tu wymienionych czyli: Revo 3.3 i T-Maxx.
Objeździłem w sezonie 2009 większość torów off-road w kraju, nie raz widziałem REVO na zawodach i modele te sypią się tak samo szybko jak savage i trzeba w nie władować również kilkaset zł w tuning żeby spokojnie przejechać 20 minutowy finał na typowym torze off-road. Widziałem też REVO w Piasecznie i owszem dawało radę jednak sypały mu się zębatki skrzyni biegów, raz jechało dobrze a raz wcale nie wystartowało. Jeśli chcesz pooglądaj sobie filmy z zawodów na mojej stronie, znajdziesz tam modele revo i możesz poobserwować które z nich dokończyły sprawne wyścigi a które poległy. T-Maxxa jeszcze nie spotkałem w żadnej liczącej się imprezie modelarskiej.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Ostatnio edytowano So sty 02, 2010 11:58 pm przez Tomasz Świątecki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So sty 02, 2010 11:46 pm 

Ja miałem kiedyś savage X SS to nie wspominam tych czasów najlepiej.
1. Awaryjność
2. Więcej biegałem za modelem żeby go stawiać na koła niż naprawdę jezdziłem

Nie wiem jak jest z Savage XL5,9 ale słyszałem ze te silniki co tam siedzą seryjnie nie są udane.

Co do revo to nigdy nie miałem ale nie czytałem o nich złych opinii
A czemu wybrałem savage ?? ponieważ jak zabierałem się do zakupu to X ss nie dawno wyszedł wiec myślę sobie o nowy model firmy Hpi pewnie wszystkie nie doskonałości poprawione a tu D**a Wiec ja nie mogę ci powiedzieć ten jest lepszy czy ten bo nie miałem ich dwóch . ale jedno jest pewne Savage bym już na pewno nie kupił chodź był by ze złota

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: So sty 02, 2010 11:50 pm 

no to jednak moje objawy z silnikiem w XL 5,9 potwierdził Tomasz Świątecki

prawie dwa takie same twierdzenia :D

Kontakt GG 119865

PostNapisane: N sty 03, 2010 7:38 am 

a gdyby tak kupic savage'a kit i zaadoptowac mu inny silnik, chpdzi mi o jakis tuningowy o ile takowy istnieje?

PostNapisane: N sty 03, 2010 9:50 am 

Ja mam T-Maxx i mogę powiedzieć że model jest bardzo dobry. Teren mu nie straszny jednak pamiętaj że to typowy Monster więc zakręty mu przychodzą trudniej niż np.Revo. Poza tym co do silnika TRX 3.3 to jest to wyżyłowany TRX 2.5 więc zdarzają się problemy z dotarciem i regulacją. Ludzie często wsadzają Picco P2 .26 albo RB 523 i są zadowoleni. Revo tak jak pisali przedmówcy to bardziej tor niż teren ciężki jednak jestem pewien że i tam by sobie poradził. Sava nigdy nie miałem więc się nie wypowiadam. Każdy model ma jakieś wady...

PostNapisane: N sty 03, 2010 11:08 am 

Tomek a ile masz pieniędzy na model??? A nie zastawiałeś się nad Truggy ?? np. ja ostatnio kupiłem Podwozie Truggy 8ight za 50% nowego
mój model też jest nowy spokojnie możesz rozglądnąć za własnym składaniem modelu
i pamiętaj zawsze ze sobie sam wybierasz jaki chcesz silnik ,serwa itp.

takie moje zdanie.

Kontakt GG 119865

Ostatnio edytowano N maja 02, 2010 4:18 pm przez kwasio5, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona