Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 4:37 pm

Autor
 Tytuł: Nowe Truggy
PostNapisane: Cz lis 19, 2009 11:54 pm 

Widzieliście ten nowy model, http://www.nitrotek.pl/index.php/modele ... nster.html . Ogladalem filimiki na youtube i nie tylko ladnie wyglada ale i fajnie jezdzi do tego jeszcze ta cena. Masakra. Ktos juz ma to auto, warto to kupic?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: Nowe Truggy
PostNapisane: Pt lis 20, 2009 2:44 pm 

dizajn slasha podwozie jak u himoto. Może nie byc zły za tą cene. Podoba mi się ;)

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 3:11 pm 

Ja po Bonzerze nie mam jakoś zaufania do modeli z nitroteka:) chociaż cena bardzo kusząca, ale czy warto?
Jakiś forumowicz sprzedaje Slasha z Mambą, ale sprzeda i bez pewnie, a to już jest porządny model:)

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 3:39 pm 

Gensior napisał(a):
Ja po Bonzerze nie mam jakoś zaufania do modeli z nitroteka:) chociaż cena bardzo kusząca, ale czy warto?
Jakiś forumowicz sprzedaje Slasha z Mambą, ale sprzeda i bez pewnie, a to już jest porządny model:)

Polemizowałbym z porządnościa traxxasa a raaczej bardziej z ich pokrenconymi rozwiązaniami pozatym slash to 2wd a nie 4 :) . Trzeba sprawdzić, niektore chińczyki jak himoto warte są swojej ceny przy nie wielkich zabiegach, a czasem nawet bez mozna juz posmigać. Zreztą to jeszcze zależy jak kto interpretuje modelarstwo ;)

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 4:13 pm 

optimus napisał(a):
Polemizowałbym z porządnościa traxxasa

a z czym konkretnie?

Robert

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 4:25 pm 

optimus napisał(a):
Polemizowałbym z porządnościa traxxasa a raaczej bardziej z ich pokrenconymi rozwiązaniami

Bez przesady, moim zdaniem Traxxas to jedna z najporządniejszych i najlepszych producentów modelarstwa RC, sam nigdy nie miałem żadnego Traxxasa, ale wystarczy poprzeglądać forum, żeby się tego dowiedzieć.
A już w 100% jestem przekonany, że ten Chińczyk nie jest lepiej wykkonany niż Slash...
optimus napisał(a):
slash to 2wd a nie 4

http://www.traxxas.com/products/electri ... #/video-00

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 9:24 pm 

Gensior napisał(a):
optimus napisał(a):
Polemizowałbym z porządnościa traxxasa a raaczej bardziej z ich pokrenconymi rozwiązaniami

Bez przesady, moim zdaniem Traxxas to jedna z najporządniejszych i najlepszych producentów modelarstwa RC, sam nigdy nie miałem żadnego Traxxasa, ale wystarczy poprzeglądać forum, żeby się tego dowiedzieć.
A już w 100% jestem przekonany, że ten Chińczyk nie jest lepiej wykkonany niż Slash...
optimus napisał(a):
slash to 2wd a nie 4

http://www.traxxas.com/products/electri ... #/video-00

A to sorry nie zorietowałem sie że wypuścili już 4x4

I nie twerdze że ten chińczyk jest lepiej wykonany niz slash bo tego nei wiem nie miałem go w rekach ale nie skreślałbym chińczyka tylko dlatego że to chińczyk. Jak na początku pisałem na tym forum o ezrunach to sie wiara forumowa obruszała, a teraz ile osob jeździ na ezrunach. Mało tego widziałem artykuł ( na traxxas universe ) o porównani REGLA Ezruna 80A i REGLA MMM i mamba wcale tak bardzi nei wyprzedzała tego ezruna a wezmy do tego jeszcze cene...

KiT napisał(a):
optimus napisał(a):
Polemizowałbym z porządnościa traxxasa

a z czym konkretnie?

Małem doczynienia zarówno z rustlerem i e-revo. Nie chodzi o to że było podatne na uszkodzenia i sie rozwalały czy cos.. poprostu nie podoba traxxasowska skorupa z plastiku. Ciezko cokolwiek z tym zrobic/przerobic/dorobic. Można z modelem zrobic tylko to co przewidział producent bez powaznego wyzynania plastiku. Akurat ja troche inaczej interpretuje modelastwo i nie tylko sama jazda mnie kreci ale także same przeróbki czy coś w tym stylu. Nie mówie że traxxas to zło najwieksze ale poprost to producent modeli, który robi zabawki dla typowego amerykańca co jak cos sie popsuje to do serwisu albo tylko iwyłacznie fabryczne cześci zgodnie z instrukcja... dlatego dodałem w poprzedniej wypowiedzi że chodzi o konstrukcje... zaraz pewnie zostane zliczowany że osmieliłem sie podważyc prawdy najswietrze o jakości tej firmy :P

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 11:05 pm 

Dowiedzialem sie, ze to, to samo podwozie co w Tyranozaurusie firmy HSP tylko inne wachacze, kola i, buda i wierzyczki mocowania budy. Mial ktos kontakt z tym autkiem HSP. Przymierzam sie do kupna i nie znalazlem nic ciekawszego w tej cenie. Wyczytalem ze ma aluminiowy walek, aluminiowe glowy amortyzatorow, alu wierzyczki amorow i normalna plyte podlogowa, silnik umieszczony wzdluznie. Za 400 zl dostaje wszystkie cehy dobrego modelu za ktore u konkurencji musial bym zaplacic pewnie z 2,5 raz tyle. Ma ktos Tyranosaurusa ?

PostNapisane: So lis 21, 2009 10:01 am 

Splendid znalezenie podwozia to bedzie leprzy wybór. dlatego że i tak bedziesz musiał do tego autka kupic wkoncu bezszczotke (np ezruna 35) żeby to fajnie jeździło wiec wyjdzie na to że za 420zł kupisz same podwozie i apke. nie wiem czy nie lepiej byś wyszedł na kupnie tego http://www.sklep.modelarnia.pl/index.ph ... taw-himoto + ezrun i jakaś tania apka z allegro. Himoto nie jest taki zły i jest napewno troche częsci do niego u wróblika.

PostNapisane: So lis 21, 2009 10:06 am 

Już gdzieś to pisałem...
Maverick-HSP (w tym przypadku)
Strada TC-Flying Fish
Strada XB-XSTR
Strada MT-Brontozaurus
Strada SC-Rally Monster
Himoto ma TO SAMO.
Wszystko to jedno podwozie, zmieni się tylko zawieszenie, buda, koła i ew. przełożenia, w co wątpię.
Podwozie nie jest złe, olejowe amorki, łożyska. Wiele osób ma FF, serwis jest, na elektronikę FF ktos narzekał, można spróbować Mavericka SC, jest na hpi.pl, cena chyba taka sama.