Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 9:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 3:26 pm 

Witam,
ponieważ pojawiło się już wiele komentarzy dotyczących nowego systemu rejestracyjnego chciałbym wyjaśnić kilka niejasności i wątpliwości:
1. W informatorach pojawiła się informacja, z prośbą o wstrzymanie się z rejestracją na zawody do czasu wprowadzenie nowego systemy rejestracji,
2. Wszyscy zawodnicy, którzy zarejestrowali w starym systemie zostali poinformowani o nowym systemie z prośbą o ponowną rejestrację (o ile podali prawidłowo adres email),
3. Jeżeli ktoś z wcześniej zarejestrowanych zawodników nie zapisze się ponownie wtedy administrator wykona to za nich i żadna osoba z tego powodu nie straci możliwości startu w zawodach,
4. Na stronie OSM ukazał się komunikat informujący o zmianie systemu rejestracji,
5. Nowy system rejestracyjny jest dostosowany do oprogramowania którego używamy na zawodach,
6. System ten ma obsłużyć różne zawody w tym MP, zawody Pucharowe, GP i inne. Z tego powodu tez pojawiają się dodatkowe informacje np. Umiejętności, który przy pewnej odpowiedzialności zawodników znacznie ułatwi ustawianie grup startowych podczas zawodów nie rankingowych,
7. Pomysł na taki system został oparty na sprawdzonym na Zachodzie systemie znanym m.in. z ETS
8. Z całą pewnością system nie jest jeszcze doskonały i chętnie weźmiemy pod uwagę wszystkie zgłaszane przez użytkowników poprawki,
9. W ciągu 30 godzin od premiery, w systemie zarejestrowało się 70 zawodników i na adres administratora nikt nie zgłosił uwag bądź błędów,
10. Jeżeli w słownikach brakuje nazwy producenta, nazwy klubu lub tym podobnych informacji prosimy zgłosić to do administratora w celu uzupełnienia.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt paź 30, 2009 3:44 pm 
Administrator forum

Panie Piotrze,

Dla potrzeb zawodów powinniście wymagać TYLKO:

klasy w której zawodnik startuje
imienia i nazwiska
adresu e-mail
kwarców
numeru transpondera
kategorii wiekowej

Reszta jest i POWINNA być osobista sprawą każdego z nas. To czy podamy Wam informację o modelu i innych szczegółach - to jest prywatną sprawą zawodnika.

A już przeginką jest pisanie do Admina żeby do słownika dodał nasz model czy klub !!!

Zastanówcie sie nad tym bo zaczęliście dobrze a obieracie kierunek rodem z czasów LOK-u (chociaż oni byli bardziej w tej kwestii elastyczni)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt paź 30, 2009 3:55 pm 

Panie Piotrze szkoda,że nie powiadomiliście o zmianach wszędzie tam gdzie była informacja o danych zawodach,a więc o Obornikach też na rc auto.No i szkoda,że ja jako współorganizator uwieczniony swoim adresem meilowym w informatorze też nie zostałem poinformowany o zmianach...Można by uniknąć zbędnego zamieszania...
Ps.mam nadzieję,że na tych i tak wygórowanych informacjach poprzestaniecie i nikt nie wpadnie żeby podawać stan konta,skoro trzeba podać sponsora...

PostNapisane: Pt paź 30, 2009 4:05 pm 

Narzekalismy na LOK a teraz dopiero wpadlismy w niezly kanal ale nie martwmy sie na swieta zrobia promocje 9,99 za ta ich TT naszego klubu tez niema:(

PostNapisane: So paź 31, 2009 10:06 pm 

Szanowni koledzy,

probowalem sie zglosic na zawody. Jest to k...... prawie niemozliwe.

Nie ma mojego klubu , ( jestem czlonkiem klubu w Czeskiej Republice) mojego modelu jezdze modelem firmy CRC ( calandra racing concepts)

nie doszedlem dalej.

Jakas paranoja zamiast lepiej jest tak zle ze ciezko sie zglosic.

Prosze organizatorw zawodow w Obornikach o umozliwienie jakiejs normalnej rejestracji. nawet mailowo.

PostNapisane: N lis 01, 2009 9:54 am 

Piotr Blaze Blazucki napisał(a):
Szanowni koledzy...
nie doszedlem dalej.

Jakas paranoja zamiast lepiej jest tak zle ze ciezko sie zglosic.

Prosze organizatorw zawodow w Obornikach o umozliwienie jakiejs normalnej rejestracji. nawet mailowo.

Piotrze,ponieważ Twój imiennik Piotr Niedżwiecki jest bardzo uczulony na wszystkie negatywne uwagi na temat strony rejestracyjnej,napewno pomoże Ci zarejestrować się.Na początku usłyszysz,że już 104 osoby się zarejestrowały...
Ps.Organizatorzy nie mają wpływu na formę rejestracji.

PostNapisane: N lis 01, 2009 11:58 am 

Piotrze - słowniki są wprowadzone m.in. dlatego, że wiele osoby (w tym również Ty) mają problemy z wypełnieniem formularza np. język francuski w formularzu. Radosna twórczość niektórych zawodników powoduje, że sędzia pomiarowy spędza długie godziny aby ręcznie poprawić "żarty" zawodników.
Raz wprowadzone dane do tego systemu rejestracji spowoduje, że następnym razem wystarczy już tylko zalogować się, wybrać zawody i wybrać model na zawodach.
Ze swej strony, za zaistniałe niedogodności mogę przeprosić, szczególnie za wprowadzenie systemu już po rozpoczęciu rejestracji. Dalej podtrzymuję prośbę o zgłaszanie uwag do systemu. Wbrew panującym na tym forum opinii chcieliśmy stworzyć system rejestracji, który będzie wygodniejszy zarówno dla zawodników jak i sędziów.
Wszyscy zawodnicy, którzy wpisali się jeszcze w starym systemie i nie powtórzą rejestracji ponownie w nowym systemie, będą dopisani przez administratora po zamknięciu list. Nikt z tego powodu nie zostanie z zawodów wykreślony.
Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 9:18 am 

A ja chciałbym przypomnieć, że wpisowe na zawody należy przelewać na oficjalne konto naszego klubu (RC Wrocław):

Lukas Bank Sa: 43 1940 1076 3070 6714 0000 0000

Jak na razie ... nikt nie zapłacił wpisowego (plus ewentualny obiad). Winą obarczam nowy system zgłaszania i płatności, wszyscy się musimy do tego przyzwyczaić, dlatego przypominam, żeby na zawodach nie było rozczarowania (szczegóły w informatorze)

Do zobaczenia.

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 10:09 am 

Jak zwykle robićie z igły widły
Na zawodach zagranicznych jakoś chętnie podajecie model czy też poziom zawodnika (ETS)
Więc ja bym to nazwał pier ..du , pi..erdu a babcia swoje .
Lecz śmieszne jest to że klasa spec czy tez modi.nie jedzie na LIPO - jako drobny komentarz do "PRZEPISÓW" (ktoś naprawde się napracował nad nowymi przepisami, są praktycznie takie same jak na rok 2008 ) . W roku 2010 ktoś powie że będzie okres przejsciowy "to raczej kobiety mają "

Pozdrawiam

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 10:11 am 

Aby uniknąć nieporozumień pytam publicznie do organizatorów jaka jest propozycja dla dystrybutorów ?
Czy zawodnicy i organizatorzy chcą aby dystrybutorzy pojawiali się na imprezach z częściami?
Pytanie wydaje się oczywiste ale nie dla każdego szczególnie po ubiegłorocznych zajściach w Lubawie gdzie Pan Niko na mój widok chciał wzywać ochronę. :wink: :D
Nikt dotychczas nie poruszał tematu obecności dystrybutorów z ofertą części na zawodach.
Warto aby organizatorzy określili się w tej sprawie.

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 11:25 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Aby uniknąć nieporozumień pytam publicznie do organizatorów jaka jest propozycja dla dystrybutorów ?
Czy zawodnicy i organizatorzy chcą aby dystrybutorzy pojawiali się na imprezach ?

Panie Darku, a odpowiedział Pan Leszkowi na mail'a ? Słyszałem, że zapytanie w tej sprawie do Pana zostało wysłane, jak również do innych dystrybutorów jakieś 3 tygodnie temu :) ... i o ile wiem żaden z nich, w tym również i Pan nie raczył odpowiedzieć, może w takim razie, skoro trudno jest odpowiedzieć bezpośrednio organizatorowi imprezy to proszę zrobić to na forum - czekamy z utęsknieniem :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 11:36 am 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Jak zwykle robićie z igły widły
Na zawodach zagranicznych jakoś chętnie podajecie model czy też poziom zawodnika (ETS)
Więc ja bym to nazwał pier ..du , pi..erdu a babcia swoje .
Lecz śmieszne jest to że klasa spec czy tez modi.nie jedzie na LIPO - jako drobny komentarz do "PRZEPISÓW" (ktoś naprawde się napracował nad nowymi przepisami, są praktycznie takie same jak na rok 2008 ) . W roku 2010 ktoś powie że będzie okres przejsciowy "to raczej kobiety mają "

Pozdrawiam

Co do Pier..du, pier..du to mógłbym dyskutować ale sprawa lipo jest ważniejsza - na AGM'ie EFRY podjęto decyzję o dopuszczeniu lipo/life do klas elektrycznych on-road (od 15.02.2010), tj. już na kolejnych ME Indoor będą dopuszczone. Co za tym idzie wszystkie organizacje narodowe (przynajmniej te najważniejsze) dopuszczają z pełnym poparciem zawodników lipo już w tym sezonie (oczywiście NiMh dalej są dopuszczone). Jesteśmy jeszcze przed pierwaszą eliminacją on-road więc szybka decyzja o dopuszczeniu lipo byłaby jak najbardziej sensowna - zawodników w klasach SPEC i MODI nie jest tak dużo aby nie można byłoby ich zapytać o zdanie - tym bardziej, że wszyscy zgłosili się w nowym systemie i OSM ma ich e-mail'e - wysłanie krótkiego zapytania nie powinno nastręczać trudności :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 11:55 am 

Aureliusz napisał(a):
Lecz śmieszne jest to że klasa spec czy tez modi.nie jedzie na LIPO -

Li-Po w.g EFRA wchodzą od 15 lutego i na te przepisy chyba czekano.Nie wyklucza się jazdy na NiMh tak jak chciano to u Nas zrobić.EFRA określa dowolność zasilania Ni-Mh,Li-Po i Li Fe.Czyli EFRA jak kobieta....

Czy zawodnicy i organizatorzy chcą aby dystrybutorzy pojawiali się na imprezach z częściami?
Pytanie wydaje się oczywiste ale nie dla każdego szczególnie po ubiegłorocznych zajściach w Lubawie gdzie Pan Niko na mój widok chciał wzywać ochronę.
Nikt dotychczas nie poruszał tematu obecności dystrybutorów z ofertą części na zawodach.
Pytanie wydaje się oczywiste ale nie dla każdego szczególnie po ubiegłorocznych zajściach w Lubawie gdzie Pan Niko na mój widok chciał wzywać ochronę. :wink: :D

Nie bardzo rozumiem Panie Darku intencje tego co Pan napisał.Jedynie mogę się domyślać,że chodzi o zaistnienie medialne lub wywołanie kolejnej akcji bicia piany.
Dnia 13.10.2009 roku wysłałem do kilku znaczących dystrybutorów modeli on-road elektrycznych taki list:

Zaremba napisał(a):

Uczniowski Klub Sportowy
Oborniki Śląskie
Klub Sportowy Wrocław 13.10.2009-10-13

W związku z przygotowaniami do organizacji I Eliminacji Mistrzostw Polski w Obornikach Śląskich,zwracamy się z zapytaniem czy Państwa Firma jest zainteresowana uczestnictwem w wyżej wymienionej imprezie.Jeśli tak to proszę o ofertę w jaki sposób i w jakiej formie widzieli by Państwo Swój udział w Naszych zawodach.Proszę o szbką odpowiedź.
Przypomnę,że zawody odbywają się w klasach Modi,Spec,540 oraz E-12.
Z poważaniem
Zaremba

Wśród adresatów była również Pańska Firma.Nie raczył nawet Pan odesłać potwierdzenia przeczytania powyższego,choć o nie prosiłem.
Trudno jest nam stawiać warunki,tak więc zaproponowałem propozycje płynące z firm.Niestety nikt się nie zainteresował.A było to przed zamieszczeniem informatora,tak aby można było umieścić sponsorów.Jedyną odpowiedż jaką dostałem to od Kyosho Niemcy.
Dlatego tak dziwnym jest dla mnie Pański tekst.
Co jeszcze mogę dodać ,to nie będzie ochroniarzy jak w przytoczonej Lubawie,sami będziemy rozwiązywać problemy.
Jeśli jest Pan zainteresowany to proszę ofertę przesłać na meila.

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 12:05 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Czy zawodnicy i organizatorzy chcą aby dystrybutorzy pojawiali się na imprezach ?

Panie Darku, a odpowiedział Pan Leszkowi na mail'a ? Słyszałem, że zapytanie w tej sprawie do Pana zostało wysłane, jak również do innych dystrybutorów jakieś 3 tygodnie temu :) ... i o ile wiem żaden z nich, w tym również i Pan nie raczył odpowiedzieć, może w takim razie, skoro trudno jest odpowiedzieć bezpośrednio organizatorowi imprezy to proszę zrobić to na forum - czekamy z utęsknieniem :)

Przepraszam ale nie dostałem żadnego zapytania w tej sprawie.
Nie było również żadnej rozmowy.
Jak wspomniałem uważam ze warto wyjaśnić tą kwestię.
Jeśli macie jakieś propozycje to w czym problem aby o tym napisać na forum.

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 1:07 pm 

Przepraszam ale nie dostałem żadnego zapytania w tej sprawie.
Nie było również żadnej rozmowy.
Jak wspomniałem uważam ze warto wyjaśnić tą kwestię.
Jeśli macie jakieś propozycje to w czym problem aby o tym napisać na forum.

Panie Darku,

Nie wiem jak Pan chciałby wyjaśnić tę kwestię, że nie odbiera Pan mail'i. Nie ma to już znaczenia, bo Leszek opublikował post powyżej treść tej korespondencji, ... i tam jest ta propozycja. Jeżeli ma Pan jakieś wyobrażenie udziału Pańskiej firmy w zawodach to proszę śmiało pisać... :)

KYOSHOblog

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona