No offence Przemek, to dyskusja. Tylko że ogniste zapędy lipoli są znane i nie wiem dlaczego to ja mam udowadniać tą znaną ich część historii a nie ty nową, niepalną?

Daj poza swoimi słowami jakieś poparcie treorii że twoje lipole są inne.
A dlaczego na zawodach jeździ się na NiMH skoro LiPo są takie super? Popularność nie świadczy o wyższości,wg tego najlepsze są AA, bo ich jest na rynku najwięcej

Life są TRWALSZE od lipo pod każdym względem. I dla użytkowników którzy liczą się z kasą a chcą mieć bardzo trwałe pakiety o dobrej wydajnośći prądowej wejdą i wyprą lipo. Bo te drugie to śmietanka dla szukających ekstremum osiągów lub wagi, jednakże ich żywotność i trwałość pozostawia wieeele do życzenia. Najlepszy lipol ledwie dożyje 200 cykli i to już ostatnie nie będą w modelu, Life pożyje 1000 i nadal będzie działać na jakieś 70-80% swojego nominału.
To że ich produkcja w porównaniu do lipo jest wiele trudniejsza utrudnia chinolom skuteczne ich podrabianie, najlepsze podróby mają 3.2v i 500cykli żywotności przy 8-10C, co stawia je daleko od LiPoli. Poza tym Lipole już są dpouszczone w niektórych cywilizowanych miejscach na zawodach, life jeszcze nie. A to ten rynek póki co determinuje co się sprzedaje, niby dlaczego ludzie wciąż kupują niklowe cele? Do tego inny wymiar cel 26650, którego nie uwzględnia większość podwozi (choć i do lipoli robi się specjalne tray'e). Ale to LiFe ze swoim 6.6v nadaje się do speca lepiej niż cokolwiek innego.
Chyba że zostanie rozwinęty poroniony moim zdaniem pomysł z wyścigami na 1S Lipo... Ale to już offtop.