bylem pierwszy raz po kilku latach i powiem ze faktycznie ekipa RcMonster wykazala sie BARDZO DUZYM wkladem pracy jak i finansowym w stworzenie takiego toru. dla mnie tor techniczny sa odcinki szybkie i miejsca gdzie mozna sobie z lotu ptaka modelem tor obejrzec (czytaj fajna zielona hopa)
jesli chodzi o nawierzchnie to pierwszego dnia byla polewana w przerwie i to bylo dobre potem odpuszczono to sobie -- czemu?? przez to stalo sie to co kilka lat temu na poprzednim torze i to chyba pozostanie zmora piaseczna

mianowicie pseudo beton z kamymkami.
reszta organizacji hmm z perspektywy osoby ktora kiedys smigala i po kilku latach zaczynam niemal od poczatku to chyba nic sie nie zmienilo!!
na poczatku duzo gadania o przepisach i karach o sedziach technicznych itp itp o specjalnych miejscach dla obserwatorow- i co nic! osobiscie na wystawionych specjalnie krzeselkach ani przez moment nie widzialem zadnego z sedziow. dlatego uwazam ze sedziowie nie powinni byc zawodnikami - to poprostu zle zutuje na ich obowiazki sedziowskie.
naglosnienie bylo oki dobrze slyszalne nawet na strefie serwisowej.
tam sie zwyczajowo problem z pradem pokazal-eh to standart chyba- nalezy sie przyzwyczaic i tyle.
oczywiscie nie obylo sie bez wiekszych wpadek chocby z nr pchelek- dostaje pchelke nr 6 okazuje sie ze to nr 9 po zerwaniu znacznika przez sedziego.

ale to nie odbilo sie naszczescie zbytnio na moim wyniku.
jedyne moje duze zastrzezenie to brak kontroli nad czystascia czestotliwosci czyli zbieraniem aparatur kwarcowych, to nie do pomyslenia aby organizator/sedziowie nie mieli nad tym kontroli
nie wszytkich stac na zmiane aparatuty w 2.4G -po za tym to nie jest obowiazek ustawowy
"kiedys" zdawalo sie ake do sedziego i pobieralo ja dopiero z pobraniem pchelki
ogulnie oceniam na 4+
p.s. dziekuje wszytkim ktorzy mi i mojej Zonie pomogli w serwisowaniu