Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 6:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn mar 09, 2009 3:51 pm 

Ja ma jeszcze propozycję coby od nowego sezonu może RCM zaprząc? Byłyby wyniki on-line, rejestracja itp.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn mar 09, 2009 4:13 pm 

RCM jest programem komercyjnym na który trzeba kasę.No i Pani Agata się obrazi....Może narazie nie szalejmy tak na całość...

PostNapisane: Pn mar 09, 2009 5:05 pm 

Wybaczcie, obecnie nie jestem w stanie niczego zmienić, musi pozostać po staremu. Organizację finału Ligi Mikro zgłosił Grześ Nóżka, obecnie cała organizacja spadła na mnie a mnie po prostu brakuje czasu na wszystko. Nie zmieniajcie nic w kończącym się sezonie.

PostNapisane: Pn mar 09, 2009 5:28 pm 

Ja piszę o przyszłym sezonie, postaram sie program skombinować a sample Pani Agaty można wgrać również do niego. Ale to już pieśń przyszłości.
Arturze, nie stresuj się, wszystko będzie dobrze :)

PostNapisane: Pn mar 09, 2009 8:45 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Wybaczcie, obecnie nie jestem w stanie niczego zmienić, musi pozostać po staremu. Organizację finału Ligi Mikro zgłosił Grześ Nóżka, obecnie cała organizacja spadła na mnie a mnie po prostu brakuje czasu na wszystko. Nie zmieniajcie nic w kończącym się sezonie.

A co to za zmiany jak mikrofon dasz komuś z lokalnych "aktywistów... :lol: :lol: Agata i tak zrobi swoje...

PostNapisane: Pn mar 09, 2009 8:59 pm 

Co do nowych przepisów. Wydaje mi sie ze połączenie 2WD z Openem nie będzie najlepszym wyborem. Tak klasa przez to może szybko upaść a wydaje mi sie ze po dwóch sezonach nie powinniśmy jej jeszcze wyrzucać.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

PostNapisane: Pn mar 09, 2009 10:30 pm 

Klasa 2WD powinna pozostać w obecnym kształcie ale open powinien być poszerzony tak aby ktoś kto chce pojechać Scalpelem na 6 celach i bezszczotce mógł w open jechać.

PostNapisane: Pn mar 09, 2009 10:40 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Klasa 2WD powinna pozostać w obecnym kształcie ale open powinien być poszerzony tak aby ktoś kto chce pojechać Scalpelem na 6 celach i bezszczotce mógł w open jechać.

o to to :D - to bedzie najlepszym rozwiazaniem

edit: zmieniłem zdanie, ze zamiast polaczenia 2wd i opena lepszym rozwiazaniem bedzie wlasnie to co pan Przemek napisal.. Sam zamierzam startowac w obu klasach.

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 7:42 am 

W Czechach jeżdżą wszyscy razem.Na jednych zawodach wygrał człowiek modelem,który wyglądał jak zrobiony przez "sąsiadów" tych z filmu.
Nie wiem dlaczego połączenia ma cokolwiek zabić.Klasa zginie jak będzie sama bo coraz to mniej zawodników będzie w niej startowało.

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 7:49 am 
Administrator forum

Mateusz, niestety Leszek ma rację :(

W obecnej chwili mamy o wiele bardziej liczebne środowisko micro jeżdżace na zawodach niż Czesi.
Jak w każdym sezonie - tak i w tym - poczatek w 2WD to dwie grupy a w połowie sezonu pół grupy.
W takim stanie ściganie przestaje mieć sens :(

W połaczeniu opena z 2WD podneisie sie ilość startujących w openie oraz wzrośnie adrenalinka - bo trzeba sie będzie natrudzić żeby do finału A wejść :)

A teraz? Przyjedziesz na ostatnia eliminację, postawisz model, przejedziesz pętlę i jestes w finale A (2WD). Co to za adrenalina i przyjemnośc?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 8:48 am 

Marek, z tym pół grupy 2wd w połowie sezonu to trochę przesadzasz, w Pabianicach była z tego co pamiętam cała grupa i na poprzednich zawodach również więc we Wrocławiu mieliśmy po raz pierwszy taką sytuację że było mniej zawodników. Popatrzcie na to co robi EFRA, wprowadza klasę E12 SPEC dla początkujących zawodników 2wd. Myślę że E18 2wd w obecnym kształcie powinien pozostać jako odpowiednik E12 SPEC a jak ktoś chce adrenaliny to niech Scalpelem w open pojedzie. Jechałem Scalpelem na 6 celach i adrenalina jest duża, dużo większa moim zdaniem niż w E12 ale nie każdy aż tyle adrenaliny będzie potrzebował a nie czarujmy się, Scalpel na 4 celach i 300-tce szans w open nie ma. Z kolei ci co jeżdżą 2wd wiedzą że klasa ta ma to "coś" w sobie, podobnie jak E12 a połączenie jej na siłę z open zabije ją. Zostawmy więc 2wd jak jest a do open dopuśćmy 2wd 6 cel BL a zawodnicy sami zweryfikują te zmiany.

EDIT: Co do frekwencji, zobaczcie co się ostatnio działo w 10-tkach, ja jadąc nieprzygotowanym zupełnie do Modified modelem dwa razy byłem 6-ty, w Tarnowie w E12 bez zbytniego trudu można było na pudło wskoczyć. Może to nie tylko mikro ale całe środowisko dostało zadyszki?

EDIT2: I jeszcze jedno, skoro Czesi przeżywają kryzys mikro to może nie zapatrujmy się tak na nich bo to oznacza, że coś u nich jest nie tak? Róbmy swoje po swojemu.

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 9:25 am 

...

EDIT: Co do frekwencji, zobaczcie co się ostatnio działo w 10-tkach, ja jadąc nieprzygotowanym zupełnie do Modified modelem dwa razy byłem 6-ty, w Tarnowie w E12 bez zbytniego trudu można było na pudło wskoczyć. Może to nie tylko mikro ale całe środowisko dostało zadyszki?

Tu jesteś Przemek w błędzie,bo wielu zawodników poprostu nie pojechało bo nie chcieli jechać na żenujące zawody.
Patrzenie na EFRA to też nie zawsze jest wykładnikiem.EFRA za GP wymaga od organizatora 600 EUR frycowego.To dlatego dla Nich wprowadzanie klasy to kasa....
Przypomnę Ci Twój sukces z Jelcza IC-8 kiedy zająłeś trzecie miejsce i dostałeś okazały puchar.Czy napewno o to chodzi,żeby narobić klas w ,których po przejechaniu 1/2 okrążenia w eliminacji dostawać puchary?Połączenie 2wd i 4wd zwiększy rywalizację i motywację do walki ,bo tak jak Marek napisał o finał A powinno się walczyć a nie mieć go z nadania.Sam napisałeś że mało zawodników to marny poziom.
Co do Speca to rozmawialiśmy z Tonim Rheinardem na temat silników ,powiedział,że najlepszą klasą jest Modi...bo nikt nic nie kombinuje przy silnikach tak jak w Specu...

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 9:48 am 

Najlepiej będzie jak zawodnicy 2wd sami się wypowiedzą jak widzą przyszłość tej klasy. Co do finału A "z nadania" to obecnie tylko w klasie STD jest walka o finał A co się zresztą zmieni po wprowadzeniu ROOKIE. Wtedy w każdej klasie będziemy mieć po jednej grupie i każdy "z nadania" pojedzie finał A. W jednym z postów Artur użył ładnego słowa "profanacja" według mnie łączenie NA SIŁĘ 4wd i 2wd to właśnie profanacja modelarstwa, jak ktoś chce niech sobie jedzie ale NIC NA SIŁĘ. A zawodnicy jak zwykle zweryfikują nowe przepisy. Ważne jest tylko aby z tych weryfikacji jakieś wnioski zostały wyciągnięte. Dziwi mnie też bierność pozostałych zawodników mikro, czyżby na rozwoju tych klas zależało tylko kilku osobom? A tak w ogóle to zakładam nowy temat bo połowa tego wątku jest nie o zawodach we Wrocławiu a później się piszę, że zawody we Wrocławiu są najczęściej komentowanymi zawodami :D

LINK do nowego tematu.

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 2:47 pm 

Najlepiej będzie jak zawodnicy 2wd sami się wypowiedzą jak widzą przyszłość tej klasy. Co do finału A "z nadania" to obecnie tylko w klasie STD jest walka o finał A co się zresztą zmieni po wprowadzeniu ROOKIE. Wtedy w każdej klasie będziemy mieć po jednej grupie i każdy "z nadania" pojedzie finał A. W jednym z postów Artur użył ładnego słowa "profanacja" według mnie łączenie NA SIŁĘ 4wd i 2wd to właśnie profanacja modelarstwa, jak ktoś chce niech sobie jedzie ale NIC NA SIŁĘ. A zawodnicy jak zwykle zweryfikują nowe przepisy. Ważne jest tylko aby z tych weryfikacji jakieś wnioski zostały wyciągnięte. Dziwi mnie też bierność pozostałych zawodników mikro, czyżby na rozwoju tych klas zależało tylko kilku osobom? A tak w ogóle to zakładam nowy temat bo połowa tego wątku jest nie o zawodach we Wrocławiu a później się piszę, że zawody we Wrocławiu są najczęściej komentowanymi zawodami :D

LINK do nowego tematu.

Z całym szacunkiem, ale na siłę to właściwie w każdym temacie można znaleźć Twoje posty. i odpowiadając ci na pytanie; Tak, tylko kilku osobom zależy na rozwoju, zobacz jakim. Bierność pozostałych zawodników może oznaczać, że się po prostu zgodzą z tym co będzie.

Na siłę- tak, próbujesz przekonać do swoich racji, na siłę próbujesz zostawić rozdzielone klasy, wszystko starasz się postawić zgodnie z twoimi przekonaniami.

Co do Czechów- przeżywają kryzys jak inne kraje i to w wielu sferach, a wzorować się na nich powinniśmy bo to co my chcemy zrobić teraz u nich działa od 10 lat. czyli jesteśmy 10 lat do tyłu.

Połączenie opena i 2wd- jak już pisałem, ciućkamy się ze wszystkim, 16 juniora w generalce chcesz nagradzać pucharem, 5 klas po jednej grupie, żeby wszytskie niedojdy miały finał A, 2wd osobno bo się ktoś obrazi? Kaman, jak się ścigać to na jakimś poziomie, klasy są dobrane ok, Open to open, tam właśnie już sam finał A powinien być nobilitacją jak w modi na zachodzie. Dla łowców trofeów jest w zależności od wieku Rookie albo Std, albo destruction derby czyli truck.

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 4:06 pm 
Administrator forum

Michał, więcej luzu.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona