Przemek Morawski napisał(a):
Widzę że kol. Kwiatkowski poczuł (raczej zakupił) władzę, wypowiada się jak współwłaściciel forum. No cóż, niektórzy muszą płacić aby być na forum widocznym inni mogą wspierać forum swoją wiedzą i doświadczeniem. Kto bardziej przyczynia się do rozwoju forum?
Widzę że uderzyłem w czuły punkt, przepraszam

Szkoda że Kolega Morawski nie ustosunkował się jednoznacznie do mojego postu, tylko odwrócił kota ogonem

Nie kwestionuję wiedzy i doświadczenia kolegi Morawskiego, bo bez wątpienia jest ona duża i przydatna użytkownikom forum. Ale nie mówimy tutaj o Kolegi poradach tylko o reklamowaniu sprzedawanych przez Kolegę ładowarek, że tak powiem na siłę.
Forum tak samo nie rozwijałoby sie bez osób które służą pomocą innym jak i bez osób które kupują na nim miejsca reklamowe. Oczywiście można by organizować obywatelskie zbiórki na utrzymanie serwera oraz domeny i wykurzyć komercję ale wiadomo jak takie akcje wychodzą
Skoro kolega Morawski może jak lew bronić swoich zdjęć(i słusznie) oraz stać na straży przestrzegania regulaminu działu 'Sprzedam', to tak samo ja mam prawo do obrony zdrowej konkurencji i reklamy na równych prawach dla wszystkich. Myślę że administrator powinien ustanowić regulamin, regulujący jakie prawa mają osoby które wykupują miejsce reklamowe jak i również te osoby które tego nie robią.
Bardzo dobrze znam siłę marketingu wirusowego i jego koszty (zerowe).
Cytuj:
Aha i to co kol. Kwiatkowski napisał kierował tylko do mnie czy również do Michała, który podał linki do sklepów?
Michał podał linki w formie pomocy, podejrzewam że nie odnosi żadnych korzyści majątkowych z tytułu programów partnerskich tych sklepów oraz nie jest z nimi związany umową lobbingową