Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 12:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł: Re: CKM
PostNapisane: Pt lut 06, 2009 5:12 pm 

Witam.Szanowni koledzy nie wiem czemu tak bardzo lubicie obarczać winą LOK nie będąc na zawodach mam na myśli Mistrzostwa świata w Michałowicach.Wypowiedż trenera Jana Stolarka jest jednoznaczna ekipa niemiecka zgłosiła się na zawody nie wpłaciła opłaty startowej i się wycofała bez żadnego pisma wyjaśniającego.LOK nie będzie z tego tytułu odawał sprawy do Strasburgu.Zachowanie ekipy niemieckiej zostało skrytykowane przez nowo wybranego Kierownika Sekcji Navigi klasy M na (posiedzeniu prezydium Navigi jesiennym w którym brał udział Pan Marian Wyrzykowski).Osobiście będe w Urusie i wmiare możliwości będe mógł odpowiedzieć na pytania nurtujące środowisko modelarzy kołowych. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lut 06, 2009 5:58 pm 

Wow , jestem pod wrażeniem :D , a przcież do tablicy był wywoływany Sekretarz Pan Włodzimierz Melion , a nie , jak mniemam rzecznik . :?

PostNapisane: Pt lut 06, 2009 8:21 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam.Szanowni koledzy nie wiem czemu tak bardzo lubicie obarczać winą LOK nie będąc na zawodach mam na myśli Mistrzostwa świata w Michałowicach.Wypowiedż trenera Jana Stolarka jest jednoznaczna ekipa niemiecka zgłosiła się na zawody nie wpłaciła opłaty startowej i się wycofała bez żadnego pisma wyjaśniającego.LOK nie będzie z tego tytułu odawał sprawy do Strasburgu.Zachowanie ekipy niemieckiej zostało skrytykowane przez nowo wybranego Kierownika Sekcji Navigi klasy M na (posiedzeniu prezydium Navigi jesiennym w którym brał udział Pan Marian Wyrzykowski).Osobiście będe w Urusie i wmiare możliwości będe mógł odpowiedzieć na pytania nurtujące środowisko modelarzy kołowych. Pozdrawiam

Panie Zbyszku,

Na szczęście, w dobie internetu łatwo jest Pańskie brednie zweryfikować. Poniżej zamieszczam link do protokołu z posiedzenia Navigi:

Oto dlaczego Pan Ciećwierz kłamie

Protokół jest po niemiecku, a więc znowu tylko dla osób znających ten język ale zadam sobie trochę trudu i do poniedziałku przetłumaczę tekst dotyczący zarówno międzynarodowej opinii nt. Mistrzostw w Pabianicach jak i tych w Michałowicach. Obie są żenujące. To wstyd i kompletna międzynarodowa kompromitacja, a Pan Ciećwierz wziął za tę kompromitację nagrodę Ministerialną !!! Zgroza !!!

Nie będzie mnie w Ursusie, proszę więc o odpowiedź na moje pytanie na forum:

KIEDY LOK ZROZUMIE, ŻE KOMUNA SKOŃCZYŁA SIĘ 20 LAT TEMU ?
(nota bene dziś jest rocznica Okrągłego Stołu, tam niestety zapadły decyzje utrzymujące takie zmurszałe postkomunistyczne struktury przez następne 20 lat, nadzieja w modelarzach kołowych, że kolejnych 20 lat dojenia już nie będzie :) )

ps. A czy odpowiedź dla Ministerstwa Sportu w sprawie Listu Modelarzy już gotowa ???

KYOSHOblog

PostNapisane: N lut 08, 2009 9:35 am 

Witam,

Zgodnie z obietnicą zamieszczam tłumaczenie kilku akapitów z posiedzenia NAVIGI dotyczących problemów przy organizacji imprez w Polsce:

Tłumaczenie z protokołu posiedzenia NAVIGI z dn. 08.11.2008r.
(tłumaczone fragmenty dotyczą tylko kwestii LOK’u)

Akapit ze wstępu Prezydenta NAVIGI, Dietera Matysika:

„…Problemy wynikły w związku z organizacją WM w Warszawie między LOK i Naticus (przyp. organizacja Niemiecka), o których więcej w dalszej części protokołu.
… Praca prezydium musi zostać ulepszona. Prezydium, po ustaleniu wspólnego stanowiska musi mówić jednym głosem. W tym roku zaistniały problemy między krajami (Polska i Niemcy)… Przede wszystkim muszą być dotrzymywane postanowienia Navigi (przyp. chodzi o zapis w regulaminie, który mówi, że do imprez rangi ME i MŚ uczestników zgłaszają federacje. Nauticus wycofał zgłoszenie swoich zawodników z MŚ w Michałowicach, a LOK mimo to dopuścił do startu 3 zawodników z Niemiec, łamiąc przy tym regulamin)”

Akapit ze sprawozdania Sekcji NS (Pani Bartova):

„…W Polsce odbyły się Mistrzostwa Europy NS (Pabianice). Jako pozytyw można uznać, że znowu, po długiej nieobecności obecni byli przedstawiciele z Węgier. Teren był przygotowany dobrze, ale organizacja imprezy bardzo zła (zarezerwowane miejsca noclegowe dla sędziów w pokojach trzyosobowych, w obiektach o bardzo niskim standardzie). Podczas samej imprezy nie było nic przygotowane, brakowało list startowych i nie było żadnej informacji i organizacji na miejscu. Wielu uczestników nie dojechało i z tego względu w wielu klasach nie mógł być przyznany tytuł mistrzowski, reprezentowanych było tylko 7 krajów, włącznie z Polską. Ta sama sytuacja miała miejsce przed 2 laty (przyp – Głowno 2006 – również w Polsce !!!). Prezentacja w Wiedniu wyglądała pięknie, a na miejscu nie było nic.

Powstaje pytanie, jak można zmusić organizatorów do porządnego wykonania dużych imprez?”

Akapit dotyczący problemów w Warszawie (Michałowice):

„ Największym problemem było dopuszczenie do startu 3 zawodników z Niemiec mimo wycofania się reprezentacji Niemiec z udziału w imprezie. Przy tym Pan Melion i LOK wiedzieli o tym fakcie odpowiednio wcześniej, a przekazanie tych informacji zarówno pisemnie jak i ustnie można udowodnić.

Przewodniczący sekcji M, Pan Wyrzykowski przyznał, że takie sytuacje nie mogą mieć miejsca. Rozumie on stanowisko organizacji Nauticus i organizatora. W związku z organizacją imprezy zdarzyło się kilka dziwnych sytuacji. Być może te problemy wynikły w związku ze śmiercią matki Pana Meliona, a nowy pracownik LOK nie miał pojęcia o sprawie.

Dlaczego zatem dopuszczono do startu 3 zawodników z Niemiec? Prawdopodobnie dopiero po rejestracji stwierdzono, że dotarł dokument o rezygnacji Nauticus’a z udziału i wycofaniu zawodników niemieckich. Wcześniej nikt tej rezygnacji nie widział. Faktem jest, że odpowiedni dokument został przesłany długo przed imprezą i to wielokrotnie. Poza tym tym informacja o rezygnacji była przekazywana Panu Melionowi osobiście podczas ME w Pabianicach (14-21.06.2008) przez Pana Matysika (przew.. Nauticus i Navigi !!!). Ze względu na tę informację zmieniono skład sędziowski. Sytuacja ta (przyp. dopuszczenie zawodników wycofanej reprezentacji) jest wbrew regulaminowi, sama rejestracja nie wystarczy do dopuszczenia do zawodów.

Pan Melion otrzymał wszystkie dokumenty: pocztą, mail’em i osobiście. Także Pani Demidenko wiedziała, że zawodnicy niemieccy nie mogą startować.

Cała ta sytuacja doprowadziła do wielu problemów w Niemczech. Dopuszczeni do startów w Michałowicach zawodnicy zostali wykluczeni z organizacji Nauticus, która zastrzega sobie odebranie im zdobytych tytułów. To wszystko jednak nie dotyczy nowego przewodniczącego sekcji M (przyp. Pana Wyrzykowskiego). Winę ponosi LOK.

Taka sytuacja jest w przyszłości niedopuszczalna.
… Pan Melion lub LOK zapomnieli też zarezerwować 2 wymienione w informatorze hotele. Stąd też wziął się problem ew. przesunięcia zawodów.

Po imprezie w Polsce wielu pracowników LOK straciło pracę.” (... a konkretnie to kto ? :))

Szczególnie interesujące jest ostatnie zdanie :) Szkoda, że Pan Wyrzykowski nie nadmienił, że szanowny Pan Ciećwierz otrzymał nagrodę ministerialną za imprezę w Michałowicach. To pewnie w ramach rekompensaty za zwolnienie z funkcji Sekretarza CKM !

Funkcjonariusze LOK'u !!! To żenujące przedstawienie, którego jesteście autorami wychodzi poza granice kraju. Podejrzewam, że uczucie wstydu jest Wam szczególnie obce, bo po takiej klapie dwóch międzynarodowych imprez powinniście już dawno sami wyjechać na Madagaskar, a Wy jeszcze sięgacie po publiczne pieniądze i nagrody !!!!!!!!!

Czy Pan Panie Ciećwierz ma coś jeszcze do powiedzenia w tej sprawie, czy też po skasowaniu pieniędzy w Ursusie zapadnie dalej w swój sen zimowy ?

KYOSHOblog

PostNapisane: N lut 08, 2009 2:16 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Czy Pan Panie Ciećwierz ma coś jeszcze do powiedzenia w tej sprawie, czy też po skasowaniu pieniędzy w Ursusie zapadnie dalej w swój sen zimowy ?

Adam,

Do tej pory wszyscy modelarze byli brani za idiotów od których doi się kasę (jako jedno ze źródeł utrzymania) a czego się n ie powie to "łykamy" wszystko jak bocian żabę. I jakoś 20 lat minęło.

Kilka postów wyżej P. Ciećwierz dostał od ciebie lewy podbródkowy. Biedak się nie spodziewał, że któryś z głupich modelarzy zna język obcy!

Daj teraz trochę czasu na wymyślenie kolejnego kłamstwa.

Czekamy z niecierpliwością

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 3:46 pm 

Witam.Widzę że Wasz styl dysksji się nie zmienił twierdzę że nie macie racji.Następna informcja z mojej strony będzie jak zmienicie podejście do dyskusji.Żegnam

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 4:45 pm 

Witam.Widzę że Wasz styl dysksji się nie zmienił twierdzę że nie macie racji.
...
Żegnam

Nooo... , tego właśnie się spodziewałem.

Pan nie podejmuje żadnej dyskusji, ani nikt nie dyskutuje z Panem. Zabiera Pan głos na forum pisząc absolutną nieprawdę, co wykazuje dobitnie przytoczony protokół Navigi i jeszcze ma Pan czelność oburzać się na styl !!! Pańskie twierdzenia to pobożne życzenia a prawdę widać gołym okiem.

Pan i Pańskie stowarzyszenie skompromitowało się jako organizator imprez, a że były to imprezy o charakterze międzynarodowym to kompromitacja poszła "w świat". Na końcu protokołu Navigi są propozycje imprez ME i MŚ na następne lata - nie zauważyłem tam Polski i to jest efekt działań stowarzyszenia LOK.

Większość osób zaangażowanych w modelarstwo kołowe zrozumiała już, że LOK nie jest do niczego potrzebny, co w roku 2009 będzie już bardzo widoczne. Proszę więc potraktować chociaż swoje słowa poważnie, a Pańskie "żegnam" niech będzie tego symbolem :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 5:24 pm 

Następna informcja z mojej strony będzie jak zmienicie podejście do dyskusji.Żegnam

No i odpadły uszka odmrożone na złość mamie...Kiedy LOK podjął dyskusję?Czekamy na odpowiedż na Nasze pismo do Ministerstwa,do której LOK został zobowiązany.
Ps.Niemcy pisząc taki tekst,pewnie wzieli odwet za 1945 rok ,za Ziemie Zachodnie(ziomkostwo i Pani Steinbach z wysiedlonymi) a z tym P.Zbyszek nie może się zgodzić. :D

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 5:56 pm 

Witam.Widzę że Wasz styl dysksji się nie zmienił twierdzę że nie macie racji.Następna informcja z mojej strony będzie jak zmienicie podejście do dyskusji.Żegnam

Czyli wracamy do tego o czym pisałem już kiedyś.

"Ja, sługa uniżony, świadomy faktu, że śmieje się z nas modelarska Europa, zwracam się z ogromną prośbą o możliwość wysłuchania monodramy w wykonaniu urzędników LOK."

Rozumiem, że do takiej formy był Pan przyzwyczajony... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Halo, pobudka panie Zbigniewie-mamy XXI wiek- komunizm już dawno upadł.

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 7:21 pm 

Ko l. Rzecznik Prasowy napisał : " Następna informcja z mojej strony będzie jak zmienicie podejście do dyskusji.Żegnam"
To znaczy co ? Jak będziemy na kolanach ? A takiego wała , jak Polska cała (dawniej młodzieżowe ) :D

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 8:21 pm 

Mój nowy awatar odzwierciedla pozycję jaką LOK powinien przyjąć chcąc z Nami rozmawiać,a nie Naszą w rozmowach z LOK... :o POKORA

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 11:51 pm 

Może by tę sprawę do jakiegoś programu społecznego typu UWAGA w TVN zgłosić? Śledząc wątek widać, że LOK ma głęboko opinie o sobie w kraju i zagranicą, w dodatku zlewa wszystkich w tej dyskusji ciepłym moczem co jest bardzo irytujące. Chętnie bym zobaczył czy przed kamerą ten PRL-owski beton też będzie taki pewny siebie.

PostNapisane: Wt lut 10, 2009 9:42 am 

Artur Krizar napisał(a):
Może by tę sprawę do jakiegoś programu społecznego typu UWAGA w TVN zgłosić? Śledząc wątek widać, że LOK ma głęboko opinie o sobie w kraju i zagranicą, w dodatku zlewa wszystkich w tej dyskusji ciepłym moczem co jest bardzo irytujące. Chętnie bym zobaczył czy przed kamerą ten PRL-owski beton też będzie taki pewny siebie.

Zgłosiłeś ? Bo ja tak + kopia tego wątku :-) (szkoda, że można ten dział czytać tylko po zalogowaniu :( )

Nie chodzi o to że nie lubię LOK, tylko chodzi o to że LOK ma nas w du***, pewnie teraz świętują sukces zawodów w Ursusie (sukcesem było
to, że Zbyszkowi jakoś się to udało, że czegoś się nauczył, a LOK, cóż ... może pomógł może nie pomógł .... ).

m.

PostNapisane: Wt lut 10, 2009 10:25 am 

Nie zgłosiłem bo sprawę znam tylko z wątku, w zawodach LOK startuję dopiero drugi sezon i po prostu za mało wiem. A gdzie zgłosiłeś i czy jest jakieś zainteresowanie?

PostNapisane: Wt lut 10, 2009 1:10 pm 

Artur Krizar napisał(a):
Nie zgłosiłem bo sprawę znam tylko z wątku, w zawodach LOK startuję dopiero drugi sezon i po prostu za mało wiem. A gdzie zgłosiłeś i czy jest jakieś zainteresowanie?

Przez ichni formularz na stronie uwagi ;-)

Słuchaj, zgłosiłem ten ważny problem dla picu :-) reakcji się nie spodziewam,
za mało medialny :-) krew sie nie leje, nikt sie nie utopił, nie biegał
z widłami po wsi itp.

;-)))

Pozdrawiam!
m.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3