Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 10:52 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 1:42 pm 

MX3 ma antenę? To jakiś kikut jest nie antena :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 4:35 pm 

i jedno i drugie pewnie w tej samej fabryce jest robione obecnie uzywam rozniez 2.4 i powiem komfort psychiczny w postaci nie pytania sie kto na jakiej czestotliwosci jezdzi jest bezcenny niestety za wszystko inne trzeba placic :) i kto chce ten placi a kto nie niech jezdzi na czym chce pozatym to jest temat o zaowdach firma HPI wyszla z propozycja duzego rabatu w celu poprawy jakosci organizowania imprez przez zmienjszenie konfliktow kwarcy bynajmniej ja to tak odbieram

Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 4:51 pm 

Ale jeśli pojawi się 20 zawodników z samochodami, 10 samolociarzy, kilku smiglaków i jeszcze do tego niech będą jakieś pokazy a wszystko to na 2,4GHz to zaczną się konflikty innego rodzaju.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 09, 2008 1:01 am 

niema idelanego srodka choc mysle ze ten wedlug swojej ceny jest niezly ale kazdy ma na ten tematswoje zdanie moze sie pojawi tyle osob co mowisz i bedzie idealnie zyczyl bym tego sobie i innym sam tezjezdze na 2.4:) trzeba byc optymista :) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2008 1:34 pm 

Aparatury N4Q 2.4 GHZ są już dostępne.
Po aktualnym kursie USD cena wyjściowa to 338 zł

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 6:49 am 

W tym tygodniu chciałbym zaplanować nagrody w klasyfikacji generalnej. :roll:
Z rankingu widać, kto ma szanse na "pudło" i najciekawsze nagrody.
Chciałbym abyście byli zadowoleni z nagród dla tego proszę zawodników z pierwszej piątki rankingu o informacje, kto jakim modelem (w jakiej klasie) planuje ścigać się w przyszłym sezonie. Nie wszyscy jeszcze przysłali aktualne umowy sponsorskie a chciałbym dobrać nagrody tak abyście mogli wykorzystać je w przyszłym sezonie. :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 14, 2008 8:52 am 

Wielkie podziękowania dla Darka Stefanowicza za przygotowanie projektów toru.
Teraz mamy problem. Zastanawiamy się który wybrać :lol: :?:
Obszar toru w tym roku będzie imponujący.

Jeśli impreza spodoba się Wam jest szansa na powtórkę już w lutym 2009. Jak dopracujemy szczegóły zaprosimy również zawodników zagranicznych. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 14, 2008 9:20 am 

obydwa fajne osobiscie bardziej mi sie podoba kreta dwojka tor :)ale ja sie dostosuje :)trzeba tylko pare zmian zrobic jak sa takie długie proste :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 14, 2008 7:29 pm 

W ramach patronatu lokalne media współpracujące z nami przy Festiwalu zapraszają modelarzy na wywiady i prezentacje poszczególnych dziedzin modelarstwa.
Zapraszam do współpracy zawodników, którzy chciałyby zaprezentować swoje modele i pasję, jaką jest modelarstwo kołowe. Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail targi@modelarskie.pl

Tytuł:
PostNapisane: So lis 15, 2008 3:07 pm 

Podaję link do listy nagród w zawodach VII eliminacja HPI LRP Challenge – losowane wśród wszystkich uczestników zawodów niezależnie od zajętych miejsc.

W ostatnich dniach dostajemy sporo zapytań wiec przypomnę również na forum zasady udziału w naszych zawodach.
Mogą w nich brać udział wszyscy użytkownicy modeli zdalnie sterowanych dowolnej marki spełniających wymogi klasy.
Wszyscy startujący w zawodach biorą również udział w losowaniu nagród rzeczowych podanych w powyższym linku.
Do udziału w imprezie zapraszamy również osoby, które nie stratowały wcześniej w naszych zawodach.

Drugie, niezależne rozdanie nagród będzie dotyczyło podsumowania rankingu zawodników, regularnie biorący udział w naszych imprezach, korzystających z modeli HPI, HB, LRP
Walczą oni o tytuły Mistrzowskie HPI LRP Challenge 2008.
Ci zawodnicy walczą o nagrody podsumowujące cały sezon 2008. Listę tych nagród opublikujemy najpóźniej do poniedziałku.

Ostatnio edytowano N lis 16, 2008 8:20 am przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 12:35 am 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
i jedno i drugie pewnie w tej samej fabryce jest robione obecnie uzywam rozniez 2.4 i powiem komfort psychiczny w postaci nie pytania sie kto na jakiej czestotliwosci jezdzi jest bezcenny niestety za wszystko inne trzeba placic :) i kto chce ten placi a kto nie niech jezdzi na czym chce pozatym to jest temat o zaowdach firma HPI wyszla z propozycja duzego rabatu w celu poprawy jakosci organizowania imprez przez zmienjszenie konfliktow kwarcy bynajmniej ja to tak odbieram

Jedno też jest pewne, że ŁJ nie pracuje w żadnej z tych fabryk więc skąd może to wiedzieć w której z nich aparatura NQ4 jest produkowana. Człowieku pisz rzeczy których jesteś pewien a nie które wyssasz z palca! :wink:
Sanwa ma swoje manufaktury zarówno w Chinach jak i Malezji czy Japonii, już nie raz i nie dwa przekonałem sie że ta sama aparatura zrobiona w fabryce w Chinach np. pod nazwą "LOL" jest na gorszych podzespołach niż ta sama ale już pod nazwą Sanwa pochodząca z Malezji czy Japonii. W praktyce wychodzą potem najdrobniejsze usterki takie jak zimne luty na płytkach, pękające wyświetlacze które już widziałem nie raz i wiele innych trywialnych usterek powstałych na skutek puknięcia aparaturą o ziemie albo stolik nawet.
- ja mam komfort psychiczny choć nie używam 2,4Ghz bo mam do wyboru 40 kanałów w syntezie
- firma HPI wyszła z propozycją rabatu - zgadzam się i pochwalam, szkoda tylko że nawet z rabatem odbiornik jakiejś nikomu nie znanej firmy NQ4 kosztuje 165zł
- wiem że to są nasze polskie realia jeśli chodzi o rabaty jednak nie mogę zrozumieć jak to jest że robiąc zakupy w ciągu roku w HPI Polska na kwotę 1700zł nie dostaję żadnego rabatu (nawet 5%) do tego są problemy z przesyłką bo firma kurierska GLS robi sobie jaja (kilka razy zdarzyło się że sam musiałem pojechać do siedziby kuriera po zamówienie bo on odmówił przyjazdu w godzinach po 15tej) a tym czasem robiąc zakupy w tej samej kwocie tyle że w "baksach" przez internet w Solt Lake dostaję już przy trzecich zakupach rabat wysokości 20% a potem przy kolejnych 25%, do tego czasem gratis np. komplet kielichów heavy-duty w ilości 4 i wszystko bez żadnych umów sponsorskich itp...
- także ŁJ jak piszesz o dużych rabatach to jest to wyłącznie twój punkt widzenia bo ja osobiście myślę żę to jest mydlenie oczu a nawet coś więcej ale to powiem Ci osobiście przy okazji...
- mam teraz dwie ulice od siebie nowy sklep HPI, rozmawiałem z właścicielem który jakoś na stanie ma apki Sanwy różne, HPI TF-3 a nie ma NQ4!
- dlaczego :wink: bo gość zna sie na rzeczy, lata też heli i nie lubi ryzyka jakim są nieznane marki.
- to samo zaczyna się tyczyć przereklamowanych moim zdaniem serw firmy SCANNER !!! Otwierałem takie serwo niedawno i z przykrością stwierdzam że zębatki to samo co znane wszystkim Towerki o reszcie nie wspomnę. Dostaję czasem na serwis modele HPI z tymi serwami na skręcie i są słabe, już o wiele lepiej wypadają chinskie Tower-pro 945 niestety!
- tor jest fajnie zaplanowany i bardziej podoba mi się 1-nka !!! a gdzie moje ulubine hopki ??? :?:
- lista nagród ciekawa choć wiem już teraz że za moje szczere aż do bólu wypowiedzi pewnie ominą mnie wszystkie nagrody - nie dbam zupełnie o to :wink:
- te finały przy takiej ilości zawodników szczególnie w drifcie to będzie prawdziwa "JAZDA BEZ TRZYMANKI" - jak wszyscy włączą swoje aparatury na tej jednej hali to żadne 2,4Ghz nie pomoże !!!
- myślę że wyjątkowo na tej imprezie organizator powienien zwrócić uwagę na te istotne sprawy jak chaos radiowy bo z tego co zauważyłem na 27Mhz to już brak wolnych przedziałów się robi.
- coś optymistycznego (27 to nie moje pasmo, staram się zwrócić tylko uwagę na wszystkich co mają FM)
- udało mi sie namówić już 3 osoby na wspólny wyjazd - wiem to jeszcze nie team jak 100-lica :wink: ale nie chciałbym żeby któreś z nas straciło model przez ten chaos :wink:
- jestem optymistą i wierzę że nic takiego się nie stanie :roll:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 9:35 am 

Do tej pory byłem wyrozumiały.
Widzę drogi Tomku, że twoim celem nie jest czerpanie przyjemności i wspólne wyścigi z innymi zawodnikami.
Wybrałeś walkę z każdym, kto ma inne zdanie od Ciebie.
Nie tylko w tym temacie i nie tylko na tym forum starasz się torpedować nasze działania.
Jeśli nie chcesz pomagać tylko podkładać nam nogę to informuje Cię nie potrzebujemy takich kolegów.
Jeśli masz męczyć siebie i nas to proponuję abyś został w domu a najlepiej zmień Team.
Po co ci te problemy i "JAZDA BEZ TRZYMANKI".
Zastanów się dobrze drogi Tomku co zrobisz zanim kolejny raz wciśniesz "Enter"

Bardzo proszę zawodników naszego teamu aby nie dolewali oliwy.
Dziś Tomek musi podjąć bardzo prostą decyzję - albo jest z nami albo przeciwko.
Nie ma sensu więcej dyskutować na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 9:37 am 

wiesz co po pierwsze prosilem cie zebys moja osobe i teamu ze stolicy omijal lukiem ty swoje po drugie mysle ze nikogo nie interesuje ile ty wydajesz w hpi i niebedziemy sie licytowac kto ile mam pomysl jak niemasz nic do wygranie to moze odpuscie sobie z kolegami zawody bedzie milsza atmosfera bo naprawde ja nie bronie hpi pewnie jak kazdy popelniaja bledy to normalna rzecz ale podkreslam jako jedni w polsce organizuja zawody i na konie jak ktos sie stara i umie jezdzic moze cos wartosciowego dostac za swoje zaangazowanie i jesli jestes takim dobrym klientem bo tyle u nich zostawiasz pieniedzy to poco psujesz reputacje PISZE DRUKOWANYMI LITERAMI DAJ SOBIE SPOKOJ Z MOJA OSOBĄ I TEAMU Z WARSZAWY JAK WIDZISZ JA NIE KOMENTUJE TWOICH POSTOW W INNYCH WATKACH I TY SOBIE DARUJ. A jak masz do mojej osoby lub teamu jakis problem to jesli sie zdecydujecie na te zawody mysle ze bedzie swietna okazja wyjasnic a teraz prosze po raz kolejny nie psuj watku

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 10:37 am 

Ale tu macie bałagan :) chyba wpadnę za zawody z moim bagusem, tylko czy starczy kanałów na 2,4GHz abym uruchomił model? :D Ślepe zaufanie technologii 2,4GHz bez dogłębnej jej znajomości może się w przypadku takiej imprezy gdzie nikt nie zapanuje nad tym co się dzieje poza torem (choćby prezentacja modeli np. latających sterowanych a jakże na 2,4GHz przez wystawców) źle skończyć dlatego może lepiej jednak zabrać awaryjnie 40MHz? Tak trzeba zrobić :)

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 1:54 pm 

- po pierwsze zwracając uwagę jako jedyny narazie na ilość nadajników zgromadzonych w jednym miejscu nikogo nie męczę i nie torpeduję niczyich działań. Zanim rozpocząłem wątek "Jazdy bez trzymanki" konsultowałem tą sprawę już z kilkoma osobami którą są wpisane już w tej chwili na listę - okazało się że są tego samego zdania !
- zgadzam się i ciesze z faktu iż kolejna osoba Przemek Morawski podziela moje zdanie w tym zakresie choć nawet sam nie brałem pod uwagę że coś jeszcze będzie działo się poza torem (wystawa modeli latających z prezentacjami i inne)
- Szanowny Panie Flisiak - jestem z wami co nie oznacza że na forum które służy do wyrażania swoich opinii i dyskusji nie mogę napisać odrobiny szczerej prawdy - w dodatku popartej faktami ! (historii z jazdami po towar do siedziby kuriera nie wyssałem z palca i Pan najlepiej o tym wie !!!)
- pozdrawiam i kończę pisanie w temacie tych finałów bo rzeczywiście nie ma co więcej dyskutować...

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona