Łukasz Jedlinski napisał(a):
i jedno i drugie pewnie w tej samej fabryce jest robione obecnie uzywam rozniez 2.4 i powiem komfort psychiczny w postaci nie pytania sie kto na jakiej czestotliwosci jezdzi jest bezcenny niestety za wszystko inne trzeba placic

i kto chce ten placi a kto nie niech jezdzi na czym chce pozatym to jest temat o zaowdach firma HPI wyszla z propozycja duzego rabatu w celu poprawy jakosci organizowania imprez przez zmienjszenie konfliktow kwarcy bynajmniej ja to tak odbieram
Jedno też jest pewne, że ŁJ nie pracuje w żadnej z tych fabryk więc skąd może to wiedzieć w której z nich aparatura NQ4 jest produkowana. Człowieku pisz rzeczy których jesteś pewien a nie które wyssasz z palca!
Sanwa ma swoje manufaktury zarówno w Chinach jak i Malezji czy Japonii, już nie raz i nie dwa przekonałem sie że ta sama aparatura zrobiona w fabryce w Chinach np. pod nazwą "LOL" jest na gorszych podzespołach niż ta sama ale już pod nazwą Sanwa pochodząca z Malezji czy Japonii. W praktyce wychodzą potem najdrobniejsze usterki takie jak zimne luty na płytkach, pękające wyświetlacze które już widziałem nie raz i wiele innych trywialnych usterek powstałych na skutek puknięcia aparaturą o ziemie albo stolik nawet.
- ja mam komfort psychiczny choć nie używam 2,4Ghz bo mam do wyboru 40 kanałów w syntezie
- firma HPI wyszła z propozycją rabatu - zgadzam się i pochwalam, szkoda tylko że nawet z rabatem odbiornik jakiejś nikomu nie znanej firmy
NQ4 kosztuje 165zł
- wiem że to są nasze polskie realia jeśli chodzi o rabaty jednak nie mogę zrozumieć jak to jest że robiąc zakupy w ciągu roku w HPI Polska na kwotę 1700zł nie dostaję żadnego rabatu (nawet 5%) do tego są problemy z przesyłką bo firma kurierska GLS robi sobie jaja (kilka razy zdarzyło się że sam musiałem pojechać do siedziby kuriera po zamówienie bo on odmówił przyjazdu w godzinach po 15tej) a tym czasem robiąc zakupy w tej samej kwocie tyle że w "baksach" przez internet w Solt Lake dostaję już przy trzecich zakupach rabat wysokości 20% a potem przy kolejnych 25%, do tego czasem gratis np. komplet kielichów heavy-duty w ilości 4 i wszystko bez żadnych umów sponsorskich itp...
- także ŁJ jak piszesz o dużych rabatach to jest to wyłącznie twój punkt widzenia bo ja osobiście myślę żę to jest mydlenie oczu a nawet coś więcej
ale to powiem Ci osobiście przy okazji...
- mam teraz dwie ulice od siebie nowy sklep HPI, rozmawiałem z właścicielem który jakoś na stanie ma apki Sanwy różne, HPI TF-3 a nie ma NQ4!
- dlaczego

bo gość zna sie na rzeczy, lata też heli i nie lubi ryzyka jakim są nieznane marki.
- to samo zaczyna się tyczyć przereklamowanych moim zdaniem
serw firmy SCANNER !!! Otwierałem takie serwo niedawno i z przykrością stwierdzam że zębatki to samo co znane wszystkim Towerki o reszcie nie wspomnę. Dostaję czasem na serwis modele HPI z tymi serwami na skręcie i są słabe, już o wiele lepiej wypadają chinskie Tower-pro 945 niestety!
- tor jest fajnie zaplanowany i bardziej podoba mi się 1-nka !!!
a gdzie moje ulubine hopki ???
- lista nagród ciekawa choć wiem już teraz że za moje szczere aż do bólu wypowiedzi pewnie ominą mnie wszystkie nagrody - nie dbam zupełnie o to
-
te finały przy takiej ilości zawodników szczególnie w drifcie to będzie prawdziwa "JAZDA BEZ TRZYMANKI" -
jak wszyscy włączą swoje aparatury na tej jednej hali to żadne 2,4Ghz nie pomoże !!!
- myślę że wyjątkowo na tej imprezie organizator powienien zwrócić uwagę na te istotne sprawy jak chaos radiowy bo z tego co zauważyłem na 27Mhz to już brak wolnych przedziałów się robi.
- coś optymistycznego (27 to nie moje pasmo, staram się zwrócić tylko uwagę na wszystkich co mają FM)
- udało mi sie namówić już 3 osoby na wspólny wyjazd - wiem to jeszcze nie team jak 100-lica

ale nie chciałbym żeby któreś z nas straciło model przez ten chaos
- jestem optymistą i wierzę że nic takiego się nie stanie