Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt sie 04, 2026 6:49 pm

Autor
PostNapisane: Pn lip 05, 2004 10:49 pm 

Witam
Kupilem terra crushera nowego.Dotarlem go.Zacząlem jezdzic.Niestety nie moge go dobrze wyregulowac.Zebym nie wieadomo jak zubozyl mieszanke to zawsze sie mocno grzeje.Jest jakis slaby na niskich obrotach.WAZNE- przy hamowaniu gasnie , nie mowiac juz o jezdzie do tylu.Poprostu tak jakby tracil moc albo moze jakies ciegna przy skrzyni mam zle ustawione? Moze ktos mial kiedys ten model i ustawial cos takiego.Aha drugi bieg tez dziwnie sie wlącza a czasem wcale i model jedzie wyjąc na pierwszym.Nie wim co jest grane.Najbardziej chodzi mi o tą skrzynie biegow.Denerwuje mnie ze nie moge jechac do tylu.
Pomóżcie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 06, 2004 9:56 pm 
tomalo

No to po kolei:

nic dziwnego ze jak ZUBOZASZ mieszanke to sie grzeje... zeby sie nie grzal trzeba WZBOGACIC mieszanke... Uboga miesznka = mniejpaliwa = mniej oleju = slabe smarowanie = przegrzewanie silnika = klopoty... Jak przy ubogiej mieszance jest slaby i gasnie to prawie Ci sie zaciera...
wroc do ustawien fabrycznych - wkrec srubke skladu mieszanki do oporu (DELIKATNIE) i wykrec o 3 pelne obroty.... gdziej w tych okolicach potem bedzie wlasciwe ustawienie...

wyreguluj srubka wolnych obrotow (ta mala czarna na sprezynce) zeby Ci nie gasl jak dasz hamulec.

jak nie kombinowales z ciegnami to fabrycznie powinny byc dobrze ustawione, ale kto wie...

ciegna przy skrzyni tez mozes miec zle ustawione ale z tym to juz wiecej zabawy

moment wlaczenia drugiego biegu regulujesz taka mala srubka - na skrzyni jest taka mala gumowa zatyczka i pod nia jest zebatka i taka mala srubka - musisz tak ustawic zebatke zeby srubka byla w otworze - potrzebny bedzie maly imbus 1.5 mm - tez fabryczne ustawienia powinny byc ok.

jak masz zle wyregulowane hamulce to nie bedzie CI dzialal wsteczny... - zeby zadzialal wsteczny hamulec musi dzialac poprawnie i byc wyregulowany

powodzenia :)

Ostatnio edytowano Cz lip 08, 2004 1:48 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lip 08, 2004 8:33 am 

Dziękuje Tomalo za pomoc. To co napisałes dało mi inspiracje aby wszystko dokładnie przejrzeć. No i znalazłem.Okazało sie że fabrycznie między okładzinami sprzęgła a koszyczkiem byly 2 podkładki zamiast jednej i to wszystko skecone spowodowało ze koszyczek sie nie obracal wiec sprzeglo nie dzialalo.Wszystko pracowało na sztywno.Teraz juz nareszcie moge sie cieszyć modelem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 08, 2004 1:47 pm 
tomalo

Nie ma sprawy, polcam sie na przyszlosc :)

Skoro wszystko gra to milej jazdy zycze...