Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 12, 2026 11:45 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 12:18 pm 

redin napisał(a):
tzn odpaliłem model ztym szarpakiem
do tyłu czyli ? ;>
kołem zamachowym moge ją nawinąć na spokojnie :P
tylko cięzko idzie;/

no one way ma to do siebie, że w jedną stronę sie klinuje, a w drugą kręci swobodnie
ale jeśli coś jest nie tak, to może i w drugą się coś klinuje, wystarczy na tyle lekko, ze sprężyna nie ma siły zwinąć sznurka. Dopiero jak kręcisz wałem to się zwija

nie wiem, tak strzelam w ciemno ... skoro reszta jest w porządku

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 3:33 pm 

miałem identyczna sytuację... u mnei winny był pęknięty bęben szarpanki. niby składałem i działał ok, ale w chwili pierwszego szarpnięcia peknięcie się rozszerzało i wpadła w nie sznurek - powodwało to znacze zgrubienie i zablokowanie szarpaka. Po prozebraniu działał znów ok aż do pierwszego szarpnięcia, bo znów zalaził sznurek w pęknięty bęben. Obejrzyj dokładnie czy nigdzie nie jest pękniety (wewnątrz)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 7:11 pm 

Wojtek Sadowski napisał(a):
miałem identyczna sytuację... u mnei winny był pęknięty bęben szarpanki. niby składałem i działał ok, ale w chwili pierwszego szarpnięcia peknięcie się rozszerzało i wpadła w nie sznurek - powodwało to znacze zgrubienie i zablokowanie szarpaka. Po prozebraniu działał znów ok aż do pierwszego szarpnięcia, bo znów zalaził sznurek w pęknięty bęben. Obejrzyj dokładnie czy nigdzie nie jest pękniety (wewnątrz)

No własnie nad tym sie zastanawiałem, dobrze Wojtek piszesz. Miałem tą samą sytuacje i na moje nieszczęscie na zawodach :? Silnik miał bdb kompresje, był po ok 2 Litrach dopiero i wyciągałem czasem sznurek do konca.. to spowodowało ze pękł bęben i sznurek sie klinował. Polecam zgłosic sie do kogos kto ma rokarke, wytoczyc kawałek bębna z ALU i na nity przymocowac, to tej częsci z szesciokątem i miejscem na spręzyne, ja tak miałem zrobione.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 10:43 pm 

jednak to wina one away ;/ chodzi cięzko w obie strony ;/
jak to zrobic? ;/
odkreciłem tylnią scianke zobaczyłem tłok i szybko skreciłem bo boje sie ze cos popsuje ;/

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 11:00 pm 

Widocznie sie popsuł, zobacz czy tulejki są równo czy powpadały do srodka.. ? Nabank sie zapiaszczyło.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 11:31 pm 

odkreciłem oneaway i odkrecony chodzi leciutko ;/

edit:
to wina one way ;/
łożysko sie ładnie kreci przez pierwsze 3 obroty po wsadzeniu sruby
potem dostaje opór i tak cały czas... wyciągam tą tak jakby srube wsadzam obróci sie z 3 razy i opór

Ostatnio edytowano Wt lut 13, 2007 12:20 am przez redin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 12:19 am 

Wyczysc go w benzynie ekstrakcyjnej lub denaturacie, poprzepłukuj i jesli zapadki sie nie pogieły powinien działac. Niemozliwe ze po tak krótkim czasie szlag go trafił..

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 12:21 am 

prosze Cie napisz na gg 9122929

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 23, 2007 8:34 pm 

Mam podobny problem, kupiłem ostatnio mój pierwszy model-Carson Double-T.Dzisiaj przyszedł poczta po 15.00.Naładowałem grzałkę (2 godziny),
napełniłem zbiornik, włożyłem grzałkę do świecy poczekałem ~20 sekund, szarpnełem kilka/kilkadziesiąt razy szarpankę, silnik nie chciał odpalać.Jest już dotarty, jak twierdzi poprzedni właściciel ponieważ model używany, i silnik chyba też wyregulowany, poprzedni właściciel twierdzi że mu odpalał model za 1-2 szarpnięciem.Probowałem dalej, i nagle chyba za mocno pociągnełem, szarpanka jak by sie poluzowała, ponieważ już nie skręca się/wraca.Rozkręciłem szarpankę, w środku od strony silnika wychodzi jak by kawałek rurki(?) srebrnej, a na niej prostokątna czarna nakłada sześciokątna, z drugiej strony ta która sie wyjeła, czyli ta plastikowa, gdzie jest sznurek, nakręciłem sznurek do końca.Skręciłem szarpankę, ciągnie normalnie, ale nie skręca się :cry: , można ją dokręcić kołem zamachowym, ale jest ciężko, i nie widzę w tym żadnego sensu.Proszę o odpowiedź, czy jest jakaś możliwość naprawy, bez wymiany szarpanki?Wydałem swoje ostatnie pieniądze na ten model, i do końca tego miesiąca na pewno nie będę miał pieniędzy na nową szarpankę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 23, 2007 8:41 pm 

najpierw sie konsultuj z innymi.... wogole cos czuje ze za dlugo to ten model nie pozyje... kolega driver mocowal sie z nim bo nalozyl grzalke, potem zdjal i chcial odpalic model. coz, a za szarpanke nie mozna ciagnac do konca, trzeba wykonywac krotkie, energiczne ruchy. a co do zepsucia szarpanki to niewiem czym jest to spowodowane ani jak to naprawic bo nigdy sie w jej rozkrecanie nie bawilem

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 23, 2007 9:40 pm 

jak nie zwija się to poszła sprężyna - szarpak do wymiany, chybaże ma ktoś sprężynę samą odsprzedać.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 23, 2007 10:04 pm 

Jednak jest sprężyna, ułamał sie po prostu kawałek na tym "zaczepie" od strony sznurka, jakiś 1 cm na oko.Ale już naprawione, działa, trochę słabiej sie zwija, ale zwija.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2