Mam podobny problem, kupiłem ostatnio mój pierwszy model-Carson Double-T.Dzisiaj przyszedł poczta po 15.00.Naładowałem grzałkę (2 godziny),
napełniłem zbiornik, włożyłem grzałkę do świecy poczekałem ~20 sekund, szarpnełem kilka/kilkadziesiąt razy szarpankę, silnik nie chciał odpalać.Jest już dotarty, jak twierdzi poprzedni właściciel ponieważ model używany, i silnik chyba też wyregulowany, poprzedni właściciel twierdzi że mu odpalał model za 1-2 szarpnięciem.Probowałem dalej, i nagle chyba za mocno pociągnełem, szarpanka jak by sie poluzowała, ponieważ już nie skręca się/wraca.Rozkręciłem szarpankę, w środku od strony silnika wychodzi jak by kawałek rurki(?) srebrnej, a na niej prostokątna czarna nakłada sześciokątna, z drugiej strony ta która sie wyjeła, czyli ta plastikowa, gdzie jest sznurek, nakręciłem sznurek do końca.Skręciłem szarpankę, ciągnie normalnie, ale nie skręca się

, można ją dokręcić kołem zamachowym, ale jest ciężko, i nie widzę w tym żadnego sensu.Proszę o odpowiedź, czy jest jakaś możliwość naprawy, bez wymiany szarpanki?Wydałem swoje ostatnie pieniądze na ten model, i do końca tego miesiąca na pewno nie będę miał pieniędzy na nową szarpankę.