Syncro napisał(a):
Witam,
Jak w temacie - chodzi mi o porównanie tych dwóch modeli.
Mam niedługo kupowac torówke i już mam mętlik w głowie.
Losi jest na Defenie RTR za 1100zł, a HB widziałem RTR na rcmart za 270$, czyli niecałe 1000zł razem z przesyłką. Myślę, że te podwozia oferują podobne własności, a wciąż nie wiem na które się zdecydować. Dlatego chcę spytać co Wy o nich sądzicie i co byście wybrali.
pozdr.
Trudno mi wypowiadać się temat różnic, bo Losi nie widziałem na oczy
Niemniej napisze parę słów na temat naszego Cyclona.
1. Podstawowa różnica w stosunku do innych ofert polega na tym, że cała rodzina modeli Cyclone to ta sam współczesna konstrukcja i myśl techniczna. Zmodyfikowana o doświadczenia praktyczne zawodników i konstruktorów zebrane w czasie ostatnich 3 lat
Główne różnice cenowe wiążą się z zastosowanymi materiałami.
2. Do zabawy, driftu czy startu np. w kalsie 540 lub Stock nie ma sensu kupować najdroższych wersji. Natomiast dzięki tak rozbudowanej ilości i wersji tych samych części zawsze możesz tuningować go w górę o te elementy, które akurat potrzebujesz.
3. Droższe wytrzymalsze wersje Cyclone potrzebne są w kasach Spec lub Modyfied, w których moce silników są ogromne a powstające przeciążenia powodowałyby natychmiastowe zużycie części w podstawowej wersji modelu.
4. Najważniejszym i niepowtarzalnym plusem jest fakt, że wszystko do siebie pasuje włącznie z opcjonalnym tuningiem EDIT.
5. To, co już wielokrotnie poważaliśmy to fakt, że masz dostępny pełen serwis w Polsce. Jest to nieodzowny element komfortu zawodnika dzięki możliwości szybkiej naprawy w razie kłopotów.
6. Jeśli zamierzasz startować w zawodach możesz zgłosić się do Teamu i liczyć na wparcie zarówno ze strony doświadczonych zawodników jak i naszej firmy.
7. Do tego dochodzi jeszcze cały temat związany z osprzętem LRP, który jakościowo jest również liderem na światowym poziomie.
Wybór należy do ciebie.
Natomiast warto pamiętać o podstawowej rzeczy, że różnica w cenie modelu 100 czy nawet 300 zł nie stanowi o sukcesie i zadowoleniu przyszłego użytkownika.
To dopiero pierwszy wydatek w stosunku do twoich potrzeb w czasie całego sezonu sportowego.
Link do sklepu