Jacek Polaczek napisał(a):
Skoro tak twierdzisz, to na pewno tak jest

Aż mi teraz żal chłopaków, że za "drobne pomyłki" w dziale SPRZEDAM, przez miesiąc nic sobie nie napiszą

.
No ale cóż... Jak sam napisałeś: PRAWO JEST PRAWO.
Pozdrawiam
Jacek
Widzisz Jacku - i to jest polskie myślenie - wprowadzamy prawo - jest ono nieskuteczne - wprwadzamy surowsze - a potem go i tak nie egzekwujemy, no bo "przewinienie było niewspółmiernie małe do kary"... trzeba się zdecydować - albo robimy wolną amerykankę i zero kar, albo robimy kary i egzekwujemy je. bez przesady - od miesiąca niepisania na forum nikt jeszcze nie umarł...
Jakub Franek napisał(a):
Ale za rozmowe z innym uzytkownikiem nie daje sie bana:?:
Co jezeli ktos sie zmowi z kims i ten bedzie pytal co 3 dni czy aktualne?
rozumiem, że jako aktywny użytkownik forum "Sprzedam" ale i zawodnik "ceniący smak zwycięstwa FAIR PLAY" rozważasz jedynie taką możliwość czysto teoretycznie?
Odpowiem również teoretycznie: po pierwsze - to wymaga zaangażowania dwóch osób - więc jest to już jakies utrudnienie, po drugie - obaj tacy osobnicy dostaną ostrzeżenie - jeśli to nie poskutkuje - zgadnij co ich czeka? "Ban na amen" - bo to już nie jest niedopatrzenie, tylko celowe działanie...
Bonawentura napisał(a):
Jeżeli nikt nie odpowie na ogłoszenie, można wiadomość usunąć i napisać ją po raz kolejny. Znów jesteś na "wierzchu"!
I jak takiemu doć bana?
Automatyczne usuwanie po 30 dniach (przykładowo) jest godne rozważenia.
Rozwiązanie, które może temu zapobiec to uniemiżliwienie użytkownikom tego forum edytowania własnych postów - a więc również ich usuwania. Nie jest to wcale takie nie na miejscu - w końcu są to oferty handlowe, więc dobrze byłoby, aby po złożeniu ich nie było możliwości ich zmiany/wycofywania się z nich. Modyfikacje oferty itp. dopisywałoby się w kolejnych postach (oczywiście, z zachowaniem 7-dniowego odstępu).
Oprócz teto można też rozważyć - nie wiem czy jest do zrealizowania taka funkcjonalność - aby na forum "Sprzedam" (a może i na pozostałych forach - to zapobiegłoby floodingowi) zablokowć możliwość dopisania użytkownikowi posta w danym wątku w okresie krótszym niż 7 dni od ostatniego postu tego użytkownika w danym temacie, o ile jest to ostatni post w danym wątku - czyli jeśli nikt inny nie wypowiedział się po nim w danym wątku (nie wiem czy napisałem to dość jasno?

) - dzięki temu uniknęlibyśmy banowania ludzi, których lubimy lub przynajmniej - nic do nich nie mamy (no i - tu odrobina prywaty - zaoszczędziłoby pracy adminom i moderatorom...)