_bollo_ napisał(a):
Witam! poruszyles gorący temat. Wiem ze wielu z Was moge sie narazic, bo ogolnie polska młodziez ma wpojony wstret do sluzb mundurowych, w sumie sam nie wiem skad sie to wzieło, sam stary nie jestem

. Policja to policja, gdybyś Ty jechał, tez nie zatrzymałbyś sie na wezwanie? Wątpie ze uzyli broni tylko w tym celu co piszesz, policjant to nie maszyna do zabijania, jak przedstawiaja to w niektórych filmach, nikt z nich nie jest psycholem, zeby wyciagac bron i od razu celowac w skron, ba podejzewam ze 90% policjantów wyciaga bron jedynie na strzelnicy i to w calej swojej karierze. Uwazam ze pierwsze strzały na pewno były ostrzegawcze. Wiem ze budzi to kontrowersje, w sumie zabili niewinnego człowieka, jednak karanie ich byloby tylko brnieciem w slepa uliczke, nie uwazasz ze w obecnym czasie policja cieszy sie juz malym szacunkiem? Pamietasz akcje w Magdalence? Co by bylo gdyby przestepcy uzmysłowili sobie ze moga bezkarnie strzelac, czy nawet straszyc policje, wiedzac ze funkcjonariusz (sorry za glupie slowo, nie moge przypomniec sobie jakiegos sensowego synonimu) nie bedzie sie wazyl do niego celowac, a co dopiero strzelac (bo przeciez zaezy mu na pracy/wolnosci etc)... Nikt nie musi sie ze mna zgadzać... Jednak mimo wzszystko uwazam ze sedzia postapił sluszne, pozdrawiam!
powiem ci tak ze jak by mnie ktos probowall zatrzymac tak jak ich to tez bym sie nie zatrzymal a wrecz przeciwnie bym sp...... gdzie pieprz rosnie albo bym taranowal !!
bo powiedz mi z kad mialbym pewnosc ze to policja??skoro sie nie legitymuje?? ze to nie naprzyklad jakis swir typu ABS(absolutny brak szyji) ktoremu sie naraziles na poprzednim skrzyzowaniu ruszajac szybciej od niego??
drugie --- masz tacje oni wyciagaja te pukawki tylko na strzelnicy i faktycznie nie maja pojecia jak jej urzyc w akcji a raczej maja ale glupieja i dlatego chocby powinni siedziec!! bo mogli tak oddac strzaly by zatrzymac pojazd i ich reccznie obezwladnic bylo ich duzo wiecej!!!
a kolejna sprawa naprawde wiem co mowie 90% tych ludzi co pracuje w policji to cwierc inteligenci ktorzy maja niskie mniemanie o sobie i mundurem ktory nadaje pozorna wladze podnosza sobie swoje Ego!!(wiem bo mam z nimi do czynienia w pierwszych 3-4 zdaniach czuc to od nich)to jest chore ze tacy ludzie trafiaja do tak odpowiedzialnej pracy
Na szczescie od niedawna wprowadzono troche wieksza selekcje psycho-fizyczna podczas poborow, ale znajac nasze realja to i tak nic nie zmieni
zdaje sobie sprawe ze moj poglad na te sprawe jest dosc radykalny ale coz mamy jak narazie,narazie bo niewiadomo jak dlugo jeszcze sie demokracja u nas utrzyma patrzac na ul.Wiejska, mozliwosc mowic to co myslimy:P
pozdro