Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 5:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 23, 2006 8:39 am 

Janusz Potepa napisał(a):
Cytuj:
przepraszam, że nastąpiłem Januszowi Potępie na odcisk, bo Łukasz z pewnością ma szanse na start jako reprezentan Polski w MŚ,

Jacku, nie ma za co przepraszać :D ja w tej materii nie mam odcisków. Jeżeli z Łukaszem będziemy gotowi sportowo i organizacyjnie na starty w europie, to wystartujemy w jakiej klasie zechcemy i chodźby jako członkowie mało znanego, ale miłego fińskiego czy czeskiego klubu RC. A na razie czas zacząć sezon i nie wiem na jakich silnikach mamy się uczyć jeździć! Co mnie obdchodzi jakaś tam efra :wink: jak w murowanej nie ma sie z kim pościgać /i tu podkreśle - pościgać a nie powygrywać/

MP - Piotrek Błazucki - Warszawa
2 miejsce - Mateusz Studżizba - Murowana :lol: nie ma sie z kim scigac :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 23, 2006 9:16 am 
Administrator forum

Michale, jak widzisz są pytanaia na które trzeba udzielić jasnej i rzeczowej odpowiedzi. Nie można klienta odsyłać do lejktury czegoś mówiąc że może cos się tam znajdzie :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt lis 24, 2006 10:46 am 

Jacek Ochociński napisał(a):
Wielki sukces naszego reprezentanta na dorocznym spotkaniu Efra - mamy na MŚ w klasach elektrycznych buggy po 2 (DWA!!) miejsca, i ZERO miejsc na ME w klasie IC-8T
OGROMNE GRATULACJE - w tak konkurencyjnych klasach, jakimi są ET-2WD i ET-4WD mamy wreszcie swoich przedstawicieli.
Zdecydowanie niepotrzebne byłoby startowanie w IC-8T - to nie jest klasa w naszym kraju tak popularna, jak elektryczne klasy buggy 1:10, w których udało się wreszcie - dzięki importowi chińszczyzny hobao uzyskać wymagane 5 osób do rozegrania finału.
Jeszcze raz HIP HIP HURA!
Szczegóły - jak zwykle - na www.efra.se

To musi byc zasluga Piotrka Blazuckiego ktory zapewne nie od dzis jezdzi i skutecznie startuje w klasach elektrycznych. Zamiast sie cieszyc z tego sukcesu to jak zwykle piasek w oczy. Polak potrafi ;)

Jestem przekonany ze na arenie zawodowej bardziej znane jest nazwisko Blazucki w klasie elektrycznej niz Pan Ochocinski w klasie spalinowej. Jak naz widza tak nas pisza, w IC8T najwyrazniej nas nie widza, skoro przydzielili tam niezbyt wysoka liczbe (zero) ;)

PS. Zgadzam sie z tym ze nasze przepisy klas elektrycznych sa obecnie niejasne , dotyczy to rankingu i silnikow. Ale juz sie do tego przyzwyczailem, co nie znaczy ze mi sie to podoba ;) Moze to jest jeden z powodow dla ktorych buggy elektryczne tak podupadly. Ilez mozna sie prosic, a pozniej zaplaca za wszystko i tak organizatorzy jak im przyjedzie 3 zawodnikow na krzyz.

Sam mam nie lada dylemat czym startowac na asfalcie w lecie, i co z tego ze bardzo bym chcial skoro na 540 nie mam przelozenia, spec to porazka na 1 silniku, a open za wysokie progi. Zle jest, a zanosi sie na koniec z zawodami asfaltowymi w przypadku 5 celek (nie dam sie robic w bambuko przez paru kolesi z efry ktorzy chca nabic kase), pozostaje nikla nadzieja ze dzieki inicjatywie P.Blazuckiego i A.Karpinskigo ta krzywda nie dotknie modeli terenowych i bedzie mozna na zawody pojezdzic w lecie.

PostNapisane: Pt lis 24, 2006 10:55 am 

Maciej Pierzchała napisał(a):
Jestem przekonany ze na arenie zawodowej bardziej znane jest nazwisko Blazucki w klasie elektrycznej niz Pan Ochocinski w klasie spalinowej. Jak naz widza tak nas pisza, w IC8T najwyrazniej nas nie widza, skoro przydzielili tam niezbyt wysoka liczbe (zero) ;)

W ogóle nie rozumiesz o co chodzi. Nie chodzi tu o kwestie personalne. Chodzi o popularność danej klasy w Polsce a co się z tym wiąże liczbę zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 11:04 am 

A moze to Ty nie rozumiesz ze na arenie miedzynarodowej mozemy byc bardziej znani w klasach elektrycznych niz spalinowych. W kraju moze byc inaczej ale co ma piernik do wiatraka? A nawet gdyby to byl piernikowy wiatrak, czy to zle ze wykorzystano mozliwosc zwiekszenia miejsc elektrycznych? A moze trzeba bylo blagac na kolanach zeby sobie w tylek wsadzili te sloty elektryczne i wymienili je na IC8T, bo u nas sila ich jezdzi .. ale tylko w kraju. Ja tu widze coraz wieksze opary absurdu ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 11:13 am 
Administrator forum

Maciej,

Zastanów się nad tym co piszesz. W klasach buggy elektrycznych na zawodach nie było Was nawet na tylu żeby dwie pełne grupy zrobić w 2 i 4 WD. W bausach spalinowych tych grup bywało i 3 i 4 pełne.

Co chcesz rozwijać? Klasę która umarła czy ta która się bardzo dynamicznie rozija? Co będzie dla modelarstwa lepsze: wysłanie 2 ludzi na elektryczne bagusy (gdzie wygrywają bo w danych klasach nie ma ŻADNEJ konkurencji) czy wysłac 2 ludzi z klasy spalinowych bakusów gdzie żeby wygrać trzeba sie sporo napocić?

O jakich oparach absudru piszesz? Absurdem jest wysłanie kogokolwiek na zjazd EFRA nie informując przy tym nikogo. A na zjeździe załatwiono poprostu prywatę. Lubie Piotrka i cenię go jako zawodnika i kolegę - ale niestety nie zadbał w należyty sposób o innych tylko o siebie. Klasa w tym roku nie rozinie się w sposób umożliwiający przeciwstawienie się Piotrkowi i wiadomo co sie stanie. Nawet nie będzie się musiał wysilać żeby udowodnić że jest w kraju najlepszy. Ale czy przy braku konkurencji (brak jeżdżacych zawodników) to jest jakiś straszny wyczyn?

I w tym widzę absurd.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 11:29 am 

Marku, mysle ze z sukcesu robicie skandal. Dla mnie to sukces ze udalo sie wywalczyc dodatkowe miejsce. Natomiast jesli mielismy miejsce w IC-8T dotychczas, i teraz je stracilismy, to wtedy przyznam Ci racje. Natomiast jesli go nie bylo, to nie ma sensu przeklinac na Piotrka ze nie stanal na rzesach.
Nie rozumiem czemu obwiniacie Piotrka za to ze nie udalo mu sie wywalczyc nawet 1 miejsca w IC-8T. Mam pytanie : a bbylo takie wczesniej?

PS. A co do braku konkurencji, to wice-mistrz Polski buggy z roku 2005 zdobyl mistrza spalin 2006 i jakos nie widzialem zeby sie poza 1 osoba specjalnie przy tym napocil ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 11:34 am 
Administrator forum

Maciej,

Masz rację. Chwała Piotrkowi za to co zrobił. Nikt nie robi z tego skandalu. Sakndalem jest to że jeżeli mozna było wywalczyć miejsca w klasach spalinowych to dlaczego ego nie uczyniono? Czy trzeba czekać kolejny rok i przedstawiciel klasy w której jeździ będzie musiał na zjazd EFRA jechać żeby miejsca wywalczyć w danej klasie?

Chyba nie o o chodzi.

Ostatnio edytowano Pt lis 24, 2006 11:54 am przez Marek Kusiakiewicz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 11:46 am 

A skad wiesz ze mozna bylo wywalczyc Marku?
Wiesz cos czy to tylko naturalne rozgoryczenie i niedosyt?

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 12:17 pm 

Maciej Pierzchała napisał(a):
A skad wiesz ze mozna bylo wywalczyc Marku?
Wiesz cos czy to tylko naturalne rozgoryczenie i niedosyt?

Skoro Piotrek się nie wypowiada to sprawa jest nie jasna...dziwny zbieg okoliczności ,że sprawa dotyczy klas w których sam jeżdzi.
a Co z zawodnikami z klas 1:10 On-road.W Pradze pokazali ,że mogą walczyć.
A klasy elektryczne Off-road i tak Mc F....rozjeżdzi...
PS.Maciek jak długie masz doświadczenie modelarskie,że możesz powiedzieć Łukaszowi Kowalczykowi czy Norbertowi Omelańczukowi czy innym,że są słabi,bo to wynika z tego co piszesz(Twoim idolem jest Piotrek,ale są inni ...)
Napisz jeśli wiesz jak została wybrana delegacja na EFRĘ,bo to też jest zagatka.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 12:43 pm 

Oj teraz sie zaczna spekulacje i wyjdzie na to ze uknuta zostala intryga na pohybel spaliniakom, ech panowie Wy sie sami nakrecacie ;)

PS. Zle mnie zrozumiales. Napisalem tylko ze kierowcy modeli elektrycznych buggy, pomimo mniejszej konkurencji, wcale nie sa tacy zli - i podalem przyklad. To co mi zarzucasz to nadinterpretacja Leszku.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 12:58 pm 
Witam Wyjaśniam Piotr nie musi pisać na tym Forum ponieważ niema czasu tak mi wyjaśniła Pani Anna Błazucka kóra została zaproszona razem z synem do Brukseli.
Jest kilka obradujących komisji jednocześnie i to był wybór Piotra że cały dzień brał udział w pracach komisji w której czuł się najlepiej.Mogę tylko dodać że informacja o wyjeżdzie zapadła w ciągu kilku godzin nie było żadnych wytycznych było jedno uzgodnienie że reprezentują oficjalnie Polskę .Tam mieli się zapoznać z pracą w EFRZE w czasie tych spotkań.Do powiedzenia mają tylko obecni przedstawiciele w Komisji.

Koledzy niektórzy z Was mają nadmiar czasu i chyba chcą zaistnieć na tym Forum.Jeżeli tak mocno interesujecie tym co postanawia EFRA to czemu nie zgłosiliście chęci pojechania na to spotkanie do Brukseli.Szczytem mądrości są posty Pana J.....z Łodzi.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 1:02 pm 

I wychodzi na to , że LOK , czyli wiodąca organizacja znowu dała ciała , czyli d ... Chyba , że Piotrek B. pojechał tam za własne pieniądze i we własnym interesie i załatwił to , po co pojechał . Podobno CKM ma się odbyć 12 XII , ale nasi przedstawiciele jeszcze nie dostali zaproszeń . Żeby nie było tak , że 13 XII dowiedzą się , że właśnie wczoraj się odbyło tajne posiedzenie CKM .

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 1:09 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Wyjaśniam Piotr nie musi pisać na tym Forum ponieważ niema czasu tak mi wyjaśniła Pani Anna Błazucka kóra została zaproszona razem z synem do Brukseli.
Jest kilka obradujących komisji jednocześnie i to był wybór Piotra że cały dzień brał udział w pracach komisji w której czuł się najlepiej.Mogę tylko dodać że informacja o wyjeżdzie zapadła w ciągu kilku godzin nie było żadnych wytycznych było jedno uzgodnienie że reprezentują oficjalnie Polskę .Tam mieli się zapoznać z pracą w EFRZE w czasie tych spotkań.Do powiedzenia mają tylko obecni przedstawiciele w Komisji.

Koledzy niektórzy z Was mają nadmiar czasu i chyba chcą zaistnieć na tym Forum.Jeżeli tak mocno interesujecie tym co postanawia EFRA to czemu nie zgłosiliście chęci pojechania na to spotkanie do Brukseli.Szczytem mądrości są posty Pana J.....z Łodzi.

Mialem sie nie wypowiadać , ale już nie mogę.
Czyli ,,Nasza,, delegacja, wyslana z partyzanta w ostatniej chwili pojechala zalatwić miejsca w jednej klasie bo cyt:,,...w której czul się najlepiej,,.
Czy byl inny cel tej wizyty?
Pogratulować, nie mam nic innego do dodania. Ale jest jeszcze jedna kwestia, czy delegacja zostala wyslana na swój koszt ? Bo jeżeli tak to nie powinniśmy mieć do nikogo pretensji, pojechali zalatwić sobie miejsca, ponieśli koszty- ale dla siebie.
Czy oficjalnie już zostala wybrana soba do kontaktów z EFRA? Jeżeli tak to chyba nieoficjalnie bo ja na żadnych wyborach nie bylem.
Jestem już bliski ,,zlożenia mandatu zaufania,, jakim obdarzyli mnie koledzy do pracy w sekcji, jeszcze jeden niekontrolowany ruch i podziękuję.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 1:36 pm 

Jesli prawda jest to co pisze Pan Jacek Ochocinski, to faktycznie szkoda ze przeoczona zostala klasa IC-8T. I przepraszam za wszystkie glupoty jakie wypisalem, myslalem ze nas po prostu nie dopuscili. Mam nadzieje ze sprawe uda sie odkrecic. Jesli nie, to zostaje lekcja na przyszlosc.
PS. Czy ktos wczesniej ten temat poruszal czy to tylko Polak madry po szkodzie? Na pewno po takiej zadymie nasi nastepnym razem postaraja sie bardziej..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona