Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 3:23 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So wrz 30, 2006 7:30 pm 

Nie wiem, ale u mnie w silniku S-25 taki sam objaw miałem gdy zbyt mało wykręcona była śruba od niskich obrotów. Wykręcałem po trochu a dławienie się powoli ustępowało aż wreszcie znikło i w tym momencie skończyłem regulację.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 04, 2006 9:08 pm 

Witam!
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady, na razie nie udało mi się zwalczyć opisanych objawów :( . Zastanawiam się jeszcze nad tym, że ostatnio zmieniłem serwo na gazie, a później aparaturę. Czy możliwe jest, że w tej nowej konfiguracji serwo zbyt mocno otwiera przepustnicę? WIem, że to głupie, ale chwytam się wszystkiego jak tonący brzytwy.

Zastanawia mnie też ta teoria o wyparowanym nitrometanie - możliwe to? Paliwo posiadam od około marca. Czy jest już stare? Kilkanaście dni wcześniej było z nim OK, możliwe, że w tym czasie nastąpił "punk przegięcia" jeśli chodzi o czas jego składowania?

EDIT:

Dziś po bitej godzinie walki udało mi się zrobić tak, że silnik w zasadzie nie gaśnie, ale:
- jak pracuje z kołami w powietrzu i raz po raz go przygazuje osiąga temp około 125 stopni C
- po krótkiej jeździe termometr pokazał mi 167 stopni, więc od razu zgasiłem silnik
- próbowałem lekko, naprawdę lekko odkręcać te śrubki - ekekt silnik gaśnie po dadaniu gazu...
Co to może być, silnik na złom, czy uda się znaleźć przyczynę którą będzie można jednak wyeliminować...

i Mercedes W114, ale 1:1, Yamaha TDM 900
Kto umiera bogatszy, ten wygrywa.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 24, 2006 11:24 am 

Witam ponownie!
Po róznych zabiegach i regulacjach udało się w miarę dobrze silnik wyregulować. Temp. około 125 stopni, w czasie jazdy praktycznie silnik nie gaśnie i płynnie wchodzi na obroty - już się cieszyłem... a tu nagle pojawił się inny problem i zupełnie nie mam pojęcia co dalej. W ciągu około 10 minut jazdy przepaliły się 3 świece. Jedna R4 i dwie R3. Co może być powodem takiej sytacji? Temperatura silnika była raczej w normie, jazda bez szaleństw. Jeździł, jeździł, nagle gasł. Przy próbie ponownego uruchomienia grzałka wykazywała na przerwę w obwodzie świecy. Zmiana świecy, chwila jazdy i znów to samo...
Gdzie ewentualnie szukać przyczyny? Zmienić świece? Na jakie?

i Mercedes W114, ale 1:1, Yamaha TDM 900
Kto umiera bogatszy, ten wygrywa.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 24, 2006 11:57 am 

bo za cieple swiece dales.... wkrec A5... te co miales to byly by dobre juz jak sie znacznie zimniej zrobi...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2