Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 10:32 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 26, 2006 9:30 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Najbliżej ma Arek Flejszer i koledzy z Płocka (o ile się nie mylę) - 175 km - Warszawa 210 km, Łódź - 270 km, o "zagłebiach" modelarstwa z południa nie wspominam, bo ciarki przechodzą na samą myśl.

Jacku kolegów z Płocka jest tylko jeden czyli ja. Dałem w łapę komu trzeba to wreszcie mam blisko. Skrótami to wyjdzie nawet i 140 km ;)

Pozdrawiam,

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 26, 2006 10:02 pm 

Jestem za podziałem na sobotę inne klasy i na niedzielę inne. To mój wybór czy chcę spać w danym mieście, nabijać kasę właścicielom hoteli.
Ktoś jak się czuje zmęczony po zawodach to sobie odpocznie jego wybór, mnie w to nie wciągajcie. Na porządne zawody do Pragi lub Brna jedzie się na niedzielę, to że w sobotę można potrenować i się przygotować to inna sprawa i mój wybór ale nie wszyscy musza tak chcieć.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 12:13 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):
Tak, ale tego tysiąca zawodników nigdy nie znajdziesz bo coraz mniej ludzi będzie mogło sobie pozwolić na udział w 2-3 dniowych imprezach.

3-dniowe imprezy? nie przesadzasz? możesz mi przypomnieć gdzie takie zawody się odbywają?

Cytuj:
Nikt Ci nie broni przyjechać dzień wcześniej, wyspać się i pojechać dzień później.

czy jak przyjadę "dzień wcześniej" i "wyśpię się" to nie będę płacił za nocleg???? no chyba, że masz na myśli spanie w samochodzie lub namiocie - ale w takim przypadku nawet za tydzień pobytu nic nie zapłacę - upada więc teza o kosztowności dwudniowych zawodów :lol:

moim zdaniem koszt jest taki sam - a skoro jest on taki sam, to liczy się drugi parametr - ile pojeżdżę sobie za te same pieniądze wydane na podróż i pobyt. może jestem jakiś nienormalny, ale wolę jeździć WIĘCEJ niż mniej... dwa dni zawodów = więcej jazdy - dla mnie to oczywiste. ponadto jest też coś takiego jak ATMOSFERA zawodów dwudniowych...

ja wolę przyjechać rano w sobotę (wiąże się to ze wstaniem o 3 - 4 rano, ale pozwala zaoszczędzić trochę kasy), jeździć przez cały dzień w tęże sobotę, wieczorem w sobotę spotkać się czy to w hotelu, czy to przy grillu/w pizzerii z ludźmi, z którymi przez cały dzień się ścigałem i z którymi nie miałem w ciągu tego dnia czasu spokojnie porozmawiać, potem przespać się z soboty na niedzielę (dla tych co nie uważają: spędzam 1 - słownie: JEDNĄ noc w hotelu), w niedzielę jeździć znów do godzin popołudniowych i wieczorem być w domu.

ten, kto obecnie nie przyjeżdża na zawody dwudniowe "bo go nie stać" - tym bardziej nie przyjedzie na jednodniowe, bo wtedy powie, że "na jeden dzień jazdy nie opłaca mu się jechac 800 kilometrów" albo, że "nie stać go żeby jechać 800 km, tylko po to, żeby sobie pojeździć tylko jeden dzień"...

Cytuj:
Ale w ten sposób masz wybór. A gdy zawody są dwudniowe to go nie masz.

nie rozumiem... :?

Cytuj:
NIe przesadzaj że te 40 minut jazdy w ciągu dnia to "strasznie męczące". Nieraz jechałem dwa kolejne finały jeden po drugim ( po 30 min) i jakoś żyje.

również nie rozumiem :?

Adam Jugowski napisał(a):
Popieram Wojtka!

dziękuję Ci za cenny i poparty licznymi i jakże celnymi argumentami, głos w dyskusji Adamie :wink:
powiedz mi jednak:
1. w ilu zawodach:
a) jedno- i ilu
b) dwudniowych brałeś czynny udział?
2. ile z nich odbywało się w odległości > 400 km od Twojego miejsca zamieszkania?

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 7:07 am 

To weź ich od razu Rafał wywal do nowicjuszy i masz po kłopocie - zero głosów o innym zdaniu niż Admina.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 7:24 am 

Ja również jestem za takim rozgrywaniem zawodów. Rodziców łatwiej naciągnąć na wyjazd jednodniowy, niż dwudniowy. :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 7:24 am 

Jacek Ochociński napisał(a):
To weź ich od razu Rafał wywal do nowicjuszy i masz po kłopocie - zero głosów o innym zdaniu niż Admina.

czy admin ma być tylko arbitrem elegancji i "strażakiem" gaszącym "pożary". czy nie może okazywać emocji?
nie wydaje mi się, abym wpowyższym postem kogoś obraził Jacku.

p.s. skąd inąd wiesz przecież do czego ogranicza się moja rola, jako admina, prawda?

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 7:44 am 

Rafał, zupełnie nie rozumiesz idei zawodów w cyklu jednodniowym. Zawody odbywałyby się w sobotę i niedzielę więc możesz się spotkać przy grillu czy innych atrakcjach z kolegami. Chodzi o to, że w sobotę starują powiedzmy klasy 540, SPEC, E18 i tego dnia jeździmy eliminacje i finały a drugiego dnia E12, OPEN i pozostałe klasy. Dzięki temu większość zawodników załatwi sprawę zawodów w jedne dzień a kto będzie chciał zostać to nikt mu nie broni. Nie wiem czy masz rodzinę w postaci żony i dwójki synów, ja mam i w związku z tym łatwiej byłoby wyskoczyć na jeden dzień na zawody, może nawet całą rodziną. Co stoi na przeszkodzie aby zrobić taki eksperyment, może nawet na najbliższych zawodach w Lubawie ? Jak będzie do kitu to wrócimy do obecnego cyklu.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 8:05 am 

Ta koncepcja mi się podoba i jestem za. Brałem już udział w imprezach jedno i dwu dniowych. :D .Zdecydowanie impreza jedno dniowa obniża koszty wyjazdu na zawody no i nie ukrywam że mojej kobiecie też jest to na ręke. 8)

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 9:46 am 

Śledząc dyskusja mam wrażenie że zawody jednodniowe pasują tym którzy są związani z modelarstwem raczej "indywidualnie". Należy pomyślec o tych którzy dalsze wyjazdy urządzają klubowo czyli dla obniżenia kostów jednym środkiem lokomocji...i co wtedy gdy połowa busa jeżdzi w sobote a druga w niedzielę?....trzeba tych pierwszych zmusić do poniesienia kosztów noclegu i cierpliwości w czekaniu na kolegów, albo tych drugich do wracania na drugi dzień na nogach...no chyba że ci niedzielni albo sobotni zrezygnują wogóle z wyjazdu...ale chyba nie na tym polega ta zabawa no nie?
i co w takiej sytuacji?

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 9:53 am 

Piotr, w takim razie jedziecie dwoma busami i po kłopocie. Koszt i tak dużo mniejszy niż wyjazd indywidualny.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 9:59 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Piotr, w takim razie jedziecie ...

Ty i tak masz sytuację komfortową,Pabianice to właściwie geometryczny środek Polski....

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 11:02 am 

Może i środek Polski ale mam balast w postaci rodziny a szczególnie żony, która ledwie toleruje pokój zawalony modelami i nie będę ukrywał, że niezbyt chętnie patrzy na dwudniowe wyjazdy na zawody. Dla mnie poświęcić sobotę byłoby dużo łatwiej niż sobote i niedzielę.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 11:09 am 

W pierwszym kwartale 2007 planuję zorganizowanie 4-5 imprez halowych HPI Challenge.
Doskonale znacie nasze możliwości organizacyjne i sportowe.
Proponuję, aby wyniki zawodników z naszych imprez były liczone do klasyfikacji rankingu MP.
Jestem również elastyczny, co do kalendarza tych zawodów.
W ten sposób stworzymy propozycję alternatywnych imprez a zawodnicy będą mieli możliwość wyboru zarówno daty jak i miejsca zawodów.
Bardzo proszę o ocenę tej propozycji przez zawodników a szczególnie wybrańców do władz sekcji.
Czas imprezy 1 czy 2 dni zależy od ilości klas i zawodników, którzy zgłoszą się na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 11:21 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Może i środek Polski ale mam balast w postaci rodziny a szczególnie żony, ...

Teraz będziesz musiał chować kompa przed żoną ,boś sobie nagrabił z tym balastem... :shock:
Może po zawodach musisz wracać z prezentem dla żony... :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 11:45 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
W pierwszym kwartale 2007 planuję zorganizowanie 4-5 imprez halowych HPI Challenge.

Darku jakie klasy przewidujesz umieścić w Challenge???? Czy będą to klasy obecnie jeżdzone w Polsce??? Czy coś nowego i tylko dla wózków HB i HPI????

Mam nadzieję że dla każdej marki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona