Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 9:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 2:06 pm 

Marek Pleskacz napisał(a):
Witam,

Ja w sprawie formalnej.
Czy ktos wie jaki jest prawny status sekcji w struktorze organizacyjnej LOK?
Fakt ze istnieje regulamin sekcji nic nie znaczy.
W statucie LOK nie ma slowa o sekcjach.
Co wybrani czlonkowie sekcji moga realnie zrobic w kontaktach z LOK-iem poza wysluchiwaniem dyrektyw?

Pytam, poniewaz od jakiegos czasu jestem czlonkiem wladz sekcji M (pewnie juz niedlugo sie to zmieni) i nie mialem zadnego wplywu na to co sie dzieje w sekcji i w LOK-u w sprawie modelarstwa.
Raz nawet probowalem wziac udzial w posiedzeniu CKM poniewaz zdawalo mi sie ze Pan Zbyszek mnie kiedys zapraszal.
Niestety Pan Zbyszek powiedzial mi dzien przed posiedzeniem CKM ze nie mam tam czego szukac bo nie mam tam prawa byc.
Stad moje pytanie o prawa czlonkow sekcji.
Co ciekawe na wyzej wymieninym posiedzeniu CKM nie bylo zadnego przedstawiciela sekcji M i gdyby mnie tam wpuszczono bylbym jedynym jej reprezentantem.

Pozdrawiam,

Marek

P.S. Moze sie bali ze bede pytal o licencje. OOps mialem o tym juz nie pisac. Przepraszam to sie juz nie powtorzy (prawdopodobnie :D )

He,he, Mareczku, ale zawsze można wypić kawę w ,,poważnym,, towarzystwie :lol: Sam wielokrotnie się nad tym zastanawiam co napisales dodatkowo interesuje mnie sprawa czy są już dogrywane pewne sprawy z dystrybutorami i organizatorami imprez skoro jeszcze sekcja nie zostala skompletowana. W moim rozumieniu takie sprawy nie powinny mieć miejsca do momentu wyboru kpl sekcji.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 2:23 pm 
Witam Odpowiedż dla Marka P.Drogi kolego od dwóch lat nie startujesz w zawodach modeli pływających.Zostałeś zgłoszony do władz Sekcji kl. M jako reprezentant modelarzy z Warszawy (jako jeden z najlepszych zawodników z Warszawy).Za działalność Sekcji odpowiadają wybrane władze w tym wypadku komandor i trener,ponieważ Oni biorą udział w posiedzeniach CKM LOK i przygotowują na nie materiały które stanowią podstawe do działania na cały rok.Dopiero byłby bałagan jak na te spotkania zaczeli by się zjeżdżać osoby wg.mojego uznania.Nawet w wypadku gdy komandor lub jego zastępca nie może wziąć udziału w posiedzeniu to Oni zgłaszają kto może ich zastąpić.

W sprawie CKM LOK Statut określa naszą komisje jako :problemowa komisja społeczna i tak w paragrafie 44 pkt.18 jest zapisane- powoływanie i rozwiązywanie problemowych komisji społecznych Zarządu Głównego, określanie ich kompetencji,a także rozpatrywanie ich wniosków.
Jednocześnie paragraf 47 pkt.2 Statutu określa W pracach Prezydium Zarządu Głównego i prezydiach terenowych jednostek organizacyjnych mogą uczestniczyć, z głosem doradczym, predstawicieleresortów: obrony narodowej, edukacji narodowej, spraw wewnętrznych i administracji, kultury fizycznej oraz organizacji i instytucji współpracujących z LOK, członkowie problemowych komisji społecznych, a także inne osoby, których udział te gremia uznają za niezbędny.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 2:38 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Witam,

Ja w sprawie formalnej.
Czy ktos wie jaki jest prawny status sekcji w struktorze organizacyjnej LOK?
Fakt ze istnieje regulamin sekcji nic nie znaczy.
W statucie LOK nie ma slowa o sekcjach.
Co wybrani czlonkowie sekcji moga realnie zrobic w kontaktach z LOK-iem poza wysluchiwaniem dyrektyw?

Pytam, poniewaz od jakiegos czasu jestem czlonkiem wladz sekcji M (pewnie juz niedlugo sie to zmieni) i nie mialem zadnego wplywu na to co sie dzieje w sekcji i w LOK-u w sprawie modelarstwa.
Raz nawet probowalem wziac udzial w posiedzeniu CKM poniewaz zdawalo mi sie ze Pan Zbyszek mnie kiedys zapraszal.
Niestety Pan Zbyszek powiedzial mi dzien przed posiedzeniem CKM ze nie mam tam czego szukac bo nie mam tam prawa byc.
Stad moje pytanie o prawa czlonkow sekcji.
Co ciekawe na wyzej wymieninym posiedzeniu CKM nie bylo zadnego przedstawiciela sekcji M i gdyby mnie tam wpuszczono bylbym jedynym jej reprezentantem.

Pozdrawiam,

Marek

P.S. Moze sie bali ze bede pytal o licencje. OOps mialem o tym juz nie pisac. Przepraszam to sie juz nie powtorzy (prawdopodobnie :D )

He,he, Mareczku, ale zawsze można wypić kawę w ,,poważnym,, towarzystwie :lol: Sam wielokrotnie się nad tym zastanawiam co napisales dodatkowo interesuje mnie sprawa czy są już dogrywane pewne sprawy z dystrybutorami i organizatorami imprez skoro jeszcze sekcja nie zostala skompletowana. W moim rozumieniu takie sprawy nie powinny mieć miejsca do momentu wyboru kpl sekcji.

Witam Arturze,
Moje pytanie mialo na celu zwrocenie uwagi na dosc dziwaczna sytuacje.
Modelarze sie organizuja w sekcjach i dyskutuja o tym jak propagowac rozwoj modelarstwa a LOK robi swoje.
Co do dystrybutorow i sponsorow to ja mam znajomego redaktora naczelnego czasopisma z branzy samochodowej i kiedy mu zadalem pytanie czy moglby mi pomoc pozyskac sponsorow wsrod jego znajomych z firm samochodowych, a ci znajomi sa z dzialow marketingu a wiec ci o ktorych nam chodzi, poprosil mnie o nazwisko osoby z ktora mieliby oni rozmawiac o szczegolach.
I tutaj rozmowa sie skonczyla.
Kogo mam mu (im) podac?
LOK?
Niesadze.
A oni chca rozmawiac z organizacja wiodaca. Na przyklad zwiazkiem sportowym.
Jak cos nie wyjdzie za pierwszym razem to drugiego razu juz nie bedzie.
Powiedzialem ze do rozmowy jeszcze wrocimy (mam nadzieje :( )

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 2:40 pm 

Czuję się powołany do komisji. Będę członkiem ciała. Ciała doradczego ma się rozumieć. Jak tak się naoglądałem na szklanym ekranie posiedzeń komisji Rywina, Orlenu itp to czuję że z tą naszą komisją będzie tak samo ( tyle że członkom tych sejmowych całkiem nieźle płacą).
Sekcje, komisje, prezydia, komadorzy, trenerzy itd,itd,itd. Kolejne funkcje które kompletnie nie są potrzebne nikomu.

Posiedzimy, pogadamy a nic z tego i tak nie będzie wynikało. No, chyba że coś fajnego wyniuchamy, wtedy zawsze możemy złożyć wniosek do prokuratury o wszczęcie śledztwa "w sprawie" .
W końcu Rywin siedzi...

W

Zapytałem wyraźnie KTO będzie tą piątą osobą w on-roadach. Jakoś brak odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 2:45 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Odpowiedż dla Marka P.Drogi kolego od dwóch lat nie startujesz w zawodach modeli pływających.Zostałeś zgłoszony do władz Sekcji kl. M jako reprezentant modelarzy z Warszawy (jako jeden z najlepszych zawodników z Warszawy).Za działalność Sekcji odpowiadają wybrane władze w tym wypadku komandor i trener,ponieważ Oni biorą udział w posiedzeniach CKM LOK i przygotowują na nie materiały które stanowią podstawe do działania na cały rok.Dopiero byłby bałagan jak na te spotkania zaczeli by się zjeżdżać osoby wg.mojego uznania.Nawet w wypadku gdy komandor lub jego zastępca nie może wziąć udziału w posiedzeniu to Oni zgłaszają kto może ich zastąpić.

Czyli nasz kochany komandor i jego zastepca olali dobro sekcji i nie uznali za stosowne zaproponowac uczestnictwa w CKM-e mojej osoby bedacej na miejscu w Warszawie i na dodatek bedacego czlonkiem wladz sekcji. Panu natomiast nie wpadlo do glowy zadzwonic do komandora sekcji albo jego zastepcy i zapytac czy wytypuja mnie do udzialu w posiedzeniu na ktore nie moga przyjechac.
To jest wlasnie przyklad jak dziala LOK i gdzie LOK ma dobro modelastwa.

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
W sprawie CKM LOK Statut określa naszą komisje jako :problemowa komisja społeczna i tak w paragrafie 44 pkt.18 jest zapisane- powoływanie i rozwiązywanie problemowych komisji społecznych Zarządu Głównego, określanie ich kompetencji,a także rozpatrywanie ich wniosków.
Jednocześnie paragraf 47 pkt.2 Statutu określa W pracach Prezydium Zarządu Głównego i prezydiach terenowych jednostek organizacyjnych mogą uczestniczyć, z głosem doradczym, predstawicieleresortów: obrony narodowej, edukacji narodowej, spraw wewnętrznych i administracji, kultury fizycznej oraz organizacji i instytucji współpracujących z LOK, członkowie problemowych komisji społecznych, a także inne osoby, których udział te gremia uznają za niezbędny.

Panie Zbyszku,

Wiec mialem racje. Dziekuje za potwierdzenie moich przypuszczen.

Pozdrowienia,

Marek

P.S. Ja Panu powiedzialem dlaczego nie startuje.
Pan od roku MOWI ze LOK sie rozliczy z zebranych za licencje pieniedzy i jedyne co jest prawda w Pana wypowiedziach to to ze Pan MOWI.

Ostatnio edytowano Pn wrz 11, 2006 3:10 pm przez Marek Pleskacz, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 2:56 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
...Zapytałem wyraźnie KTO będzie tą piątą osobą w on-roadach. Jakoś brak odpowiedzi.

Chwileczkę to co tutaj się odbywa jest nie oficjalne i nie formalne.LOK powinien zająć stanowisko.Osobiście uważam ,że nie ma podstaw przyjąć następną osobę z listy,gdyż ,Ci którzy oddali głos na Waldka w obecnej sytuacji mogą zagłosować na kogo innego.Powinno odbyć się głosowanie na obsadzenie wolnego mandatu.Na tym chyba polega demokracja.

Tytuł: Kalendarz
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 3:03 pm 

Witam chcialem sie dowiedziec czy jest szansa aby pojawil sie chociaz nie oficjalny kalendarz do konca wrzesnia?
pozdrawiajacy LOK
Kuba

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 3:18 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Chwileczkę to co tutaj się odbywa jest nie oficjalne i nie formalne.LOK powinien zająć stanowisko...

Ja się w tym w pełni zgadzam.Myślałem że Pan Zbyszek się wypowie, ale milczy w tym temacie. Jest trochę kiepska sytuacja, bo dwie osoby mają tyle samo głosów. Nie da sie "przesunąć" o oczko w dół .
Proponuję drugą turę ( powiedzmy za rok na MP :lol: )
Czemu po rezygnacji kolegi nikt od razu nie podjął kroków by uzupełnić skład ?
W

Tytuł: Re: Kalendarz
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 3:45 pm 

Jakub Franek napisał(a):
Witam chcialem sie dowiedziec czy jest szansa aby pojawil sie chociaz nie oficjalny kalendarz do konca wrzesnia?
pozdrawiajacy LOK
Kuba

To nie kalendarz Pirelli tego nie robi się pochopnie.Po dwóch eliminacjach zapewne będzie opublikowany w Modelarzu,ale w dwóch numerach. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 3:46 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
Chwileczkę to co tutaj się odbywa jest nie oficjalne i nie formalne.LOK powinien zająć stanowisko...

Ja się w tym w pełni zgadzam.Myślałem że Pan Zbyszek się wypowie, ale milczy w tym temacie. Jest trochę kiepska sytuacja, bo dwie osoby mają tyle samo głosów. Nie da sie "przesunąć" o oczko w dół .
Proponuję drugą turę ( powiedzmy za rok na MP :lol: )
Czemu po rezygnacji kolegi nikt od razu nie podjął kroków by uzupełnić skład ?
W

Myślę,że będzie okazja ku temu na GP Nowego Sącza...

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 4:11 pm 

...Myślę,że będzie okazja ku temu na GP Nowego Sącza...

Należy poczekać na oficjalne stanowisko Waldka.

Tytuł: Re: Kalendarz
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 4:12 pm 

Jakub Franek napisał(a):
pozdrawiajacy LOK
Kuba

To nie kalendarz Pirelli tego nie robi się pochopnie.Po dwóch eliminacjach zapewne będzie opublikowany w Modelarzu,ale w dwóch numerach. :D

Dziekuje takiej sie spodziewalem odpowiedzi. :lol:
Moze Rc Przeglad poprzedzi modelarza...choc chyba nie bo tam to tylko sa artykuly sponsorowane :)

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 4:13 pm 

Chwileczkę to co tutaj się odbywa jest nie oficjalne i nie formalne.LOK powinien zająć stanowisko.Osobiście uważam ,że nie ma podstaw przyjąć następną osobę z listy,gdyż ,Ci którzy oddali głos na Waldka w obecnej sytuacji mogą zagłosować na kogo innego.Powinno odbyć się głosowanie na obsadzenie wolnego mandatu.Na tym chyba polega demokracja.

Jasiu czytaj wszystkie posty...

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 5:18 pm 

...Ci którzy oddali głos na Waldka w obecnej sytuacji mogą zagłosować na kogo innego.Powinno odbyć się głosowanie na obsadzenie wolnego mandatu.Na tym chyba polega demokracja.

Jasiu czytaj wszystkie posty...

Nie śpiesz się - jeśli Kowalski głosował na Nowaka, bo Nowak zgodził się i uzyskał później wysoką lokatę, a po wyborach powiedział "nie", to Kowalskiemu należy się wyjaśnienie.
Tych Kowalskich jest 42.
Dla mnie kandydatura Waldka była kluczową w rozwiązaniu tego, co najbardziej nas boli. Bez niego nie widzę innej możliwości - Tadek Bernady jasno to powiedział na zebraniu.
Do reprezentacji nas w EFRZE potrzebujemy człowieka z ikrą, a nie tylko "tłumacza".
To jedyny mój komentarz do wyborów, bo nie mam zwyczaju łajania wyborców za ich decyzje.
I na tym polega demokracja.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 11:37 am 

Sławek Siw. napisał(a):
Widze ze Pan Sławek Siw. ma adwokata w osobie Marka Kusiakiewicza i nie zamierza wyjasnic o co mu chodzilo w jego wypowiedzi.

Widzę, ze Pan Marek Pleskacz to tylko popisuje sobie na tym forum od czasu do czasu, a może nawet częściej... mam pytanko w związku z tym:
Jakie zawody były zaliczone w tym roku?

A co to ma wspolnego oskazeniami modelarzy z Warszawy?

A kto tu kogo oskarża?
Od kiedy zwrócenie uwagi na fakty mianuje sie oskarżeniem?

Sławek Siw. napisał(a):
Drogi Kolego Marku, wydaje mi się wystarczy odrobina cierpliwości,
od poniedziałku przejechałem po Polsce 2300 km,
na kompy to prawie patrzeć nie mogę,
a na forum ostatnio zgladam tylko sporadycznie.

Czy Ty myslisz ze wszyscy parę razy dziennie zaglądają na forum, piszą co popadnie i to ma być standard?

Gdyby to byla prawda, ale kiedy Marek Kusiakiewicz sie wypowiadal Panskie nazwisko widnialo na liscie uzytkownikow przegladajacych forum.

Tak jak w tej chwili:
Zarejestrowani Użytkownicy: adamos, eere, gelo, Grzegorz Lewandowski, Grzegorz Nóżka, kanon45, Marek Pleskacz, Mariusz W-w, Sławek Siw.,

B Z D U R A!!!
Pan czyta uważnie:
"a na forum ostatnio zglądam tylko sporadycznie"
Rozumieć co tutaj jest napisane czy nierozumieć?

Sławek Siw. napisał(a):
W mojej wypowiedzi nawiązałem do wątku protestu związanego z pokrzywdzeniem syna Wojtka B., nie wiem czy czytaliście posty po MP Nowy Targ.

TuTaj dwa słowa komentarza:
Kolega z Wa-wy wykazał dużo energii aby oprotestować malca.
Natomiast do organizacji zawodów, oprócz dystrybutorów z Wa-wy, to specjalnie nie widać wcale zapędów.

Oczywiscie pozostali modelarze ktorzy sie z tym protestem zgodzili tez byli z Warszawy?

W to nie wnikałem, dowiedziałem sie po sprawie na koniec zawodów.
Z resztą pytanie czy protest został opłacony, bo jeżeli nie to go nie powinno być.

Sławek Siw. napisał(a):
Poza tym domagałem się aby jeden z sędziów był na podeście podczas MP w celu pilnowania przepisów - gdyby upomniał Ojca chłopaka nic by sie nie stało, z reszta starsi zawodnicy mogli zwrócic uwage a nie składac protest po zakończonym wyścigu - jak wynik okazał sie niekorzystny dla nich.

PS:
Dobrze wiem jakie problemy związane sa z organizacja zawodów.
Zawody organizowałem dwa razy - pierwszy i ostatni - w 2003 roku,
kiedy to na przygotowanym nowym-starym torze (ul. Józefa 1 - część modelarzy dobrze zna ten adres) przy gwarantowanym sponsoringu wynoszącym 3000zł Pan Zbigniew C. - powiedział NIE! - nie moga to byc zawody rangi EMP ani Puchar Polski ( całe archiwum tej dyskusji znajdowało sie na rccars.Balta.pl)
Jak bym pokazał zdjęcia tego toru z 2003 to byście nie uwierzyli, ze cos takiego w PL mogło być, no ale jak ZG powiedziało nie - no to nie.

Sławek Siw. napisał(a):
Moze by Pan zaprosil LOK do swojego miasta bo wieszanie psow na modelarzach z Warszawy tylko dlatego ze LOK ma siedzibe w Warszawie jest smieszne.

Skąd ta niekonsekwentna dedukcja?
Rozmowa się zaczęła do zdziwienia Marka, że w tak dużym mieście z taka ilością firm motoryzacyjnych nie udaje sie nic sensownego zrobić poza tym co robia Dystrybutorzy.

Sławek Siw. napisał(a):
do PS: Please no coments.

Pan wybaczy ale jak ktos sie mija z prawda w swojej wypowiedzi nie moze liczyc na brak komentarza

B Z D U R A!!!
Pan wybaczy ale Pan notorycznie nie czyta uważnie:
do PS: Please no coments.

Tłumaczenie:
Prosze nie umieszczać komentarzy tylko "do PS"- szerzej - to jest stara sprawa i nie ma sensu jej już poruszać.
W odpowiedziach dla Pana przerzucę sie chyba na pisanie pogrubiona czcionką.

MODELCARS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona