Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam kolegów po przerwie wakacyjnej
Jakie wakacje? - pełnia sezonu, co weekend zawody - tu już widać podejście etatowych pracowników organizacji!!
w maju odbył się Zjazd delegatów wybrano nowe władze(wśród delegatów było 6 modelarzy wybranych na zebraniach wojewódzkich
ktoś z Kolegów modelarzy samochodowych głosował, był zaproszony na lokalne głosowanie??
Głównym ciałem doradczym i opinijującym w sprawach modelarskich jest Centralna Komisja Modelarstwa składająca się z przedstawicieli poszczególnych Sekcji -które działają według swoich regulaminów zatwierdzonych przez CKM LOK.
gdzie te dpkumenty?? Jak można się z nimi zapoznać - rozumiem, że w Łodzi w Oddziale Okręgowym jest 1 egzemplarz?
Ciągle za mało infomacji dociera bezpośrednio do zawodników.Liga Obrony Kraju występuje jako Stowarzyszenie do władz Ministerstwa Sportu i Ministerstwa Edukacji o fundusze na działalność modelarską a to co jest uzyskane dzielone jest przez CKM LOK.
przecież Szanowny Pan twierdził w swoich poprzednich wypowiedziach, że kasy nie ma - nie ma na modelarstwo kołowe rozumiem.
Po raz kolejny - tym razem już nie uderz, a porządnie walnij - w stół, żeby nożyce raczyły sie odezwać.
Oczywiście, że mało informacji do zawodników dociera - przecież taki sposób przekazywania informacji, jaki jest do tej pory powoduje właśnie domysły i podejrzenia. Czesi mają jawny - publikowany w internecie budżet z każdego roku, gdzie uwidocznione są wszystkie przychody i wydatki ich stowarzyszenia rządzącego sportem modelarskim. I od tego może CKM - jako część stowarzyszenia, które MA USTAWOWY OBOWIĄZEK oficjalnego publikowania takich dany zacznie. Mnie wystarczy rok 2004 i 2005.
Te parę ogólników, które przeczytałem wyżej tak naprawdę tylko sprawia wrażenie rzeczowej wypowiedzi, WSZYSTKO można wyjaśnić właśnie pisząc odpowiedzi na zadane wyżej przez nas konkretne pytania.
Trzeba tylko chcieć to zrobić.