Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 5:55 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 3:58 pm 

Ale z czesciami od dystrybutora XXX zawsze byly problemy i zawsze "wszystko ma byc". Nie chce wytykac palcem wszystkich sytuacji, bo to nie ladnie. Co do czesci - owszem zawodnicy sobie radzili, ale teraz i tak musza kupowac za granica. Ja musze np sciagnac z Moskwy wahacz do mojego modelu...

No i to na tyle, wiecej nic nie napisze w tym temacie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 4:09 pm 

...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 4:17 pm 

Ja także Marka nie atakowałam. Nikogo nie atakuję. Ty zacząłeś rzucać oszczerstwami, to na nie odpowiadam.

A jaką to niby winę mamy ponosić i za co, przed kim i dlaczego się korzyć?? Bo nie bardzo wiem.
I jeszcze jedno...UDERZAM W STOŁ. Bo to nie moja wina, jeśli (wg ciebie) nic się nie zmieniło. Nie podoba mi się tylko Twoje stwierdzenie i zarzut, że "Norbert robi złą robotę w kwestii popularyzacji zawodów", bo to kłamstwo.

Z nikim wojny słownej na argumenty nie będę prowadziła, bo to nie ma sensu. Ile głów - tyle zdań.
A.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 4:50 pm 

Norbert Rękawek napisał(a):

Marek napisał:
Cytuj:

„I jeszcze raz zapewniam że jest to tylko i wyłącznie moja decyzja a nikt w kraju nie ma zamiaru likwidowac tej klasy ale z tego co widać na zawodach klasa sama padnie na twarz - niestety.”

Taki jest stan całego polskiego modelarstwa spalinowego on-road. Zawody GP w Kłodzku tylko się do tego przyczyniają.

Czyżbyś zapomnial co napisaleś?
Nie będę sie powtarzal, to Klodzko i Marek powinien otrzymać ,,medal,, za popularyzacje klas spalinowych na asfalcie a Ty jeszcze zarzucasz mu dzialanie na szkodę bo nie zrobil klasy 1/8 - zapewne dla 5 zawodników bo mam potwierdzenie kogo nie będzie.
Nie pisz mi że ,,przegiąlem,, wielokrotnie pisalem Ci co boli środowisko zawodników, dawalem pomysly , widocznie z nadmiaru pracy zapomniales o tym.
Można się czepić wszystkiego i wszystkich , ale nie tego co zarzucasz Markowi.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 4:52 pm 

Norbert Rękawek napisał(a):
Artur to chyba Ty przegiąłeś, pozostawię to bez komentarza…

Nie wypowiadałem się w swoim imieniu tylko zawodników, którzy zadają mi pytanie: „Norbert, a klasy IC8 w Kłodzku nie będzie?”

Pozdrawiam

Znowu Warszawska wyższość nad prowincją spleciona z tupetem.
Norbert powinieneś odpowiedzieć tym zawodnikom,że już się nie da Kłodzka łatwo naciągnąć.Bo czy wiedzą,że nawet ogromne puchary ,które zdobyli na finale Pucharu Serpenta kupili frajerzy z Kłodzka,że imprezy na które przyjeżdża 15 zawodników nie finansują się same.Puchar Serpenta jest imprezą typowo komercyjną i to diler powinien ponieść 100% kosztów i jeszcze dodatkowo zapłacić za skorzystanie z toru(tym bardziej ,że niektóre osoby dzięki temu mogły przyjechać z pomalowanymi paznokciami).
Policz wszystkie imprezy w Kłodzku,spalinowe czy to jest działanie szkodliwe dla kogo kolwiek.Pieniądze wydane na imprezy komercyjne bez zaangażowania sponsorskiego pozbawiły nas możliwości wynajęcia od LOK AMB-rc na naszą własną imprezę.

Mam natomiast pytanie ,czy sprzedaż np.małemu klubowi z głębokiej prowincji 5 modeli po 1000 zł i nie zapewnieniu do tego chłamu części zamiennych(sam się dałem wrobić)jest wybitnie rozwojowe dla modelarstwa,czy to poprostu wyłudzenie(zamiast 1:5 mogły jeżdzić Piktorki,ale czy jest sprawny choć jeden w Polsce).Za te pieniądze można by kupić jakieś modele nawet do TS i wciągać młodzież,a tym czasem jest wór złomu.Czy jest rozwijającym dla modelarstwa brak notoryczny części do innych modeli,czy produktów.Czy tłumaczenie,że ktoś zlikwidował magazyn części jest argumentem usprawiedliwiającym ich brak.(czy Defena jest przedstawicielem straganu na francuzkim bazarze,czy reprezentuje znaczącą firmę).
Czy jazda na byle jakim kawałku asfaltu pod sklepem,pomiędzy krawężnikami i liczenie na pomoc w rozłożeniu toru na chłopaków z "prowincji"jest jedynym słusznym kierunkiem.
A może to wszystko wynika z czystej zazdrości,że 400 km od Warszawy,a są lepsi...może tu powietrze czystrze...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:21 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
...Pieniądze wydane na imprezy komercyjne bez zaangażowania sponsorskiego pozbawiły nas możliwości wynajęcia od LOK AMB-rc na naszą własną imprezę...

znowu jakieś pieniądze, o których nikt nic nie wie??
czy może się mylę i prawdą jest to, że LOK nie dał w tym roku żadnych pieniędzy na imprezy - jak to jest w końcu?

Ostatnio edytowano Wt sie 22, 2006 5:38 pm przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:27 pm 

Tak były pieniądze ,które Marek "wychodził" w swoim mieście...Z LOK to było" mniej niż zero",a i co niektóre imprezy dilerskie były sponsorowane przez Kłodzko.Ostatnie pieniądze,z LOK to były chyba te ,które mieliście obiecane na Lublin :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:36 pm 

na ten Lublin, który był w Warszawie (Borzęcinie)?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:42 pm 

Pytasz mnie o kasę z LOK.ta jest jedyna o której słyszałem,ale gdzie trafiła ,nie wiem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:42 pm 

ja od jakiegoś czasu to mam takie złudzenie jakby LOK to była tylko nazwa która musi być użyta bo by nie było zawodów. Prosze mnie sprostować jeżeli źle myśle

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:47 pm 

a kogo mam pytać - jak się pytam tych, co trzeba, to od razu mnie mieszają z błotem i wyzywają, albo milczą jak zaklęci (ostatnio)
dlatego teraz pytam po angielsku lub niemiecku, zależy z kim rozmawiam :)
i dziwnym trafem odpowidzi otrzymuję rzetelne, udzielone w rozsądnym czasie - a co dziwi mnie jeszcze bardziej - nikt moim rozmówcom nie płaci pensji za to, że zajmują się modelarstwem

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:59 pm 

Panie Lesławie,
Pańskie teksty na tym forum od zawsze budzą kontrowersje, a te powyżej są poniżej krytyki.
Rozumiem, że tekst o paznokciach skierowany był pod moim adresem?
Na pana szyderstwa i pogardę zareaguję tym razem na Pańskim poziomie: nic Panu do tego, co mam na pzanokciach i za co! Ja Panu w prywatę z butami nie wchodzę, więc prosze się pohamować.
Co do reszty tekstu. Nie zniże się do Pańskiego poziomu i nie będe w tym tonie prowadzić dyskusji. Przemawia przez Pana złośliwość i zarozumialstwo, nic więcej.
Jeśli ktoś ma jakiś zal i czuje się poszkodowany czy oszukany to osobiście niech się wypowie. Jak zwylke Pan wypowiada się za innych.
A tekst z "warszawską wyższością i tupetem" jst niczym innym jak kompleksem. Nigdy nikt z Warszawy (choć wielu stąd jest) nie wywyższał się nad pozostałch. Powietrze może jest czystrze, a czy są lepsi pokazują wyniki, a nie pochodzenie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 6:08 pm 

nie podnośmy sobie ciśnienia niepotrzebnie - Lesław mnie też kiedyś "pojechał" z racji zamieszkania w Łodzi - taki już jest szowinista zza Buga, i tyle

a swoją drogą - bardzo sobie cenię "rzeczową" dyskusję na tym forum

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 6:20 pm 

ŻYLETA napisał(a):
Panie Lesławie,
Pańskie teksty na tym forum od zawsze budzą kontrowersje, a te powyżej są poniżej krytyki.
Rozumiem, że tekst o paznokciach skierowany był pod moim adresem?
Na pana szyderstwa i pogardę zareaguję tym razem na Pańskim poziomie: nic Panu do tego, co mam na pzanokciach i za co! Ja Panu w prywatę z butami nie wchodzę, więc prosze się pohamować.
Co do reszty tekstu. Nie zniże się do Pańskiego poziomu i nie będe w tym tonie prowadzić dyskusji. Przemawia przez Pana złośliwość i zarozumialstwo, nic więcej.
Jeśli ktoś ma jakiś zal i czuje się poszkodowany czy oszukany to osobiście niech się wypowie. Jak zwylke Pan wypowiada się za innych.
A tekst z "warszawską wyższością i tupetem" jst niczym innym jak kompleksem. Nigdy nikt z Warszawy (choć wielu stąd jest) nie wywyższał się nad pozostałch. Powietrze może jest czystrze, a czy są lepsi pokazują wyniki, a nie pochodzenie.

Informacje,ze lubi Pani malować paznokcie otrzymali wszyscy forumowicze właśnie od Pani(proszę poczytać własne posty)i to Pani zainteresowała rzesze modelarzy swoim manicurem
W prywatę moją weszła Pani w momęcie kiedy kupiłem za 1000 zł Piktora ,który od 4 miesięcy leży bez części zamiennych(ale do tego poziomu Pani Żyleta się nie zniży,bo model sprzedać to co innego,ale części to za niski poziom).Jestem biernym obserwatorem 5 przewróconych Piktorów w Jelczu i urządzenia AMB,pozbawionych części zamiennych.
I w tym upatruję szkodliwe działanie,ja wydałem swoje(pal sześć) a tam leżą społeczne i czy was to interesuje?
O leprzych chodziło mi nie zawodników tylko organizatorów...
A co z pozostałymi sprawami finansowymi,czy zna Pani chociaż koszty pucharów ,które wręczaliście jako swoje,też za niski poziom,bo to był zaszczyt dla Kłodzka chyba...
Czy szyderstwem jest trzeżwa ocena czegoś i upublicznienie tego...
Kiedy będzie dostawa części do Piktorów,proszę odpowiedzieć bez szyderstw.
A jak nazwać wypowiedż,że Marek niszczy spaliniaki,a może to Wy zaczynacie się zjadać od ogona...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 6:23 pm 

...

Ostatnio edytowano Wt sie 22, 2006 6:31 pm przez ŻYLETA, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona