Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:18 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 9:51 pm 

A by wszystko było jasne - kwestia przepisów to nie mój problem. Nie ja je ustalałem i nie widzę powodów, aby ich bronić czy je negować. Też uważam ze przepisy i zasady powinny być przestrzegane i nie namawiam do ich łamania. Natomiast nie zgadzam się z Waszą interpretacją problemu, że w tym przypadku cokolwiek jest z nimi niezgodne.

Dla mnie czy to będzie GP czy MP nie ma najmniejszego znaczenia i gdybym wiedział ze napotkam na taki opór to z pewnością nie złożyłbym tej propozycji. Dla mnie to te same koszty i praca. Od roku robimy imprezy niezależne i nigdy nie brałem udziału w tak jałowej dyskusji, ale uważam ze każdy może mieć swoje zdanie w tej kwestii. Chciałem wszystkim zrobić dobrze jak widać nie wszyscy to doceniają.

Niezależnie od dalszej dyskusji na temat przepisów zawody odbędą się w planowanym terminie i miejscu. Mam nadzieję ze pogoda dopisze, zawody będą super i z pewnością ani termin ani tor nie będzie nikomu przeszkadzał.
Jeśli ktoś nie może lub nie chce przyjechać to trudno.
Ja ze swojej strony serdecznie zapraszam a problemy przepisów oraz ich interpretacji zostawiam bardziej kompetentnym od siebie.

Informator do pobrania.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 9:57 pm 
-=ADA$=-

Ja jeszcze dodam, zeby nie bylo ze jestem przeciw, nie sadze zebym na nie pojechal z przyczyn niezaleznych, ale licze ze sie udadza, i dopisze ilosc uczestnikow i pogoda!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 10:55 pm 

Od paru dni trwa dyskusja nt. zawodów w Malince i obserwuję ją z coraz większym zdziwieniem. Proponuję trochę popracować wyobraźnią i wyobrazić sobie takie scenariusze:
Scenariusz numer I:
1. Po odwołanych (bez wyznaczenia nowego miejsca i terminu) zawodach w Tarnowie, nikt nic nie proponuje na długi weekend.
2. Wszyscy OFF-ROADOWCY siedzą wtedy w domach, albo jeżdżą jak zwykle w swojej okolicy, "we własnym sosie" (NUDA...)
3. Na forum jest spokój i nikt nie dyskutuje, bo nie ma o czym.
A teraz scenariusz nr II:
1. Po odwołanych (bez wyznaczenia nowego miejsca i terminu) zawodach w Tarnowie ktoś (w tym wypadku Festiwal Modelarstwa ze Zgierza) mówi: "Przyjedźcie do mnie, spotkamy się na torze (może nie do końca przepisowym?), pościgamy się, mam nagrody i ochotę przygotować zawody. Problemem jest ich ranga, bo zgodnie z przepisami, nie mogą być uznane za EMP, ale przecież możemy pośmigać dla przyjemności, a punktów do MP i tak by nie było, gdybym siedział z założonymi rękami."
2. Wszyscy chętni do wspólzawodnictwa "o pietruszkę" są wdzięczni za inicjatywę i przyjeżdżają :-)
3. Wszyscy, którzy jeżdżą na zawody wyłącznie wtedy, kiedy można na nich zdobyć punkty MP siedzą w domach i oglądają Teletubisie.
4. Nikt na nikogo nie psioczy, na forum jest spokój i nikt nie dyskutuje, bo nie ma o czym. :-D
I co sądzicie o takich scenariuszach? Może by tak więcej luzu i dystansu do tego - bądź co bądź - hobby?

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 11:06 pm 

dlaczego zawody nie mogą odbyć się w weekend? piatek jest normalnym dniem roboczym i nie kazdy z nas dostanie urlop w ten dzień.

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 11:41 pm 

Maciej Bartoszek napisał(a):

W takim razie po co są przepisy ? To może wogóle z nich zrezygnować ? A zawody zrozgrywać na polach, kierując modelem z trawy, przecierz też będzie zabawa.
Powiedz ile zebrałeś tych "głupich" tytułów, że wiesz że one nic nie dają ?

O! chyba trafiłem w sedno z tymi tytułami :-)
Tytuł Mistrza sezonu mam, ale nie w MP, które w zeszłym roku właśnie z powodu nieprzestrzegania przepisów zbojkotowałem.
No ale nie o tytułach jest dyskusja w tym temacie.

Źle mnie chyba zrozumiano - nie jestem za olewaniem przepisów.
Oczywiste jest, że musimy dążyć do tego aby w końcu wszyscy ich przestrzegali - organizatorzy też!
Ale moim zdaniem jednocześnie trzeba z pewnym rozsądkiem podchodzić do takich sytuacji jak ta. Albo zrobimy te zawody teraz albo wogóle. Z dwoja złego uważam, i chyba większość się ze mną zgodzi, że lepiej aby zawody się odbyły bez informacji z miesięcznym wyprzedzeniem.
Jeśli III EMP się nie odbędzie to własciwie możemy sobie podarować dalszą walkę o tytuły (które niektórzy tak lubią) bo nie będzie z czego robić rankingów ;-)

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 6:29 am 

Robert Lubina napisał(a):
dlaczego zawody nie mogą odbyć się w weekend? piatek jest normalnym dniem roboczym i nie kazdy z nas dostanie urlop w ten dzień.

Wynika to z faktu że jeśli poza GP maja być to eliminacje MP to muszą sędziować sędziowie LOK. Zarówno w ten jak i wszystkie inne weekendy aż do lipca odbywają się różne inne zawody w Polsce na których ci sami sędziowie są zaangażowani. Trudno im będzie sędziować w dwóch miejscach na raz. :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 6:44 am 

Darek - Wpisowe płatne tylko przelewem :?: Nie mozna tego zrobić na miejscu na zawodach, tak jak na innych EMP :?:

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 6:52 am 

Michał Bugajski napisał(a):
Darek - Wpisowe płatne tylko przelewem :?: Nie mozna tego zrobić na miejscu na zawodach, tak jak na innych EMP :?:

Oczywiście można, ale tak byłoby mi wygodniej.
Po co tracić czas na to na imprezie.
Poza tym śmiesznie to wygląda jak na zawodach sędzia po raz 158 prosi zawodników o wpłatę wpisowego. :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 6:54 am 

Poniekąd ja też troche się przyczyniłem do dyskusji o przepisach, ale ...
jedyne co mnie martwi to możliwość scenariusza III:

-zbierający punkty w EMP jadą do Malinki
-zawody są super
-po zawodach jest zamęt w kwestii wyników ( patz np Michałowice)
-pada decyzja o anulowaniu wyników lub nie pada żadna decyzja ( patrz Michałowice)
-okazuje się że dla zbierających punkty w EMP wyjazd był bez sensu...

Oczywiście zawody przy tym wszystkim będą super, ale pewien niedosyt może pozostać, dlatego aby tego na czas uniknąć grzecznie proszę tu i teraz o deklarację ze strony LOK, że ZAWODY W MALINCE SĄ /NIE SĄ* OFICJALNĄ ELIMINACJĄ MP i będą/nie będą* się liczyć w klasyfikacji końcowej. Wiem, że Panowie Bernady, Matukin i Ciećwierz śledzą to forum, wiec odpowiedź jednoznaczna moim zdaniem skończy niepotrzebną dyskusję.

Pozdrawiam,
W

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 7:01 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Oczywiście można, ale tak byłoby mi wygodniej.
Po co tracić czas na to na imprezie.
Poza tym śmiesznie to wygląda jak na zawodach sędzia po raz 158 prosi zawodników o wpłatę wpisowego. :)

Jak mozna to OK.
teraz tylko załatwic wolny piatek w prcay...

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 7:05 am 
Witam. Jako główny organizator oświadczam zawody w Malince są Eliminacją do M.P.Mam prawo uchylić przepis i nie będe się z tego tytułu tłumaczyl.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 7:29 am 

Zeby nieć takie prawo , trzeba być .......... . :D Ale na razie nie jesteś i dzięki Bogu . :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 8:21 am 

Panowie i chłopcy - bardzo poroszę nie róbcie dymu, bo nie ma, o co.
Wierzę w to, że pytanie Wojtka było retoryczne. :)
Wszyscy wiedzą ze nie po to robiłem z LOK-iem „Misia” w Łomiankach żeby teraz robić sobie żarty. :)
Wycofanie się którejkolwiek ze stron z tej imprezy bez porozumienia oznaczałoby, że „Miś” był nieskuteczny - a to kolejna święta wojna. :evil:
Chyba nikt rozsądny w tej chwili nie weźmie miecza do ręki.
Poza tym nie ma takiego powodu i to niewątpliwy powód do radości.
Najbardziej martwię się o pogodę.
Jestem przekonany, że innych istotnych przeszkód nie będzie.

A teraz pewna propozycja na rozluźnienie zwieraczy. :D :) :D
Skoro wyniki tej imprezy łączą się z klasyfikacją HPI Challenge to chciałbym przypomnieć ze stałą tradycją naszych zawodów jest kąpiel organizatorów i ekipy sędziowskiej w stawie po drugiej stronie toru.
Przymknijcie na chwilę oczy i pomyślcie, jaka niepowtarzalna okazja się trafia a wszystko zgodnie z tradycją i przepisami.
Jak przypomniałem sobie o tym to widzę istotny powód do podniesienia stawki wpisowego. Ta chwila może być niepowtarzalna. Oczywiście nic na siłę i za zgodą kandydatów. :D :) :D :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 9:37 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam. Jako główny organizator oświadczam zawody w Malince są Eliminacją do M.P.Mam prawo uchylić przepis i nie będe się z tego tytułu tłumaczyl.

Czyli spokojnie mogę sobie wystartować moim GS'em z silnikiem .32 w klasie MT Standard ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 08, 2006 9:44 am 

Jedno mnie tylko zastanawia, mianowicie frekfencja :roll:

Jestem uczniem wiec piatek mam wolny, ale wiekoszsc doroslych pracuje w ten dzien i pewnie nie kazdy moze wziac wolne a chcialby wystartowac w tej eliminacji...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona