Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 7:58 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 10:57 pm 
Pomysły tak ale sprawdzone widze że nawet niektórzy uwierzyli że próbuje wprowadzić coś nowego i nie realnego.Forma działania o raz organizowanie Podsekcji jest możliwe ze względu na duży wzrost ilości zawodników oraz chęci w/w do rządzenia. Informacja dla właścicieli firm modelarskich proszę jeżeli się porozumiecie o utworzenie Komisji nazwa zależy od Was celem prowadzenia dialogu z władzami Sekcji.Proszę o nie wtrącanie się do dyskusji zawodników bo to tylko przeszkadza.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 12:50 am 

Witam
Pytanie

1. Jakie sa plany takiego tworu, co konkretnie ma osiagnąc czyli jakie ma założenia odnośnie działalności? Pytam ponieważ padło tutaj hasło opiniowanie torów, myslę że nie jest nam to potrzebne, każdy wie jak wyglądają tory w Polsce. W czym pomogą takie osoby czym konkretnie będa sie zajmowały to jest moje pytanie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 7:21 am 

Zbychu cos tu nie gra :
w rozmowach z kolegami stwierdzilismy ,ze podsekcja bedzie tylko zabierac głos w sprawach ogółu "A NIE RZADZIŁA"

jeszcze sie wszyscy nie wypowiwdzieli ty juz pisesz trzaba was nakierowac
na dobra droge ,bładzicie itp.Poczekaj ze swoimi opiniami troche ,bo juz mam wrazenie ,ze cos knujesz.

Dystrybutorzy nie beda napewno ci sie tłumaczyc informowac itp.
kompletny brak dyplomacji z twojej strony walisz z grubej rury nawet jak masz racje to tak wejdzie w piety... :D

Duzo jest rozmow w tej sprawie poza forum dajcie chłopakom sie wygadac

Zbyszku wszyscy wiemy ,ze bez LOKu wiele sie nie zdziała dlatego jezeli ktos mysli inaczej przekona sie na własnej skórze.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:05 am 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Zbyszku wszyscy wiemy ,ze bez LOKu wiele sie nie zdziała dlatego jezeli ktos mysli inaczej przekona sie na własnej skórze.

W tej kwestii bardzo się mylisz.
Wystarczy tylko chcieć i konsekwentnie realizować słuszne założenia oczywiście trzeba tez mieć odrobinę możliwości.
Nie mam żadnych wątpliwości ze to właśnie LOK bez modelarzy i firm nic nie zdziała. A popierają go w tej chwili tylko ci, którym tak jest wygodniej.
Wielu boi się nawet powiedzieć cokolwiek na forum a ci, którzy coś chcą zrobić i sa zbyt samodzielni regularnie na oczach wszystkich są tępieni.
Tak jest ze mną i z wieloma innymi filmami i organizatorami i zawodnikami.
I TO SĄ FAKTY.
Teraz LOK dla zmylenia przeciwnika wprowadza koncepcję podsekcji.
Nie będę tu jak Pan Janek cytował negatywnych wypowiedzi, bo musiałbym chyba wkleić ponad połowę postów z tego forum – „pomyj” wylanych na LOK. A Panowie tylko się otrząsną i dalej robią swoje. Tak przynajmniej jest od czasu jak zarejestrowałem się na tym forum. Ile jeszcze czasu potrzebujecie, aby to zrozumieć?.
W jednym natomiast masz racje - przekonamy się niedługo.

Wyciskajcie z LOK-u, co się da a sami za chwile się dowiecie, że nie ma, co wyciskać. Bo jak sami czegoś nie zrobicie to nie będzie. A jak powstanie jakaś pozytywna inicjatywa to Pan Zbyszek szybciutko pod nią się podpisze i pójdzie po medal, co właśnie już zaczął pisać parę postów wyżej.

Nie sieję zamętu. Nie mam zamiaru nikogo obrażać.
Piszę tylko o tym, co widzę i co o tym myślę. Mam do tego prawo tak jak każdy z Was.

Nikomu nie każę zgadzać się z moja opinią.
Naprawdę liczę na to, że coś się zmieni i zawodnicy napiszą, co chcą poprawić.
Jestem pierwszy w kolejce do praktycznej realizacji Waszych postulatów na naszych imprezach.
1. Na razie usłyszałem o namiotach – już jest u nas wprowadzone.
2. W temacie modeli 2 WD nie pomogę, bo nie mam takich w ofercie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:24 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Wystarczy tylko chcieć i konsekwentnie realizować słuszne założenia.

Słuszne?? Czyli zgodne z polityka firmy HPI?? I zeby tylko te zalozenia pasowaly do Sava i Sprinta

Wielu boi się nawet powiedzieć cokolwiek na forum.

Kto np.??????

Teraz LOK dla zmylenia przeciwnika wprowadza koncepcję podsekcji.

Co nie podoba sie Panu ze Artur chce cos zrobic i nie ma to zadnego zwiazku z HPI, chyba zwykla zazdrosc tu jest, zal Panu ze za Arturem zawodnicy tak tlumnie sie wstawiaja a za Panem nie.

Piszę tylko o tym, co widzę i co o tym myślę. Mam do tego prawo tak jak każdy z Was.

Nie koniecznie dobrze Pan widzi i tym bardziej dobrze mysli. Z tym tez sie trzeba liczyc. Ale zgadzam sie z Panem wolno kazdemu pisac co mysli.

Jestem pierwszy w kolejce do praktycznej realizacji Waszych postulatów na naszych imprezach.

To ja zglaszam postulat zeby Pan pomyslal troche zanim pisze posty, bo mi to przypomina znanego wszystkim forumowicza Piotrka KRK, ktory pisze wszedzie i byle co byle pisac. Wydaje mi sie to juz niesmaczne i nie na miejscu.

Z przyjemnoscia przyjade na zorganizowane przez Pana zawody, bo odwalil Pan kawal dobrej roboty na Malince i z HPI Challange, i jezli to ma dalej tak wygladac to po co robic taki zament nie rozumiem tego, takie dzialanie nie zjednuje ludzi. Jezeli Pana obrazilem to przepraszam ale ja tez mam prawo pisac i oceniac.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:28 am 
-=ADA$=-

A jesli tak uwazasz Darku to zaloz zwiazek sportowy, od kilku tygodni nic innego nie jest pisane na forum tylko to ze LOK daje ciala, i w wiekszosci przypadkow sie zgadzam, i nie podoba mi sie jego polityka, ale gadaniem na forum malo mozna zrobic, zalozcie zwiazek sportowy, wtedy LOK nie bedzie potrzebny.

Ostatnio edytowano Śr mar 01, 2006 2:22 pm przez Adam Jaszczurowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 11:34 am 

Jakub Mazur napisał(a):
Z przyjemnoscia przyjade na zorganizowane przez Pana zawody, bo odwalil Pan kawal dobrej roboty na Malince i z HPI Challange, i jezli to ma dalej tak wygladac to po co robic taki zament nie rozumiem tego, takie dzialanie nie zjednuje ludzi. Jezeli Pana obrazilem to przepraszam ale ja tez mam prawo pisac i oceniac.

Nie obraziłem się nie masz, za co przepraszać.
Dziękuję za dobre słowo w temacie naszych zawodów.

Co do zamętu to sprawa jest dość prosta:
Nie jestem przeciwnikiem formułowania przez modelarzy wniosków.
Jestem zdania, że dobre pomysły są godne wprowadzenia w życie, bo potrzeby zawodników powinny kreować realiami zawodów a nie sędziowie czy jakiekolwiek organizacje.
W swoich wypowiedziach zwracam tylko uwagę na niebezpieczeństwa, które mogą się pojawić.
Nie jestem przeciwnikiem istnienia wiodącej organizacji pod warunkiem, że spełnia ona oczekiwania wszystkich zainteresowanych.
W ubiegłym roku zabiegałem o współpracę. Zarówno ja jak i pozostali "krzykacze" (w ocenie LOK) zostaliśmy potraktowany jak wszyscy wiedzą. Dziś będę z całą surowością i bezlitośnie wytykał błędy i nieprawidłowości.
Dziś nie ma skrupułów i związanych rąk w pisaniu na ten temat.

Biorąc pod uwagę ogólnie dostępne informacje na temat ... oraz te niepubliczne uważam ze trudno będzie z konia pociągowego zrobić wyścigowego wierzchowca krwi arabskiej.
Popieram Wasze działanie.
Złóżcie mu uzdę, użyjcie ostróg i porządnego bata. Może puści się do galopu i tego wam życzę.
Ja w tym ujeżdżaniu czuję się jak kibic dopingujący do biegu.
Wszystko, co wywalczycie będzie Wasze.
Jeśli nawet koń zdechnie, bo go zajeździmy to i tak będzie lepiej. :D :) :o :D

Ostatnio edytowano Śr mar 01, 2006 12:46 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 11:43 am 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
A jesli tak uwazasz Darku to zaloz zwiazek sportowy, od kilku tygodni nic innego nie jest pisane na forum tylko to ze LOK daje ciala, i w wiekszosci przypadkow sie zgadzam, i nie podoba mi sie jego polityka, ale gadaniem na forum malo mozna zrobic, zalozcie zwiazek sportowy, wtedy LOK nie bedzie potrzebny.

W zwiazku z tym ze rozmowa zaczyna sie robic niebezpieczna zamykam temat

Sam mam już dość tej batalii. Niebawem też nie będę miał już czasu, bo robimy zawody.
Więc co sobie teraz pogadam to moje :D :lol: :D
I tak nie jestem w stanie tak sobie nagrabić jak LOK - w tym zostaną liderem na lata. :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 12:02 pm 

I o te zawody chyba właśnie chodzi!!!!! Jak na razie widać to nie HPI jest potrzebne Lokowi a modelarze tłumnie startujący w cyklu MP organizatorom HPI. Bo /a mogę tak powiedzić będąc w zeszłym sezonie na wszystkich torach off-road w Polsce/ to Wasz Challange na razie jest bardziej piknikiem niż zawodami.
Popracujcie lepiej nad torem, zamast go bezkrytycznie zachwalać, bo póki co nadaje się świetnie bardziej do "topienia marzanny" niż poważne zawody :D
Dotarłem monstera i z dużą ciekawością czekam na rozwój wypadków.
/na góre nagród nie liczę, przecież nie mam Sava :wink: a to mój świadomy i wolny wybór/

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 1:17 pm 

...Sam mam już dość tej batalii...nie jestem w stanie tak sobie nagrabić jak LOK - w tym zostaną liderem na lata.

Już raz pokazał Pan, że nie jest godnym wiary partnerem dla zawodników - zobowiązał się Pan do zorganizowania 3 zawodów eliminacyjnych, ale wycofał się, nie informując oficjalnie dlaczego, jedynie na forum podnocząc, że to w odwet za nie wpisanie Sprinta 2 do klasy Top Stock.
Jest to zwykły szantaż.
Jaką więc ma gwarancję zarząd sekcji i zawodnicy, że kolejnych zawodów nie odwoła Pan? Czy warunkiem będzie wpisanie do klasy IC-10 TC modeli RTR z silnikiem 2,5 ccm??
Zarząd sekcji podjął inicjatywę dotyczącą rozwoju klas modeli terenowych z napędem spalinowym po analizie wyników i frekwencji zawodów w tych klasach przed sezonem 2005 - sytuacja groziła stagnacją klas a nawet ich zniknięciem ze scemy modelarskiej.
Na początku 2005 roku zaglądnąłem na forum RCAUTO pierwszy raz - zobaczyłem tam modelarzy posiadających modele terenowe i zaproponowałem im udział w prawdziwych zawodach na prawdziwych torach.
Modelarze podjęli moją inicjatywę - efekt - w 2005 na torach pojawiły się po trzy grupy w klasach IC-8 T i IC-8 MT, gdzie do 2004 było tylko 4 zawodników w IC-8 T, a w IC-8 MT - nikogo.
Nie żądałem od zawodników niczego, nie stawiałem żadnych warunków, nie obiecywałem gruszek na wierzbie, tylko samą przyjemność ścigania się na torach a nie po podwórkach.
Zgodzić się można z Panem w jednym - że LOK popełnił błąd nie uznając wbrew stanowisku zarządu sekcji arbitrarnie zawodów w Malince jako eliminacji i co wytknęliśmy. Zgodzić się jeszcze można, że popełnia inne błędy - ale tam za modelarstwo odpowiada tylko jeden etatowy pracownik i na co zawodnicy nie mają wpływu. Postulujemy powołanie kolejnej osoby bo wynika to z rozwoju modelarstwa. Ale nie da sie tego tak od razu zrobić.
Naszym celem jest współdziałanie z ZG LOK tak by zawodnicy mieli satysfakcję.
Nawołuje Pan do "zajechania konia" - właśnie o to Panu chodzi - koń zdechnie i wtedy pozostanie Pan, a zawodnicy będą mogli jeździć każdym modelem, pod warunkiem, że będzie to model HPI.
Wcześniej pokazałem co zrobił zarząd sekcji by rozwinąć bardzo atrakcyjne klasy w środowisku modelarzy - a do tego nie trzeba było żadnych nacisków żadnego dealera ani kija czy marchewki.
Nie mam zamiaru pouczać Pana co powinien zrobić biznesman przed rozpoczęciem działalności ani wytykać błędów marketingowych.
Niech więc Pan daruje sobie niezbyt wyszukane uwagi.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 2:35 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Witam
Pytanie

1. Jakie sa plany takiego tworu, co konkretnie ma osiagnąc czyli jakie ma założenia odnośnie działalności? Pytam ponieważ padło tutaj hasło opiniowanie torów, myslę że nie jest nam to potrzebne, każdy wie jak wyglądają tory w Polsce. W czym pomogą takie osoby czym konkretnie będa sie zajmowały to jest moje pytanie.

Michale, to prawda że każdy znas wie jakie są tory najlepsze, ale pomimo tego MP2005 odbyly sie na torze zupelnie nie nadającym sie do tego , pomimo zapewnień organizatorów. Nasypanie gruzu nie jest naprawą toru.
Zawodnicy powinni na MP startowac na NAJLEPSZYM torze i to będzie glówne ,,moje,, zadanie. Niech to zmotywuje innych organizatorów do poprawy warunków. Pod uwagę powinno byc brane:
1 Wielkość toru
2 dlugość i szerokość
3 podest
4 boxy serwisowe
5 odgrodzenie toru
6 WC
7 woda
8 rodzaj nawierzchnii
9 zaplecze dla zawodników oraz typ ( namioty, stale zadaszenie) , prąd itd
10 parking
11 zaangażowanie organizatora
Nie oznacza to że wszystkie tory muszą to mieć , ale te które to mają powinny mieć większe prawo do organizacji EMP i MP. Chcialbym żeby to zawodnicy wybrali gdzie mają sie odbyć MP nawet gdyby to mialo oznaczać tylko jedno miejsce-a inni niech się bardziej postarają.
Niczego więcej nam nie potrzeba, tak jak pisalem wcześniej przepisy buggy mamy b. dobre, startowe jest na poziomie ubieglego sezonu. Pamietajmy że sila tkwi w naszej ilości . Dodatkowo mam pomysl naciągnąc kogoś do zorganizowania zawodów poza EMP, ale na dobrym poziomie sportowym ( w stylu GP)

Jeszcze dla P. Darka
LOK nam da to czego w obecnej sytuacji nikt nie da- skladkę do EFRA, nowe AMBrc, i może odrobinę ,,wladzy,, w celach o których napisalem powyżej. Na obecny sezon więcej nam nie trzeba.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 2:42 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Nie mam zamiaru pouczać Pana co powinien zrobić biznesman przed rozpoczęciem działalności ani wytykać błędów marketingowych.

Nic nowego Pan nie napisał.
Jestem bardzo wyrozumiałym człowiekiem, ale nie będę stał spokojnie i mówił ze „Deszcz pada jak LOK pluje mi w twarz”. Dodatkowo wkurza mnie jak widzę ze postępujecie tak samo z innymi i nie mam zamiaru patrzeć na to spokojnie.

Co do rozwoju klas off-road to trochę Pan przesadza z tymi swoimi zasługami. Proszę sobie przypomnieć naszą rozmowę w hotelu w Zgierzu podczas zawodów On-road na początku roku 2005. Przedstawiłem Wam statystyki zainteresowania klientów za granicą i w Polsce sugerując, że to będą najbardziej rozwojowe klasy w najbliższych latach i powinny mieć swoje zawody w MP. Więc niech Pan nie mówi o swoich zasługach bo to raczej była to jedna z niewielu słusznych decyzji w ubiegłym roku.

Co do efektów ostatnich kłótni na forum to powiem tyle:
Słyszałem, że w Tarnowie chodził Pan jak szwajcarski zegareczek i zawody były bardzo udane. Zdaniem osób, które mówiły mi o tym był to efekt kłótni o zawody Ochocińskiego w Łodzi.
Więc Panie Janku niech Pan tak trzyma i nie zwalnia.
Do pełni szczęści to za mało. Dużo macie do odrobienia. :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 2:47 pm 

Przepraszm co sie tu dzieje, znów sie kłocicie!!!!!! a po drugie watek byl zablokowany, kto go odblokował, ktory A ???? z tego wychodzi ze M na tym kaciku jest zbetny - tak ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 2:50 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Jeszcze dla P. Darka
LOK nam da to czego w obecnej sytuacji nikt nie da- skladkę do EFRA, nowe AMBrc, i może odrobinę ,,wladzy,, w celach o których napisalem powyżej. Na obecny sezon więcej nam nie trzeba.

Co do torów to prosze o dokładniejsze instrukcje i rozwinięcie podanych punktów. Chętnie skorzystam z tej rady, jeśli będzie precyzyjna. Może też jakieś projekty lub, chociaż odręczne szkice.

Jeśli chodzi ofertę to słyszałem od dłuższego czasu LOK nie płaci tej składki, więc rozumiem ze teraz się to zmieni.
Na temat władzy znasz moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 3:02 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Jeszcze dla P. Darka

Co do torów to prosze o dokładniejsze instrukcje i rozwinięcie podanych punktów. Chętnie skorzystam z tej rady, jeśli będzie precyzyjna. Może też jakieś projekty lub, chociaż odręczne szkice.

Jeśli chodzi ofertę to słyszałem od dłuższego czasu LOK nie płaci tej składki, więc rozumiem ze teraz się to zmieni.
Na temat władzy znasz moje zdanie.

Szkic czego - drogi do kibla? :lol: Do poprawiania swojego toru ma Pan swoich zawodników.
P. Darku , to jest dzial dla buggy a jeżeli ma Pan coś do dodania w tym dziale to proszę pomysly przedstawić swoim zawodnikom a oni wypowiedzą się jak oni to widzą- po zawodniczemu.
Nie interesują mnie Pana wzajemne żale z LOK-iem , nie jestem niczyją stroną i proszę nie siać zamętu. Jak będzie coś nie po naszej zawodniczej myśli to pierwszy będę dymil.

P.S. Jeżeli chce Pan zyskać sympatię to proszę robić Zawody ( przez duże Z) dla bagusów ale tych różnych marek. Tym zyska Pan opinie swojego toru i dowie się co nalezy poprawic.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona