Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 9:41 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 9:44 am 
IWAN

Namioty to pomysł pierwsza klasa, od tego sezonu będe pojawiał się na zawodach off-road z MT i Buggy a może nawet z 3 Byggy i szczerze mówiąc rozwarzaliśmy tylko taką opcje - na noc modele do samochodu (pod klucz) a ekipa wygodnie chrapie w namiociku, jek będzie nas więcej na tym polu to i bezpieczniej i raźniej - jakieś ognisko wieczorkiem czy grilek (integracja pełną gębą).

A te 400 KM o których wspomniał Artur to nic, niektórzy robią po 700, i jeszcze bardziej sie cieszą :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 10:19 am 
-=ADA$=-

Teraz sie musze wyrazic jako mod tutaj, i bardzo bym prosil o nie "wywlekanie" konfliktow z innych miejsc. Ogolnie jestem bardzo liberalny, ale nie chce wojny.

Co do tego co napisales Darku (w odpowiedzi na sugestie Wotjka zaczynam pisac po imieniu), to nie chodzi o to ze to "podsekcja" ocenia tory, i "podsekcja" zdaje relacje, aprobuje badz dezaprobuje tory.
"Podsekcja" jest wytworem sztycznym, chodzi tylko o to zeby ocene toru (w miare usredniona) przekazala jedna osoba, a nie kilkanascie, z czego 4 krzyczace z tego powodu ze "tor byl do d***

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 11:13 am 

To może żeby sprawa była jasna osoby z Tz.podsekcji(bo to stawia odrazu daną osobę na pozycji nazwać komisarzami sportowymi sekcji Off-road.
Brzmi lepiej,jest powszechnie przyjętym określeniem na zawodach sportowych.
Taka osoba poprostu sprawdzała by warunki jakie organizator stwarza dla nas,sugerowała pewne rozwiązania,komunikowała się w imieniu zawodników z "wierchuszką".
Można by wprowadzić tak jak w rajdach np.gwiazdki dla imprez i wtedy dany tor czy miejsce nabierało by odpowiedniej rangi.
Jeśli będą to robili zawodnicy to będzie pewne że będą dbali przede wszystkim o kolegów z podestu,a nie o rozwieszone banery.
I myślę ,że to wcale nie ogranicza pola do popisu dla firm, potencjalnych sponsorów.
Jeśli np.firma Y będzie oferowała najlepsze warunki dla zawodników to lepiej tam zrobić zawody niż na przypadkowym boisku dla piłkarzy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 11:32 am 
Koledzy zawodnicy w moim wystąpieniu w pierwszych słowach napisałem że istnieje możliwość założenia Podsekcji dla różnych grup zawodników ale to zależy od Was i od czasu który chcecie poświęcić na działalność organizacyjną.Moja propozycja oparta na doświadczeniach z pracy w CKMLOK.Jeżeli powstaną Podsekcje np modeli, spalinowych ,modeli terenowych kl.Buggy,modeli elektrycnych może z podziałem Top stock-Standart-Open.To przedstawiciele tych nowo utworzonych Podsekcji wejdą w skład władz Sekcji.Prawa są zależne od tego jak się dogadają na szczeblu Sekcji i je Sami rozdzielą.I to wszystko dzieje się bez udziału LOK-u.Dla właścicieli firm modelarskich proponuje utworzyć Komisje jeżeli się Panowiie dogadacie celem brania udziału w pracach Sekcji żeby wspólnie opracowywać programy które mogą uzyskać akceptacje CKMLOK oraz fundusze na potrzeby organizacji zawodów.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 1:12 pm 

Witam
Zbyszku cos tu nie pasuje
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
.........I to wszystko dzieje się bez udziału LOK-u.Dla właścicieli firm modelarskich proponuje utworzyć Komisje jeżeli się Panowiie dogadacie celem brania udziału w pracach Sekcji żeby wspólnie opracowywać programy które mogą uzyskać akceptacje CKMLOK oraz fundusze na potrzeby organizacji zawodów.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 1:33 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
1. Ze szczerego serca życzę Wam dobrze, bo jak wy to i my będziemy mieli lepiej, ale zastanówcie się czy nie mam trochę racji w tym, co piszę.

2. Obiecuje, że nie będę wypowiadał się więcej w tej sprawie do póki nie będę miał powodów lub konkretnych propozycji.

3. A teraz pozwólcie proszę, że napisze odrobinę gorzkich słów oceny pomysłu „podsekcji” zwanych w tym dziale „oszołomstwem” :D

4. Do oceny torów nie jest mi potrzebna pomoc konsultantów natomiast bardzo cenię sobie opinie większości zawodników. Myślę, że wszyscy doskonale wiedzą gdzie tor jest dobry a gdzie zły i dla czego.

5. Co do reszty punktów to rozumiem, że Waszym zdaniem Panowie Ciećwierz, Bernardy i Matukin nie umieją czytać i podsekcja będzie robiła za tłumacza? Bo przecież wszystko jest napisane na tym forum wystarczy tylko chcieć wyciągnąć wnioski i zrealizować to, o czym pisze się tu od dłuższego czasu.

6. Odsyłając mnie do osoby od MT Artur przyjął styl ala Pan Ciećwierz - który ostatnio pisze - to nie ja to Matukin a Matukin mówi to nie do mnie to Ciećwierz, on jest szefem a Pan Tadeusz przyjął opcję na mimikę twarzy – nic nie mówi. Teraz doszedł nam jeszcze jeden człon w piramidzie „podsekcja”. :D

7. Bez względu na to, co napiszą członkowie „podsekcji” i jak silnie będą się bić w piersi i tak będziecie reprezentować grupe interesów swojego teamu. Więc przynajmniej na mnie takie deklaracje nie działają. :D

8. Na razie mam tylko jedną konkretna prośbę do Artura - nie patrz proszę na ten sport tylko pod kontem czołówki zawodników. Nie zapominaj o początkujących, bo w nich jest przyszłość. !!!

P. Darku , jeszcze nie zostałem oficjalnie wybrany, nie zacząłem działać a już zarzuca mi Pan nierzetelność. Nie mam zamiaru reprezentować interesów tylko czołówki zawodników ale o nich należy dbać. Na końcu mojego postu przedstawię propozycję dla najmłodszych zawodników.
Nigdzie nie napisałem że podsekcja ma cokolwiek wspólnego z oszolomstwem , nie rozumiem Pańskiej wypowiedzi. Dalsze takie porównania nie prowadzą do niczego.
Właśnie jestem po to żeby przedstawić opinie zawodników na temat toru, nie ma ideału jeszcze w naszym kraju, Pański tor także ma słabe punkty tylko proszę mnie o nie nie pytać.
Porównanie moich wypowiedzi do wypowiedzi P. Zbyszka – nie wiem o co chodzi, ja reprezentuję bagusy , Pan jest zainteresowany raczej bardziej klasami MT i nie będę wypowiadal się w sprawach o których niewiele wiem.
7 Pański punkt wypowiedzi pozostawiam bez komentarza, jeżeli jest Pan przeciwny mojej osobie na tym stanowisku to proszę to napisać a nie mnie wypytywać i prowokować. Na podeście jestem zawodnikiem , będę walczył ale tylko na torze , sprawy organizacyjne należą do wszystkich zawodników.
Przeglądalem różne modele i szukalem idealnej klasy dla mlodzików i juniorów. Wpadla mi klasa modeli Truck z napędem na tylną os. Nic tak nie uczy jazdy jak modele tylnonapedowe, są tanie przy zakupie, zazwyczaj w wersji RTR i może to byloby rozwiązanie dla mlodych.Powtarzam tylko dla mlodzików i juniorów.
Prosze bardzo , moja inicjatywa dla dystrybutorów, macie pole do popisu , przedstawcie swoje propozycje, jakie są widelki cenowe takich modeli a zawodnicy niech się wypowiedzą na celowość takiego pomyslu.
Bagusów nie ma w takiej formie i ceny nie sa zachęcające.
Mod. może podzielić moją wypowiedz i zalożyć nowy temat.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 3:27 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
To przedstawiciele tych nowo utworzonych Podsekcji wejdą w skład władz Sekcji.Prawa są zależne od tego jak się dogadają na szczeblu Sekcji i je Sami rozdzielą.I to wszystko dzieje się bez udziału LOK-u.Dla właścicieli firm modelarskich proponuje utworzyć Komisje jeżeli się Panowiie dogadacie celem brania udziału w pracach Sekcji żeby wspólnie opracowywać programy które mogą uzyskać akceptacje CKMLOK oraz fundusze na potrzeby organizacji zawodów.

Troszkę to brzmi jak "wolna rączka ,ale w trybach",bo wynika z tych słów,że chodzi o "odsunięcie" zawodników od LOK mieszajcie się w sekcjach i podsekcjach bez naszego udziału,a my po fakcie ocenimy na CKMLOK.
Chyba nie o to chodzi Panie Zbyszku.Pisał Pan w innych postach,że zawodnicy tworzą modelarstwo i jeśli nie będzie wspólnego równoległego działania to będzie to co było.
Podsekcje poszczególnych klas mają ułatwić pracę Sekcji samochodowej i jej komandorowi w kwestii polepszania jakości zawodów ,a nie oczekiwanie na akceptacje czy się uda czy nie.
Myślę,że również zawodnicy (właśnie podsekcja)powinni znać budżet na dany rok na daną klasę.
Troszkę Pan ucieka w tym poście od swoich poprzednich deklaracji.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 9:11 pm 

...Nie da się nie brać pod uwagę interesów obecnych dystrybutorów a to z bardzo prostego powodu...model Savage nie jest godny ich zainteresowania, bo na świecie dominują inne marki. Fakty sa natomiast takie, że jest to najlepiej sprzedający się model zarówno w europie na i na świecie. Nie wyobrażam sobie, aby w takiej sytuacji nie miał on pewnej pozycji, jeśli chodzi o klasy w MP.

Model dobrze sprzedający się nie zawsze jest w czołówce wygrywających (dobrze natomiast sprzedają się ciepłe bułeczki) - doskonałość wyczynowa modelu wychodzi dopiero w rękach zawodnika, np. Artura Dzierzęckiego a nie dealera - a Pan nie był i nie jest zawodnikiem.
...jeśli macie zamiar liczyć na jakiekolwiek poparcie i sponsorowanie zawodów przez firmy to bez brania pod uwagę zdania dystrybutorów staniecie się jedynie figurantami...

Trafił Pan w sedno sprawy - przy okazji wyłożył zawodnikom kawę na ławę i pogroził kijem - wiadomo więc, o co Panu chodzi.
Zawodnik nigdy nie będzie figurantem - jeśli model HPI nie spełni jego oczekiwań, zdobędzie inny - wystarczy do tego internet i karta VISA lub telefon do przyjaciela za granicą - dziś już barier nie ma. Najnowsze LST2 jest właśnie w drodze dla jednej z osób, którą Pan tak bardzo "lubi".
Zacytuję więc za Panem, że:
...to kolejna ściemka dla odwrócenia uwagi...

ponieważ napisał Pan, że:
...stanowczo uważam, że w skład sekcji, podsekcji...powinni wchodzić przedstawiciele firm...

oraz
...w skład grupy będą wchodzili przedstawiciele firm bo moim zdaniem może to tylko pomóc a nie zaszkodzić.

a niżej odpowiedzi, dlaczego:
Adam Jaszczurowski napisał(a):
...ale decydujacy glos powinni miec zawodnicy...Poniewaz nie zawsze przedstawiciel firmy ma pojecie jak ma wygladac dobry tor, co jest plusem co minusem (napisalem nie zawsze, a nie ze zaden nie wie). Dlatego sugeruje tez zeby taka wlasnie "rada" wybierala sie na tory, i po paru okrazeniach by mogla zdecydowac czy tor sie nadaje czy nie, ale do tego trzeba osob jezdzacych...

Piotr Michalski napisał(a):
...Pańskie ostatnie wypowiedzi pod adresami niektórych osób z LOKU tego raczej nie wróżą...pomysł z wystawieniem delegacji przedstawicieli firm modelarskich też nie będzie dobry. Przedstawiciel firmy nie zawsze=zawodnik, a to właśnie o sprawy zawodników ma zabiegać nasz przedstawiciel. Jakoś nie widzę spokojnej rozmowy przedstawicieli różnych firm, Pan walczy o dobro HPI, ktoś inny o dobro innej firmy....chyba nie oczekuje Pan, że wszyscy będą Pana całować po rękach za to. Organizuje Pan imprezy głównie z myślą o firmie HPI...to pokazuje, że jako przedstawiciel nie bedzie Pan niezależny i zawsze będzie Pan dążyc do jednego......

Filip Zaremba napisał(a):
...Podsekcje poszczególnych klas mają ułatwić pracę Sekcji samochodowej i jej komandorowi w kwestii polepszania jakości zawodów...

tym bardziej, że
...Waszym zdaniem Panowie Ciećwierz, Bernardy i Matukin nie umieją czytać...

------------
Henry Ford w 1914 roku powiedział cyt. "możesz otrzymać samochód w każdym kolorze, pod warunkiem, że będzie to kolor czarny" - a chodziło o model T, o kąśliwej ksywce "Tin Lizzie".
Chyba nie twierdzi Pan, że każdy model jest dobry, pod warunkiem, ze jest to model HPI.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 9:25 pm 

Oklaski dla Pana Jana!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 9:28 pm 
-=ADA$=-

Jesli mozna to tym razem ograniczmy sie do rozmowy na temat, bez klutni i wytykania. To ma byc dyskusja czy uzytkownicy chce powolania "pidsekcji" i przykro mi Darku, ale jesli ze strony uzytkownikow torow (osob jezdzacych na nich) nie wyjdzie inicjatywa zeby przedstawiciele firm wchodzili w sklad "rady" to tak nie bedzie.
Jak narazie w klasie IC8-T kandydatem jest Artur, a w MT Marcin Augustynowicz, oraz Marcin Jasinski.
Ty Darku podales swoja kandydature, ale jesli bedzie wybrany reprezentant MT i buggy to nie bedzie potrzeba wiecej osob.

Nie robmy z tego jakiejs podgrupy ktora ma zamiar sie buntowac, ani zmieniac swiat w 2 dni.
Celem "podsekcji" ma byc poprawa jakosci torow, i chyba to jest glowny tego cel.
Dlatego narazie trzymajmy sie tego kto ma byc reprezentantem, a nie co ma zrobic "organ" ktory jeszcze nie istnieje!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 10:10 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
P. Darku , jeszcze nie zostałem oficjalnie wybrany, nie zacząłem działać a już zarzuca mi Pan nierzetelność.
Nie mam zamiaru reprezentować interesów tylko czołówki zawodników ale o nich należy dbać. .

Źle mnie zrozumiałeś - nie zarzucam nic tylko proszę abyś nie zapomniał. Przeczytaj dokładnie :D

Artur Dzierzęcki napisał(a):
7 Pański punkt wypowiedzi pozostawiam bez komentarza, jeżeli jest Pan przeciwny mojej osobie na tym stanowisku to proszę to napisać a nie mnie wypytywać i prowokować.

Nie mam zamiaru prowokować. Nie jestem przeciwny twojej osobie.
Piszę, co myślę o niezależności. Przeczytaj ponownie. :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 10:14 pm 

Moze odbiegne od tematu ,przez lata startow interesował nas tylko model
jego jakosc własciwosci itp wiecie .o co chodzi.Syn startował wieloma modelami roznych firm .Nigdy nas nie interesował Dystrybutor i pomimo ofert nadal jezdzimy nie zwiazani z zadna firma.Dlatego zbyt nadgorliwa
ingerencja Dystrybutorow w sprawy zawodnikow moze spowodowac ,ze moga oni to odebrac jako narzucanie pewnych warunkow.Reformy niezrobi sie w ciagu jednego sezonu zawsze i tak ktos bedzie niezadowolony.Ale zycie trzeba sobie w miare mozliwosci ułatwiac .a przynajmniej probowac.Jeszcze nie odbyła sie zadna impreza a tu juz zaczynaja sie problemy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 10:20 pm 
Żeby można coś akceptować trzeba to przedstawić i właśnie to jest moja propozycja zaproszenia jak najwięcej osób do opracowania np Kalendarza imprez na 2006.W posiedzeniach CKMLOK biorą udział przedstawiciele poszczególnych Sekcji są to modelarze z dużym doświadczeniem którzy wspólnie starają się podzielić fundusz centralny przeznaczony na działalność modelarską.Koledzy czy Wy musicie prowadzić w kierunku do nikąd.A może trzeba tym wszystkim sterować bo jak dajeWam się kierownice do ręki to pytacie się o kierunek.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 10:26 pm 

Dokladnie Wiesiu, nie interesuje mnie wspólpraca z dystrybutorami, od tego są wyższe wladze.Ja chcę reprezentować interesy zawodników a nie teamów i firm, reszte pisalem już wielokrotnie. Koniec dyskusji odbiegającej od tematu, sily lepiej skierować w inną stronę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 10:33 pm 

Jan Matukin napisał(a):
...Waszym zdaniem Panowie Ciećwierz, Bernardy i Matukin nie umieją czytać...

Zacytowałem tylko najważniejszy fragment. :D
Jestem pod wrażeniem Pana wysiłku bo te wszystkie cytaty zajęły sporo czasu.
W przeciwieństwie do Was wyciągam wnioski bez podsekcji. Ale dziękuje za swoisty konspekt.
Zamawiam taki co tydzień – zaoszczędzę trochę czasu. :D
I tak uważam ze pomysł LOK-u z "podsekcją" to tylko zabieg kosmetyczny.
Taki chwilowy Lifting – i tak za jakiś czas wszystko wróci do normy.
Z pewnścią natomiast nas wszystkich czegoś to nauczy. :(

Ostatnio edytowano Wt lut 28, 2006 11:00 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona