Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 9:31 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 1:06 pm 
Administrator forum

Rozumiem że zgodnie z wypowiedzią Pana Jana Matukina w formularzu zgłoszeń powinna sie znaleźć osobno klasa E-18 Micro Standard? I z chwilą gdy będzie w sumie więcej niż 10 zawodników w obu klasach razem ale nie mniej niż po 5 zawodników w klasie E-18 Micro Open i E-18 Micro Standard - biegi rozegrane zostana osobno?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 1:12 pm 

Norbert Omelańczuk napisał(a):
Proszę się powstrzymać od kąśliwych uwag nie na poziomie i siania
zamętu. To nic nie wnosi, a jedynie psuje atmosferę.

Poziom moich uwag jest mistrzowski :D
Tak jak twoje umiejętności w sterowaniu samochodami RC
Każdy z nas jest w czymś doby i niech tak zostanie. :D

A co do meritum to właśnie odpowiedziałem Panu Jankowi jakie jest rozwiązanie problemu klas aby się nie męczyć i nie robić mixów.
Nie wynalazłem dynamitu tylko popatrzyłem jak to robią bardziej doświadczeni organizatorzy ode mnie.

Może to wygląda inaczej ale naprawdę nie mam zamiaru Wam przeszkadzać i życzę sukcesów.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 1:21 pm 

Norbert Omelańczuk napisał(a):
...Mam inny punkt widzenia na pewne sprawy...Na niejednych zawodach byłem...mam ambicje i zapał, by choćby podobne zawody zorganizować w kraju...nie robię tego tylko dla siebie i nie zarabiam na tym! Inwestuję swój czas i swoje pieniądze. Chcę pokazać, jak takie zawody naprawdę powinny wyglądać i umożliwić sportową walkę na wysokim poziomie....Proszę się powstrzymać od kąśliwych uwag nie na poziomie i siania zamętu. To nic nie wnosi, a jedynie psuje atmosferę...

Całkowice zgadzam sie z takim stanowiskiem.
Zawody są dla zawodników i ich wymogom winien dostosowac się organizator, a nie wymogom marketingu.
W Łodzi zawody chce organizować organizator (HPI) a w Warszawie - zawodnik.
Po zawodach zobaczymy kto okaże się lepszy w organizacji zawodów.
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
...A czy nie wpadliście nigdy na pomysł że pewne klasy mogą jeździć w Łodzi a inne w Warszawie w tym samym czasie.
Czesi robią imprezę nap. tylko dla Mikrusów a wy zamiast popierać inicjatywy męczycie się, tworzycie jakieś dziwne mixy. Po co ?

Nie jest możliwe rozegranie w tym samym czasie "pewnych" klas w jednym miejscu i innych "pewnych" klas w drugim.
Zawodnicy startują najczęściej w dwóch lub trzech klasach - i ONI decydują o tym, a nie organizator.
Paweł Żelazo napisał(a):
Szanowny Panie Janie.
Połączenie klas stoi na przeszkodzie oddzielnemu punktowaniu obu klas. Co będzie gdy zawodnik z któreś klasy złoży protest że zawodnik z drugiej klasy utrudniał mu czy też wręcz uniemożlwił jazdę?
Po to tworzy Pan przepisy aby ich przestrzegać...

Rozumiemy się o co chodzi - tylko patrzymy na problem z innych perspektyw. Poziom jazdy zawodników w obu klasach jest podobny. Na to poza zawodnikami nikt nie ma wpływu.
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Rozumiem że zgodnie z wypowiedzią Pana Jana Matukina w formularzu zgłoszeń powinna sie znaleźć osobno klasa E-18 Micro Standard? I z chwilą gdy będzie w sumie więcej niż 10 zawodników w obu klasach razem ale nie mniej niż po 5 zawodników w klasie E-18 Micro Open i E-18 Micro Standard - biegi rozegrane zostana osobno?

Jeśli w E-18 ST do startu zgłosi się 5 zawodników, w E-18 Open również 5, to w eliminacjach można połączyć obie klasy jedynie wtedy, gdy żaden zawodnik nie zgłosi się w obu klasach jednocześnię. Finały rozegra się oddzielnie dla obu piątek.
W każdym innym przypadku eliminacje i finały rozegrane bedą oddzielnie.
Chodzi o to, by tam gdzie to możliwe i nie uchybia przepisom, dążyć do rozegrania maksymalnej ilości biegów eliminacyjnych.
Na pewno nie sprzyja temu rozdrobnienie klasy do 4-5 zawodników w grupie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 1:46 pm 
Administrator forum

Panie Janku,

I o taką, konkretną odpowiedź mi chodziło :)

W tarnowie było kiepsko z obsada i tylko dzieki "marketingowym" zabiegom mielismy finały E-18 w obu klasach :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 2:02 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Nie jest możliwe rozegranie w tym samym czasie "pewnych" klas w jednym miejscu i innych "pewnych" klas w drugim.
Zawodnicy startują najczęściej w dwóch lub trzech klasach - i ONI decydują o tym, a nie organizator.

Pomogę Panu i powiem dla czego nie jest to możliwe:

1. Brak obieków – torów
2. Brak organizatorów
3. Brak sędziów
4. Brak kasy
5. I proszę niech Pan nie pisze że zawodnicy sa tu problemem.
6. Brak zainteresowania LOK aby to zmienić.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 2:17 pm 
Odpowiedż dla Pana Darka. Nie zgadzam się z pkt 6.
Lok tworzą zawodnicy i Oni mogą zecydować o kierunku zmian oraz o samych zmianach np.na spotkaniu w Łomiankach.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 2:25 pm 

:shock: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 2:46 pm 

Cos tu jest nie tak - przed chwila zalatwialam puchary dla klasy E-18 i wiem ze ma byc tylko E-18 Open - tak zarzadzil Organizator czyli Norbert O.

Ostatnio edytowano Śr lut 22, 2006 2:54 pm przez Anna Sypowicz, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 2:48 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Całkowice zgadzam sie z takim stanowiskiem.
Zawody są dla zawodników i ich wymogom winien dostosowac się organizator, a nie wymogom marketingu.
W Łodzi zawody chce organizować organizator (HPI) a w Warszawie - zawodnik.
Po zawodach zobaczymy kto okaże się lepszy w organizacji zawodów

Zaremba stary.
Panie Janku jak bym czytał swoje posty dotyczące zawodów w BC.
Kiedy pisałem że tam nie ma warunków do przeprowadzenia eliminacji MP,grono działaczy w osobie P.Ćećwierza wyjaśniło mi że przyszłość leży w kontaktach z Firmami bo jest kasa.Grono zawodników pisało że byle gdzie i byle jak byle jeżdzić.
A teraz widzę obrót o 180 st.
Proszę poczytać moje posty w tamtej kwestii,może jeszcze czegoś "słusznego"się Pan doszuka,bo okazuje się,że generalnie byłem Be,a i tak wyszło na moje.
Chyba,że jest to zupełnie inna sprawa-ideologię dorabia się do sytuacji,a kolejne zawody zmienią politykę jeszcze w innym kierunku.
Tylko żebyśmy za tym nadążyli,bo kolejne 180 st.postawi nas w tym samym miejscu.
[/quote]

Ostatnio edytowano Śr lut 22, 2006 3:17 pm przez Filip Zaremba, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 2:52 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
(...) Poziom moich uwag jest mistrzowski :D (...)

raczy Pan sobie pochlebiać...

ja bym powiedział co najwyżej, że jest Pan głośny... (mam nadzieję, że nie jak dzwon z pewnego powiedzonka)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 3:16 pm 

Anna Sypowicz napisał(a):
Cos tu jest nie tak - przed chwila zalatwialam puchary dla klasy E-18 i wiem ze ma byc tylko E-18 Open - tak zarzadzil Organizator czyli Norbert O.

No to niezły bu.. bałagan. Widzę że kto pierwszy wstanie ten rządzi. Nie bardzo rozumiem dlaczego w trakcie eliminacji zmieniamy klasy. Jesli od Poznania pokazała się grupa E18 micro standard to uważam że powinniśmy ją dociągnąć do MP Halowych. Później sędziowie , organizatorzy i cała inna śmietanka powinna się zastanowić czy to był niewypał czy dalej tą klasę ciągniemy.

Ps. Nie mam do nikogo pretensji i nie chcę aby ten post było źle odebrany chociażby przez Norberta. Ale ciekawe jak się co niektórzy by poczuli tracąc jedną eliminację np . w przypadku wykreślenia w ostatniej chwili klasy OPEN lub E12.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 3:27 pm 

A może Open połączyć ze Standartem,a E-12 z Formułką. :lol:

Te zmiany proponowane są dobre,ale nie na koniec sezonu,bo czyjeś zaangażowanie idzie w dym,bo on jest gorszy i nie warto się nim przejmować.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 3:30 pm 

Mały suplement do klasy E-18.

W Tarnowie rzecz miała się następująco:
E-18 Open
1. Marek KUSIAKIEWICZ
2. Paweł WRÓBEL
3. Paweł MICHALSKI
4. Jakub STOLARSKI
5. Paweł WIŚNIEWSKI

E-18 Standard
1. Paweł MICHALSKI
2. Marek KUSIAKIEWICZ
3. Paweł WIŚNIEWSKI
4. Tomasz BASZCZYŃSKI
5. Paweł WRÓBEL

- czyli w zasadzie ci sami zawodnicy.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 3:41 pm 

Lecz nie powinnismy patrzec na zqawody w tearnowie bo to drugie kraniec polski tylko na zawody w BC. Co do tych zawodów to dlamnie oczywiście lepiej że sie odbęda w okolicy Warszawy bo mam blizej :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 3:42 pm 

Tarnów w tydzień,po Warszawie i wielu zawodników "poddało"się bądż z powodu problemów czasowych,bądż finansowych inni nie zdążyli przygotować modeli.Lista była duża,a frekwencja mała.Teraz będzie napewno lepiej.Będą czołowi zawodnicy mikro np.z Warszawy,może Grzegorz Nóżka z ekipą...

Ostatnio edytowano Śr lut 22, 2006 6:31 pm przez Filip Zaremba, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona