Norbert Omelańczuk napisał(a):
...Mam inny punkt widzenia na pewne sprawy...Na niejednych zawodach byłem...mam ambicje i zapał, by choćby podobne zawody zorganizować w kraju...nie robię tego tylko dla siebie i nie zarabiam na tym! Inwestuję swój czas i swoje pieniądze. Chcę pokazać, jak takie zawody naprawdę powinny wyglądać i umożliwić sportową walkę na wysokim poziomie....Proszę się powstrzymać od kąśliwych uwag nie na poziomie i siania zamętu. To nic nie wnosi, a jedynie psuje atmosferę...
Całkowice zgadzam sie z takim stanowiskiem.
Zawody są dla zawodników i ich wymogom winien dostosowac się organizator, a nie wymogom marketingu.
W Łodzi zawody chce organizować organizator (HPI) a w Warszawie - zawodnik.
Po zawodach zobaczymy kto okaże się lepszy w organizacji zawodów.
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
...A czy nie wpadliście nigdy na pomysł że pewne klasy mogą jeździć w Łodzi a inne w Warszawie w tym samym czasie.
Czesi robią imprezę nap. tylko dla Mikrusów a wy zamiast popierać inicjatywy męczycie się, tworzycie jakieś dziwne mixy. Po co ?
Nie jest możliwe rozegranie w tym samym czasie "pewnych" klas w jednym miejscu i innych "pewnych" klas w drugim.
Zawodnicy startują najczęściej w dwóch lub trzech klasach - i ONI decydują o tym, a nie organizator.
Paweł Żelazo napisał(a):
Szanowny Panie Janie.
Połączenie klas stoi na przeszkodzie oddzielnemu punktowaniu obu klas. Co będzie gdy zawodnik z któreś klasy złoży protest że zawodnik z drugiej klasy utrudniał mu czy też wręcz uniemożlwił jazdę?
Po to tworzy Pan przepisy aby ich przestrzegać...
Rozumiemy się o co chodzi - tylko patrzymy na problem z innych perspektyw. Poziom jazdy zawodników w obu klasach jest podobny. Na to poza zawodnikami nikt nie ma wpływu.
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Rozumiem że zgodnie z wypowiedzią Pana Jana Matukina w formularzu zgłoszeń powinna sie znaleźć osobno klasa E-18 Micro Standard? I z chwilą gdy będzie w sumie więcej niż 10 zawodników w obu klasach razem ale nie mniej niż po 5 zawodników w klasie E-18 Micro Open i E-18 Micro Standard - biegi rozegrane zostana osobno?
Jeśli w E-18 ST do startu zgłosi się 5 zawodników, w E-18 Open również 5, to w eliminacjach można połączyć obie klasy jedynie wtedy, gdy żaden zawodnik nie zgłosi się w obu klasach jednocześnię. Finały rozegra się oddzielnie dla obu piątek.
W każdym innym przypadku eliminacje i finały rozegrane bedą oddzielnie.
Chodzi o to, by tam gdzie to możliwe i nie uchybia przepisom, dążyć do rozegrania maksymalnej ilości biegów eliminacyjnych.
Na pewno nie sprzyja temu rozdrobnienie klasy do 4-5 zawodników w grupie.