Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 12:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 11:59 pm 

no ja swoim mt2 wbiłem sie w slup (bokiem poslizg) i akurat wlazłęm kołami miedzy slup ale wahacz dotkliwie dostał po gaciach, a trzyma sie i nawet nie stęknął - widać róznice w jakosci bo predkosc u mnei byla niemała

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 9:17 am 

Ja do końca nie zgodziłbym się z toba, w końcu każde uderzenie jest inne, mimo, że wygląda podobnie. Ja bokiem uderzałem już kilka nacie razy i czasem naprawdę solidnie i nic sie nie stało, znajomy takim samym modelem uderzył raz tym samym bokiem i złamał krucieć wychodzący z tłumika utzrymujący cisnienie paliwa. Także wszsytko wygląda podobnie a skutki mogą być naprawdę zaskakujące.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 11:10 am 

Cytuj:
Ja do końca nie zgodziłbym się z toba, w końcu każde uderzenie jest inne, mimo, że wygląda podobnie. Ja bokiem uderzałem już kilka nacie razy i czasem naprawdę solidnie i nic sie nie stało, znajomy takim samym modelem uderzył raz tym samym bokiem i złamał krucieć wychodzący z tłumika utzrymujący cisnienie paliwa. Także wszsytko wygląda podobnie a skutki mogą być naprawdę zaskakujące.

jestem tego samego zdania, tymbardziej ze ani dla smartecha ani mojego carsona, uderzenia ktore wyrzadzily szkod nie byly dla nich uderzeniami dziwewiczymy ;P np, carson przy predkosci 50km/h uderzyl przednim wahaczem w kraweznik, wybil sie na 1m wzywyz, poczym upadl i kilka razy przekoziolkowal i nic mu nie bylo (wszytsko przy 11st mrozie a asfalcie, i ruchliwej drodze miejskiej :)) a tu nie wiem czy nawet bylo 20 km/h jak poslizgiem walnal w garazu o taki sam slup i prosze... zlamany :/ ze smartecehem bylo tak samo uderzal juz wielokrotnie, a akurat to uderzenie bylo niefortunne w skutkach, wiem ze kazdy chwali swoj model, ale trzeba patrzec obiektywnie, nie mowie ze smartech jest wszpanialy, ale problem w nim tkwi tegoz rodzaju, ze z zalozenia ludzie podchodza do niego negatywnie... pozdrawiam (c.d.n.)

LRP PULSAR 2
TEAM WEAVE Lightning

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 11:22 am 

ja tezx polamalem wachacz niedawno jechalem prawie max predkoscia wpadlem w poslizg a on ma naped na tyl no i przyrabalem :D tylnia osia w kraweznikl przefikolkowal prze prog zwalniajacy i wszystko ale na sastepny dzien przyszly do mnie czesci od rcmatka :]

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 11:27 am 

ja u siebie skakałem ze schodów, kilka wywrotek i nic. a jechałem i podbiło mnie na kepie trawy i wypadła oska... kto to pojmie :?:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 12:09 pm 

Co to polamanych wachaczy to i ja sie wypowiem :P
Jak mialem jeszcze smartecha jezdzilem po boisku asfaltowym, i ktoregos pieknego dnia jezdzac uderzylem naprawde przy malej predkosci w slupek od bramki...wchaczac zlamany w pol :? Bylo to w wakacje wiec temperatura byla "normalna"... Nie ma zasady, czy to przy duzej predkosci sie w cos udzerzy i polamie czy przy malej, wydaje mi sie ze zalezy to od tego jak sie uderzy...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 1:49 pm 

wiecie co... prawie mi galy z orbit wyszly ;) mamy serwa carsona i jedno bylo w rozwalonej obudowie (kretobicie moim ternerkiem.... stare czasy) pomyslalem wiec ze wsadze go do smartecha... i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze sew\rwo smt i carsona to takie same produkty z innymi naklejkam!! nawet na plytce drukowanej od serwa carsonowego pisze "smartech servo".... wiec kto kogo podrabia w koncu bo sie gubie ;)... co do samochodu to po 10 bakach (7 jazda na max) jest wszystko ok.... c.d.n.....pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 2:02 pm 

_bollo_ napisał(a):
wiecie co... prawie mi galy z orbit wyszly ;) mamy serwa carsona i jedno bylo w rozwalonej obudowie (kretobicie moim ternerkiem.... stare czasy) pomyslalem wiec ze wsadze go do smartecha... i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze sew\rwo smt i carsona to takie same produkty z innymi naklejkam!! nawet na plytce drukowanej od serwa carsonowego pisze "smartech servo".... wiec kto kogo podrabia w koncu bo sie gubie ;)... co do samochodu to po 10 bakach (7 jazda na max) jest wszystko ok.... c.d.n.....pozdrawiam

Możliwe że jak kupiłeś Carsona ( jeśli kupiłeś go używanego ) to 1szy właścieciel zmieniał serwa...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 3:13 pm 

srewa byly kupowane oddzielnie w sklepie!!!, carsona kupowalem bez elektroniki, serwa sluzyly mi dlugo przed przesiadka na modele kolowe... dalem za nie ok 2lat temu po 40zl.... dziwne... :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 3:39 pm 

Bzdury, wasztko jest produkowane w jednej fabryce, tylko wychodzi pod roznymi firmami.
Tylko niesety prawda jest fakt ze czasmi idze produkcja I i produkcja II kategori.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 9:40 pm 

w sumie to jest w tym cos, np silnik smartecha jest jota w jote taki sam jak tamiyowski!!!! ta sama moc / obroty itd, w dodatku tam gdzie powinno byc logo Tamiyi jes zasczilfowane (tak jakby ktos szlifiwrka przejezdzal :D) sa pozostawione same oznaczenia silnika.... :d wkonia nas troche robia ;P pozdr

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2