Maciejz82 napisał(a):
toast dzieki za odpowedzi. Jest prawda ze im wiecej tu sie dowiaduje tym mniej wiem bo ciagle powstaja nowe pytania.
Sav 3.5 czy 25. Fajnie jest miec Roto, 25 jest troche drozszy ale szybszy. Czyli pewnie w cenie 25 kupie juz revo.
Poszukam jakis ciekawych ofert, generalnie Savy z tego co czytam sa wytrzymale na uszkodzenia. A pytanie 3.5 czy 25 czy warto doplacac do modelu 25??
wytrzymałe???
dziś na torze jeden sav latał w poprzek toru na wysokosci 2m, spadał po przeleceniu może 3, może 4 m na koła i jechał dalej, buda już oczywiście była mocno popękana, ale nie wiem czy to dzisiejszy efekt.
Drugi kolega wyleciał z toru i przywalił w metalową (chyba) ławeczkę, na której leżały płyty chodnikowe, jedna z płyt odleciała z pół metra. Sav oczywiście pojechał dalej ...
różnice między 25 a 3.5 wypisałem Ci wyżej
sav 3.5 kosztuje ok. 1600, sav 25 ok. 1870zł.
ja do swojego dokupiłem zębatkę odbierającą 49, ale jakoś mi się założyć nie chce. Jak założę, to bedę miał przełożenie 14x49 (sav 25 ma 15x49) zobaczę wtedy ile odstaje od sava 25.
narazie na krętym torze to wilekiej różnicy nie widać.
Co do revo to jest już duzo droższy (zdaje się ponad 2tyś) i widziałem jak po lądowaniu za hopkiem na Siekierkach jedno koło odpadło ...
ale jeździ o wiele lepiej i szybciej niż sav, lepiej trzyma się podłoża.