Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 10:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So gru 17, 2005 4:14 pm 

To juz moj ostatni post przed podjecie decyzji. Moge z reka na sercu powiedziec ze czytam codziennie dziesiatki postow na forum i mam juz niemaly metlik w glowie. Wiadomo kazdy chwali swoje autko i trudno o obiektywna odpowiedz. Dopiero zaczynam moja przygode ze spalinowkami, interesuje mnie auto monsterek, stosunek ceny do jakosci, tylko i wylacznie do jazdy amatorskiej. Z tych bardziej znanych wybieral bym z :
1) T- MAXX
2) SAVAGE 3.5
3( TNX (dla mnie wada: brak wstecznego)

Poradzcie cos ktore by sie nadal najbardziej,.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 5:00 pm 

Savage 3.5 najniższa cena, a jak już czytałem, chcesz autka do zabawy pod domem, więc za taką cene zabawa bedzie przednia a dostajesz za to dobry model gotowy do jazdy, przedstawicielstwo w polsce, częsci pod nosem. Co do tamiy'i TNX, to jest bardzo dobre autko, z silnikiem rodem od os. max - jego najwieksza zaleta, niestety autko ma dość słabe zawieszenie, brak ważnego dla Ciebie wstecznego i jest drogie. Co do T-maxx'a - to dobre autko, ale niestety dość stare i nie wolne od wad. Dobry silnik, wsteczny - wydaje się szafa gra, ale jak koledzy pisali ma kilka wad już nie bede ich kolejny raz wymieniał. Jestem za Savage bo jako bedziesz jako początkujący szybko potrzebował części, bo wiadomo, tu sie stuknie tam sie stuknie zawsze sie coś może złamać. W wypadku savage'a wszystkie części masz na miejscu, dużo na allegro w atrakcyjnych cenach, a z traxxasem i TNX'em z częściami są problemy, bo trzeba czekać na przesyłki z bóg wie kąd. Polecam Savaga, taka jest moja opinia.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 5:05 pm 

Ja na twoim miejscu wybrałbym savaga 3,5:
1.)jest do niego bardzo dużo części w Polsce (prawie wszystkie a jak nie ma to hpi ci zamówi)
2.)Jest to model sprawdzony ma go dużo osób :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 5:09 pm 

chciałem dodać, że savage 3,5 ma zamontowane wszystkie upgrady dostępne dotychczas do modeli savage.

mamy 2 opinie za savage, czekam na kogoś kto się nie zgodzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 5:43 pm 

A gdzie mozna wyrwac najtaniej tego savage 3.5, wiecie moze??

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 5:59 pm 

Whitestock_Crisis napisał(a):
chciałem dodać, że savage 3,5 ma zamontowane wszystkie upgrady dostępne dotychczas do modeli savage.

Z tym ze Sav 35 to najlepszy wybor to sie zgodze, ale upgrady to tylko dyfry, servo saver i poprawiona dwojka(to nie upgrade tylko fabryka sama sie poprawila :) )

Natomiast wszystkie upgrady - wzmocnione czesci, hamulec, regulowana wahacze itp trza dokupic.

A kupuj tylko w www.rcbziom.pl !!! Wlasciciel Adam Tuz to najbardziej wporzo koles handlujacy modelami HPI.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 6:00 pm 

PawcioGd napisał(a):
Whitestock_Crisis napisał(a):

Z tym ze Sav 35 to najlepszy wybor to sie zgodze, ale upgrady to tylko dyfry, servo saver i poprawiona dwojka(to nie upgrade tylko fabryka sama sie poprawila :) )

Natomiast wszystkie upgrady - wzmocnione czesci, hamulec, regulowana wahacze itp trza dokupic.

co dyfry, serwo saver nowy filtr powietrza to mało? w sumie to kosztowałoby ok 400 zł. To czego brakuje to juz luksusy :)

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 6:03 pm 

Rozumiem ze upgradowac w miare potrzeb do jazdy amatorskiej kupujac autko RTR chyba nie musze nic wymieniac.
Sprawdzalem ceny nowek i wyszlo mi razem z wysylka:
1) SAVAGE 3.5 1600zl
2) T-maxx 1400zl

Z tego co piszecie to lepszym wyborem dla mnie bylby Savage choc jest drozszy o 200zl, w t-maxxie wiecej rzeczy wymaga wymiany. Czy sie myle??

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 6:09 pm 

wybierz savage, taka moja rada. w t-maxie bedziesz musiał dokonac kilku zmian, żeby rozwiazaniami dorównał savage'owi. W sumie ich cena byłaby wtedy podbna a savage ma wsteczny i jest bardziej przyjazny uzytkownikowi mi się wydaje. Ale wybór należy do Ciebie. Ja bym kupił avage'a.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 6:35 pm 

wszyscy doradzają sava , a ja miałem T-Maxxa i wiem że sava .21 ( ten sam silnik co w 3.5 ) czesałem jak chciałem , nie miał szans ani na przyspieszenie ani na prędkość mimo większej pojemności silnika , fakt że TRX jest dość wymagający , trudniejszy w regulacji od silnika w savie , ale jak już się go wyreguluje to jest potęga , ja T-Maxxem wypaliłem ok 6-7 l bez żadnej powaznej usterki , osobiście polecam T-maxxa , ma świetny rozrusznik , rewelacyjny silnik i małą mase , czego chcieć więcej ?? też miałem dylemat przed kupnem ale potem byłem szczęsliwy że wybrałem ten a nie inny model

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 7:37 pm 

Konrad a co powiesz o stuningowanym t-maxxie?? Jest do wziecia za jakies 1350 czyli za tyle samo co moge miec nowke. Z tym ze ten stuningowany neie ma biegu wstecznego i ma silnik RB. Co radzisz??

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 9:09 pm 

brak wstecznego powoduje zmniejszenie masy wirującej , przez co model nieco lepiej przyspiesza , co do tuningu , to zależy w jaki sposób został zrobiony , nie sztuka wsadzić silnik rb trzeba zadbać o układ przeniesienia napędu ( ośki , przekładnie , dyfry ) te elemęty są narażone na uszkodzenie w przypadku zamontowania silnika dużo mocniejszego od serii , napisz dokładnie jaki to silnik i co oprucz niego zostało wymienione wtedy postaram się odpowiedzieć na Twoje pytanie czy warto
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 9:12 pm 

Konrad tu masz linka do tego t-maxxa:
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... light=1500

On ma silnik z tego co sie orientuje to slabszy troche, ponizej link do silnika:

http://cgi.ebay.com/NEW-RB-C12-novaross ... dZViewItem

Dzieki za odpowiedz

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 9:23 pm 

osobiście wolałbym model z silnikiem TRX , ten to .12 czyli ma mniejszą pojemność , ten silnik może pracować b. ładnie , bo silniki rb maja dobre osiągi , ale bierz pod uwagę że jeśli tak mały silnik ma mieć dużą moc to musi być bardzo wysilony , a im bardziej wysilony silnik tym krótsza jego żywotność , pozatym EZ-start jest naprawdę bardzo praktyczny a szarpanka niekoniecznie ( złe doświadczenia z Ofny Ultra LX Comp. ) , co do tuningu to faktycznie ma sporo dodatków ( bardziej lub mniej praktycznych ) , ja osobiście zainwestował bym w nówkę , do tej pory tak postępowałem i dobrze na tym wychodziłem ( miałem 2 spalinki i obydwie praktycznie bezawaryjne ) jak masz model od początku , wiesz co "przeszedł" dbasz od początku i model się odwdzięcza , reasumując jestem za nówką-sztuką

Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 9:28 pm 

Konrad dziekuje za odpowiedz, wydaje mi sie ze masz racje. Co nowka to nowka.Lokknij na ta oferte z allegro, wprawdzie zakonczona ale mysle ze jescze aktualna:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75417923

Autko warte grzechu?>>??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona