Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 21, 2026 6:09 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N gru 04, 2005 6:59 pm 

no to tak, postaram sie po kolei odpowiedziec

monster z carsona nazywa sie comanche i wlasnie o nim pisalem ze byl na allegro za 2300zl czyli w cenie revo, niestety rozni sie on od carsona jedynie buda i drobiazgami a zawieszenie jest takie samo jak w carsonie, co do skakania to owszem mozna poskakac i nie ma problemu ale jednak nie na takie wysokosci jak lekkie modele nitro, chociaz polecam filmik na stronie rcuniverse.com o duratraxie firehammer, jest tam opis i test tego modelu oraz filmik, firehammer to blizniaczy model z carsonem attack smartechem i XTM, widac na tym filmie ze carson potrafi tez wysoko skoczyc
nastepna sprawa to z tym silnikiem, mozna wsadzic od kosiarki bo to prawie te same silniki ale pytanie po co? kupisz model bez silnika zeby sie bawic w przerabianie? poza tym silniki od kosiarek sa troche slabsze niz ten z modelu, carson ma 2,9KM a kosiarki mniej duzo, ale zgadza sie ze to podobne silniki, zreszta firma zenoah glownie wlasnie zajmuje sie robieniem wszelkiego rodzaju urzadzen koszacych i pilami spalinowymi wozkami widlowymi itd. a silnik do carsona jest przerobka wlasnie takich silniczkow na potrzeby modelarstwa
co do czytania polecam na naszym forum temat :benzyniaki, sporo tam odpowiedzi na wasze pytania, ten temat powstal z mojej inicjatywy kiedy rok temu kupowalem pierwszego carsona, mysle ze warto poczytac

a i jeszcze ostatnia odpowiedz: pewnie ze jak ktos woli revo to je kupi i bedzie sie z nim meczyl, nie zmienia to faktu ze zeby pisac co jest lepsze trzeba to przetestowac i dopasowac do siebie, ja nie krytykuje ludzi za to ze maja revo i savage tylko pisze dlaczego ja ich nie chce i dlaczego mam benzyniaka, a co wy kupicie to wasza sprawa, ja dokonalem na drodze ewolucji z nitro na benzyne wyboru benzynki i jestem po roku nadal pewny swojej decyzji, nie znaczy to ze i wy tak musicie myslec

PS: ktos na prywtna wiadomosc napisal mi ze kupi ode mnie mojego carsona za 600-800zl, wybaczcie ale nie jestem zainteresowany a jak bede chcial sprzedac model to sie oglosze i raczej cena bedzie wieksza, kupilem carsona od znajomego za okazyjna cene co nie znaczy ze i wam sie tak trafi, ale ceny tych modeli ida w dol i staja sie coraz bardziej konkurencyjne do nitro, tym bardziej warto sie nimi zainteresowac

pozdrawiam i polecam sie na przyszlosc - Xylo

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N gru 04, 2005 7:24 pm 

Wiesz i po przeróbkach silnik z kosiarki wraz by dobrze nie chodził.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 04, 2005 8:06 pm 

Z tym silnikiem do kosiarki to był taki żarcik :D. A zarzućcie jakieś lkonki do sklepów z benzyniakami :)

Tytuł:
PostNapisane: N gru 04, 2005 8:43 pm 

Ja bym bardziej prosil o strony ktore moglyby mnie zachecic do kupna modelu benzynowego.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 04, 2005 9:02 pm 

żeby forum rcm jeszcze istnaiło to byś tam sobie oczytał :)

a teraz to polskiej sotrony żadnej chyba, www.google.ocm i wpisz fg

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 05, 2005 12:51 am 

http://www.netshop.nl/shop/rc/enter.html
http://www.fg-modellsport-gmbh.de/
http://www.harm-racing.de/About.asp?Lang=EN
http://www.kamitiro.com/iv3/cms
http://www.carson-modelsport.de/uk/prod ... ystems.htm

a najlepiej to korzystac z wyszukiwarki na www.google.pl wpisujac nazwy modeli jakie was interesuja w ten sposob mozna wszystko znalesc, jesli ktos tego nie umie nie powinien chyba kierowac modelem, szczegolnie wazacym 10kg benzyniakiem :-] odrobine samodzielnosci panowie, firmy ktore podalem robia rowniez bardzo drogie modele cale z aluminium z systemami tarczowych hamulcow na kazde kolo zaciskanych pneumatycznie, z rozwiazaniami niczym z formuly1, ale wszystkie one maja budowe z innej epoki niz jest Baja 5B, w kazdym z tych modeli sa bledy o ktorych pisalem natomiast dopiero w baja te rzeczy sa w prosty sposob wyeliminowane, dlatego napisalem ze Baja tak dobrze sie zapowiada, zwroccie uwage patrzac na te stronki ze wszystkie te modele maja podobna budowe i we wszystkich mozna by sporo poprzestawiac tak zeby w praktyce uniknac bezsensownego niszczenia elementow

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3