|
1) gdzies tam jest wzmianka ze o tym ryglu juz pisalem i jest juz o nim conajmniej w 3 watkach-czytac uwaznej.
To ze pali sie na roznych silnikach to nie kwestia mozliwosci a wykonania, sa tam niestety seryjne kiepskie polaczenia lutownicze i to jest tego winik.Dotego silnik 17x2 czy inny roznych firm sa malo sobie rowne i maja rozne moce a to tez istotny fakt.
2)tez ich przypadkowosc w przypadku zebatek mnie bawi,chociaz w kolach sa zawsze i na odbierajacej tez pozostale dwie to rzecz przypadku,ale za taka cene modelu rtr przy tym wyposazeniu i parametrach to mozna wybaczyc obiektywnie patrzac, biorac pod uwage ze wiekszasc seryjnych firmowek kaleczy modele panewkami po calaku, a jak czytam o mechanicznym ryglu i jego porownaniach z tym to juz calkiem boki zrywam ze smiechu.
3)puszka jest taka sobie,ale moment ma imponujacy czego nie mozna powiedziec o firmowych silnikach typu sport tuned,ce-4 itd itd...z tej klasy mniej wiecej o cenie juz nie mowiac.
Szatam 12x2 fajny motor ale do mt patrzeba momentu, obroty na nic sie tu przydadza.po pwierse kola 12cm po drugie ograniczenie przelozen. Wiec albo cokolwiek silnik x3 albo inny z dyzym momentem.
Ja mam zamiar wrocic do tz tamiya tylko zabezpiece go tym razem przed zasyfieniem, bo na to jest wrazliwy i bedzie rakieta...Na tym silniku radil sobie niesamowicie dobrze.A podruba bo nie firmowany tamiya, ale dokladna kopie,dobre podwozie,duzy dostep tanich czesci i tuningu itd itd itd....
za ta kase z nowych nie kupisz nic leprzego.Prelutuj tylko kontrolnie elektronike co by nic nie padlo i bedzie smigac...
Ludzie sie z kopi smieja ale juz nie na siekierkach bo czesto tam bywam i kazdy chwali jak sobie radzi,a po drobnych prerobkach jest kosa.
Teraz osobiscie reszta moze nie czytac
Adropow
Wyraznie????drukowanymi czy z polskiego na nasze????bo nie za bardzo wiem co masz na mysli. Skrytykowales cos czego na oczy nie widziales o czym nie masz pojecia,nie znasz parametrow i mozliwosci, ale to ja pisze malo wyraznie ok...tak trzymaj, z oglada podiobnie rzeklbym byloby latwiej gdyby bylo wiecej pokory w sluchaniu,merytoryki i konkretnych rzeczowych informacji i nie podchodzienia do kazdego kto nie ma 1000zl do wywalenia jak to kosmity ktory chce kupic nie wiadomo co...
Wiedze chyba posiadam sadzac po ilosci konkretnych informacji podanych w poscie czego i wielu wypowiedziach powiedzec nie mozna, poza tym serwisuje te samochody ze tak powiem ochotnieczo wiec uwierz ze wiem co pisze.
Kategoria co wybrac sugeruje ze ktos czegos sie chce o danej rzeczy dowiedziec,czesc z tych ludzi nie ma wogole pojecia i jest to ich pierwszy kontakt z ich nowym hobby. Kazdy kiedys zaczynal i sadze ze zalezalo mu na informacji a nie na tym aby uslyszec ze cos za mniej niz .....to badziewie bo tak i tyle....
Zawsze sadzilem ze fora dyskusyjne sa po to aby rzeczowo pomoc swiezakom a tu niespodzianka....
_________________ Pozdrawiam
Kamil
...
Zawsze uwazalem ze zrobic tuning i tak juz dobrej maszyny to zadna sztuka
za to zrobic cos z niczego to wyzwanie
Ja je podjalem...
DF-02;Carson thor .28
|